reklama
Kleinekatia
Fanka BB :)
Dakłas tak jest podpisany na ladzie w cukierni Sowa ale to pewnie spolszczona nazwa. PYCHOTKA!!!Jaki tort??? [emoji1]
Ja tez odpuscilam hybrydy ale w tym tygodniu zrobie ten jeden raz w ciazy bo na wesele ide i wlosy tez musze pofarbowac. Ginekolog mowil ze wlosy mozna farbowac a hybrydy to raczej nie sa szkodliwe tylko ten aceton do zmywania... ale ten raz chyba nic sie nie stanie...
Kleinekatia
Jakiej firmy lakier hybrydowy uzywasz? Semilac czy cos ?ja mam hybrydy, można i robię ;-)
mam Semilac, ale o nich czytałam, że niby zawierają formaldehyd w niewielkim stężeniu i producent wtedy nie musi umieszczać tego na opakowaniu, bo jest jakaś norma...Jakiej firmy lakier hybrydowy uzywasz? Semilac czy cos ?
Shellac jest hipoalergiczny i nie zawiera tych substancji... aktualnie mam hybrydę na stopach jakieś 2 tygodnie, na rękach zdjęłam i do tej pory nie założyłam, bo trochę mi się nie chciało
moja bratowa całą ciążę nosiła hybrydy... nic się nie stało, a używała też Semilaca robione u kosmetyczki...
sama nie wiem, chyba każda sama musi zdecydować czy nosić czy nie, ale warto czytać składy produktów i obserwować czy nic się nie dzieje :-)
jakby iść stroną substancji to wszystkie kosmetyki trzeba wertować pod kątem tego co mają w składzie,a czasami balsamy dla kobiet w ciąży zawierają okropne substancje też :/
wszystkozajete
Moderatorka
Krzywa po 24tc normalnie, chyba że wywiad obciążony lub w poprzedniej ciąży była cukrzyca, albo glukoza na czczo wyszła zle.
Hybrydę można frezarką zdjąć, bez acetonu. Ale w sumie bez przesady, nie pije się go, a jak pazurki zawinięte to i nie wdycha za bardzo.
Hybrydę można frezarką zdjąć, bez acetonu. Ale w sumie bez przesady, nie pije się go, a jak pazurki zawinięte to i nie wdycha za bardzo.
nadia433
Tak, od poczatku ciąży robię pazurki :-)masz hybrydy?? bo ja odkąd wiem, że jestem w ciąży nie robię i nie wiem czy można czy nie.
katherinne
Ja mam hybrydę na stopach od miesiąca, już powinnam pójść na zdjęcie, ciekawe, jak teraz tego dokonam leżąc. O hybrydzie na stopach pisała mamaginekolog (ginekolożla Nicole Sochacki-Wójcicka) na facebooku i pisała, że można.
JegoBaba
ja mam teraz tak twarde paznokcie, że nawet bez hybryd uch nie połamię w sumie to dobry czas dla płytki - niech odpocznie
a farbować włosy zaczęłam w sobotę na końcówce 1 trymestru. Nie mogłam już na siebie patrzeć
a farbować włosy zaczęłam w sobotę na końcówce 1 trymestru. Nie mogłam już na siebie patrzeć
reklama