reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
No właśnie najciekawsze, że ja chodzę do ginki prywatnie. Rozglądam się za kimś innym ale nie umiem wybrać. Ta niby ma prawie 100 pozytywnych opinii na znanylekarz a ja sama z nią miałam doskonałe doświadczenia z poprzednich lat. Nie rozumiem, co się stało. Przewinęłam się w życiu przez wiele gabinetów ale dopiero ta mi pasowała.

Wydaje mi sie ze ciąża to takibeyjstkowy czas ze kobieta powinna czuć sie zaopiekowana a przede wszytakim miec zaufanie do lekarza. Ja tez byłam u wielu specow poznańskich kiedy nie mogłam zajść w ciąże i wielu z nich trafiło na mija czarna listę ignorantów. Od ciąży z córka trafiłam na faceta któremu ufam i który jest pod telefonem o jazej porze dnia i nocy. Wyjaśni a przede wszystkim uspokoi jak trzeba.

Która ma dzis wizytę ?? Ja jade na 12
Jak tak piszesz to pomyslałam czy nie chodzisz do Femimed ;) bo moj doktor tez daje poczucie że jest sie zaopiekowanym. Wizyty co miesiac. Za kazdym razem na fotelu gin badanie palpacyjne i szyjki a potem na leżance usg. Od pierwszej wizyty (7tyg) slyszelismy serduszko. Dr pyta zawsze czy poprosic męża no i razem oglądamy naszego dzidziusia :) Badania zleca ale nie co miesiac a raczej co dwa. Widzial ze jestem chetna do badania sie czesto i prosil bym sama żadnych badan nie robiła on sam mną pokieruje kiedy co :)

Ahoj [emoji3]
Byłam dziś u mojej rodzinnej bo mam złe wyniki moczu i dostałam antybiotyk Monural. Czy któraś z was go może brała? Niby jest bespieczny no ale. A do tego mam nadczynność tarczycy ehh i muszę szybko do endokrynologa. Jutro idę w moim rodzinnym mieście do ginekologa na nfz poprosić o darmową toksoplazmozę, różyczkę, wr, itd ciekawe czy mi da bo tak to chodzę prywatnie. Zresztą mój ginekolog prywatny pozostawia wiele do życzenia i nic nie wie ... [emoji48]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Ahoj [emoji3]
Byłam dziś u mojej rodzinnej bo mam złe wyniki moczu i dostałam antybiotyk Monural. Czy któraś z was go może brała? Niby jest bespieczny no ale. A do tego mam nadczynność tarczycy ehh i muszę szybko do endokrynologa. Jutro idę w moim rodzinnym mieście do ginekologa na nfz poprosić o darmową toksoplazmozę, różyczkę, wr, itd ciekawe czy mi da bo tak to chodzę prywatnie. Zresztą mój ginekolog prywatny pozostawia wiele do życzenia i nic nie wie ... [emoji48]

Nie czulabys sie bezpieczniej pod opieka ginekologa endokrynologa? Moja kolezanka miala od zawsze problemy z tarczyca i pod opieka takiego ginekologa dorobila sie zdrowego synka :) Ja kiedys sama badalam rozyczke mam tyle przeciwcial jakbym ją przechorowala zanim nas szczepili w szkole :)

Nie czulabys sie bezpieczniej pod opieka ginekologa endokrynologa? Moja kolezanka miala od zawsze problemy z tarczyca i pod opieka takiego ginekologa dorobila sie zdrowego synka :) Ja kiedys sama badalam rozyczke mam tyle przeciwcial jakbym ją przechorowala zanim nas szczepili w szkole :)
Właśnie szukam jakiegoś. [emoji16]
Mój ginekolog jest dziwny.... Pytam go zimno mi 30' ludzie w tshirtach a ja w swetrze , czy to normalne? A on mi : nie wiem !!!![emoji48] pytam o ból kości ogonowej on nie wie [emoji34] w 8 tygodniu ciąży karetka przywiozła mnie do szpitala miałam krwotok wszyscy ze mną myśleli że już po ciąży, na szczęście to były krwiaki pękające. Tzn na szczęście że to nie dzidziek [emoji307] i mam zwolnienie lekarskie . a on chciał mnie wysłać do pracy 11h stania . łapki mi opadają. Więc szukam nowego kompetentnego....[emoji3]

Czytam w internecie ze wielorodki odczuwaja ruchy dziecka ok 16-17tc a te co pierwszy raz to ok 20tc. A ja wlasnie sobie leze i nagle czuje ze cos sie w brzuszku przemieszcza dotykam po prawe jest! Chwytam za aparat i psytyk! Nam fotke jak nasz dzidzius sie rozpycha aż mi górke na brzuchu zrobił :D

My juz po wizycie :) wszystko ok :) przeziernosc kość nosowa nóżki rączki żołądek główka wszystko na miejscu i odpowiada tyg ciąży czyli 13+1 :) no i ku mojemu zaskoczeniu chhba bedzie chłopak !!!! Na 99% dr powiedział ze chłopak i juz wpisał mi w kartę ciąży mówił ze na następnej wizycie potwierdzi :) także będę miała parke w domu :)

Dzoaśka szukaj na forach i na znanylekarz.pl ... lekarz nie powinien uzywac zwrotu "nie wiem" co najwyzej jak nie wie to "sprawdzimy dlaczego" ;) Tez mialam krwiaka jednego i tez myslalam ze juz po ciazy ale serduszko bilo i bije :)

reklama
My juz po wizycie :) wszystko ok :) przeziernosc kość nosowa nóżki rączki żołądek główka wszystko na miejscu i odpowiada tyg ciąży czyli 13+1 :) no i ku mojemu zaskoczeniu chhba bedzie chłopak !!!! Na 99% dr powiedział ze chłopak i juz wpisał mi w kartę ciąży mówił ze na następnej wizycie potwierdzi :) także będę miała parke w domu :)
Jak ma na imie Twoj lekarz? Moze Paweł albo Tomek? ;)

Do góry