reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Bym sie udlawila!!! A jak ja tego nie lubie jak jeszcze sama jestem w domu! Ale mnie teraz brzuch boli[emoji22]

f2w3rjjgsblop5q4.png

reklama
Zus wyplaca od 34 dnia. Ja np 34dzien zwolnienia bede miala 8.09 i od tego dnia liczy zus i 30 dni maja i faktycznie wyplacaja ostatniego dnia najczesniej a jak jest kontrola to dopiero w wyrownaniu po kontroli

f2w3rjjgsblop5q4.png

Zus wyplaca od 34 dnia. Ja np 34dzien zwolnienia bede miala 8.09 i od tego dnia liczy zus i 30 dni maja i faktycznie wyplacaja ostatniego dnia najczesniej a jak jest kontrola to dopiero w wyrownaniu po kontroli

f2w3rjjgsblop5q4.png
Ale jeszxze chyba jeśli firma zatrudnia powyżej chyba 30 osób to firma płaci calu czas i sami się z ZUS rozliczaja?

f2w33e3k0rq6mc1d.png

naprawde, nie doczytalam tego, wydawalo mi sie ze z kazdej firmy zus placi..

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom
Po macierzyńskim byłam na zwolnieniu, placila mi firma, 1 stycznia odeszli od nich pracownicy i było właśnie mniej niż 20 czy 30 osob i oni zapomnieli, że teraz ma mi płacić zus i nie przesłali dokumentów do ZUS, co za tym idzie pierwsza pensje po nowym roku dostałam w marcu. Nie muszę pisać jak byłam wkur...

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Słuchajcie dostałam wczoraj zaproszenie do wątku zamkniętego, przyjelam je ale gdzie w aplikacji ten wątek mogę znaleźć? w tematach zamkniętych nie ma tylko jest w jakiś grupach i widzę to tylko jak wchodzę przez stronę a na aplikacji w ogóle nie ma żadnego tematu 'grupy'. Może ktoś się orientuje?

Do góry