reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Bym sie udlawila!!! A jak ja tego nie lubie jak jeszcze sama jestem w domu! Ale mnie teraz brzuch boli[emoji22]

f2w3rjjgsblop5q4.png

reklama
Zus wyplaca od 34 dnia. Ja np 34dzien zwolnienia bede miala 8.09 i od tego dnia liczy zus i 30 dni maja i faktycznie wyplacaja ostatniego dnia najczesniej a jak jest kontrola to dopiero w wyrownaniu po kontroli

f2w3rjjgsblop5q4.png

Zus wyplaca od 34 dnia. Ja np 34dzien zwolnienia bede miala 8.09 i od tego dnia liczy zus i 30 dni maja i faktycznie wyplacaja ostatniego dnia najczesniej a jak jest kontrola to dopiero w wyrownaniu po kontroli

f2w3rjjgsblop5q4.png
Ale jeszxze chyba jeśli firma zatrudnia powyżej chyba 30 osób to firma płaci calu czas i sami się z ZUS rozliczaja?

f2w33e3k0rq6mc1d.png

naprawde, nie doczytalam tego, wydawalo mi sie ze z kazdej firmy zus placi..

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom
Po macierzyńskim byłam na zwolnieniu, placila mi firma, 1 stycznia odeszli od nich pracownicy i było właśnie mniej niż 20 czy 30 osob i oni zapomnieli, że teraz ma mi płacić zus i nie przesłali dokumentów do ZUS, co za tym idzie pierwsza pensje po nowym roku dostałam w marcu. Nie muszę pisać jak byłam wkur...

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Słuchajcie dostałam wczoraj zaproszenie do wątku zamkniętego, przyjelam je ale gdzie w aplikacji ten wątek mogę znaleźć? w tematach zamkniętych nie ma tylko jest w jakiś grupach i widzę to tylko jak wchodzę przez stronę a na aplikacji w ogóle nie ma żadnego tematu 'grupy'. Może ktoś się orientuje?

Do góry