reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Co do cery to przy moim Hashimoto zawsze miałam problem z mega sucha skóra - skorupa na nogach i uczucie pękającej skory na plecach. Żadne specyfiki nie dawały rady, dopiero przejście na dietę bez mleka wyeliminowało ten problem, do tego SVR niebieski i teraz jest ok. Wyprysków nigdy nie miałam, tyle co przed okresem jeden syfek wyskakiwał i zawsze dla mnie to był znak, że w tym cyklu znowu się nie udało.

reklama
A ja polecam picie oleju lnianego na włosy, cerę i paznokcie. Zawiera dużo DHA, więc i dla dziecka dobre. :)
krainka01 Spoko, nie ma problemu. ;) Tutaj nie widać intonacji naszego głosu, mimiki twarzy i czasem można coś odebrać jako złośliwość, a nie radę. ;)
BTW ja nie jestem zwolenniczką konsultowania wyników w necie, na forum i porównywania z innymi, bo każdy przypadek jest inny i można niepotrzebnie najeść się ogromnego stresu. Najlepiej z lekarzem o wynikach, on powinien wyjaśnić... :)

Ja w sumie trądziku juz nie miałam. Bardziej mecza mnie zaczerwienienia. Nawet przed okresem nie wyskakiwalo nic, a teraz w ciąży...
Skórę tez mam sucha na ciele. A na brzuchu zaczyna mnie swedziec

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w sumie trądziku juz nie miałam. Bardziej mecza mnie zaczerwienienia. Nawet przed okresem nie wyskakiwalo nic, a teraz w ciąży...
Skórę tez mam sucha na ciele. A na brzuchu zaczyna mnie swedziec

Nawilżaj dobrze skórę na brzuchu, skoro Cię swędzi. Żeby Ci za szybko i za dużo rozstępów nie wyszło.

Ja już zakupiłam Mustelę i się smaruję na dzień. Na noc oliwką.

No podobno z tymi rozstępami nie ma reguły... :(
Aaa i nawilżaj się też porządnie od środka - wodą! :) Może ustąpi swędzenie... :)
Nie ma. Pierwsza ciąża zmasakrowala mi brzuch ;) może teraz będzie dobrze. W sumie gorzej chyba się nie da :D wody pije dużo, z tym nie mam problemów. Jaka masz oliwke? Ja używam z Hippa
A balsam Nacomi

Ja tez nigdy pryszczy nie miałam. A teraz całe czoło. Wlosy mocne i grube, a teraz mi lecą. Do tego tez mam hashi i sucha skórę a teraz to tragedia. Nic nie pomaga. Takie uroki. Ale jeszcze nie jest źle. :)
Dziewczyny w ciąży powinnyscie pić conajmniej 2l wody dziennie.

Nie ma. Pierwsza ciąża zmasakrowala mi brzuch ;) może teraz będzie dobrze. W sumie gorzej chyba się nie da :D wody pije dużo, z tym nie mam problemów. Jaka masz oliwke? Ja używam z Hippa
A balsam Nacomi
Stosuję ten sam zestaw co w poprzedniej ciąży, czyli krem przeciw rozstępom Mustela i olejek wygładzający Nivea. Rozstępu nie miałam ani jednego, więc łudzę się, że to zasługa smarowania... :p Z drugiej strony przytyłam tylko 8 kg, więc to na pewno zapobiegło rozstępom...
nivsmow_kboi10__10.jpg

Zmieniła się butelka tego olejku, bo 4 lata temu wyglądała tak:
dc64dd650018132c4e7633f3

reklama
Hej, ha dziś od rana na nogach, bylam na badaniach 170 zł poszło:) a teraz czas pomyśleć co na obiad. Macie jakieś pyszności w planach?

Do góry