reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny kochane, Potrzebuje Was! Czy mogę użyć tantum rosa zewnętrznie na pieczenie? Na ulotce piszę oczywiście, żeby skonsultować się z lekarzem.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Kurde gdyby nie to że zrobiłam już rosol to bym spróbowała :D ale mnie biorą zachcianki przeróżne :D

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To już wiesz jaka będzie kolejna zupa. [emoji4] Aaa... i dodaję jeszcze łyżkę octu. Wtedy zupa jest lekko kwaskowa. Mniami. Mąż zjadł dwa talerze dzisiaj. [emoji4]
 
Kochana, ja to robię tak, że gotuję wywar, a w drugim garnku buraki umyte. Gdy się ugotują, obieram z łupin i tarkuję na grubych oczkach. Do wywaru wrzucam małe kostki ziemniaków, pokrojoną marchewkę i buraczki. To podgotowuję 10-15 min. i doprawiam. Na talerzu zabielam śmietaną. Uwielbiam tę zupę. Smak dzieciństwa. [emoji4]

Ale widzę Was zaraziłam tymi zupami ;) hehe
My bylismy dzis na zakupach i najadłam się fast foodów, po długim czasie smakowały nadzwyczaj :D
A co do zupy buraczkowej to już nie dla mnie bo buraków nie lubię;/ ale wiadomo każdy ma inny smak;)
 
A jeszcze głupie pytanie, na czym robisz wywar?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj robiłam na dwóch udach z kurczaka + szponder wołowy + wloszczyzna (por, pietruszka, seler). [emoji4]

Basiatoja, ja uwielbiam buraczki pod każdą postacią. Dzisiaj zostało mi jeszcze trochę buraków, więc jest sałatka do jutrzejszego obiadu i jeszcze 2 sloiczki zrobilam.

Za chwilę zrobię jeszcze oponki z serem. [emoji3]
 
reklama
Dzisiaj robiłam na dwóch udach z kurczaka + szponder wołowy + wloszczyzna (por, pietruszka, seler). [emoji4]

Basiatoja, ja uwielbiam buraczki pod każdą postacią. Dzisiaj zostało mi jeszcze trochę buraków, więc jest sałatka do jutrzejszego obiadu i jeszcze 2 sloiczki zrobilam.

Za chwilę zrobię jeszcze oponki z serem. [emoji3]
Oponki bardzo lubię ;)
No ja wczoraj robiłam na podwieczorek gofry z bita smietaną i jagodami ;) wcinaliśmy jak małe dzieci aż uszy się trzęsły :D

Ps. Hm wątek o gotowaniu by się chyba jednak przydał ... :D
 
Do góry