reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny kochane, Potrzebuje Was! Czy mogę użyć tantum rosa zewnętrznie na pieczenie? Na ulotce piszę oczywiście, żeby skonsultować się z lekarzem.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Kurde gdyby nie to że zrobiłam już rosol to bym spróbowała :D ale mnie biorą zachcianki przeróżne :D

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To już wiesz jaka będzie kolejna zupa. [emoji4] Aaa... i dodaję jeszcze łyżkę octu. Wtedy zupa jest lekko kwaskowa. Mniami. Mąż zjadł dwa talerze dzisiaj. [emoji4]
 
Kochana, ja to robię tak, że gotuję wywar, a w drugim garnku buraki umyte. Gdy się ugotują, obieram z łupin i tarkuję na grubych oczkach. Do wywaru wrzucam małe kostki ziemniaków, pokrojoną marchewkę i buraczki. To podgotowuję 10-15 min. i doprawiam. Na talerzu zabielam śmietaną. Uwielbiam tę zupę. Smak dzieciństwa. [emoji4]

Ale widzę Was zaraziłam tymi zupami ;) hehe
My bylismy dzis na zakupach i najadłam się fast foodów, po długim czasie smakowały nadzwyczaj :D
A co do zupy buraczkowej to już nie dla mnie bo buraków nie lubię;/ ale wiadomo każdy ma inny smak;)
 
A jeszcze głupie pytanie, na czym robisz wywar?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj robiłam na dwóch udach z kurczaka + szponder wołowy + wloszczyzna (por, pietruszka, seler). [emoji4]

Basiatoja, ja uwielbiam buraczki pod każdą postacią. Dzisiaj zostało mi jeszcze trochę buraków, więc jest sałatka do jutrzejszego obiadu i jeszcze 2 sloiczki zrobilam.

Za chwilę zrobię jeszcze oponki z serem. [emoji3]
 
reklama
Dzisiaj robiłam na dwóch udach z kurczaka + szponder wołowy + wloszczyzna (por, pietruszka, seler). [emoji4]

Basiatoja, ja uwielbiam buraczki pod każdą postacią. Dzisiaj zostało mi jeszcze trochę buraków, więc jest sałatka do jutrzejszego obiadu i jeszcze 2 sloiczki zrobilam.

Za chwilę zrobię jeszcze oponki z serem. [emoji3]
Oponki bardzo lubię ;)
No ja wczoraj robiłam na podwieczorek gofry z bita smietaną i jagodami ;) wcinaliśmy jak małe dzieci aż uszy się trzęsły :D

Ps. Hm wątek o gotowaniu by się chyba jednak przydał ... :D
 
Do góry