reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

U nas ciężko z odpieluchowaniem. Zależy jaki humor ma córka. Raz majtki chce założyć 10 razy nie. Nie zakładam ich jej na siłę oby się bardziej nie zraziła.

reklama
MoniaKari mój synek nie wie o dzidziusiu, mysle, ze jest zbyt mały zeby zrozumiał, jak bede miec juz duzy brzuch to bede mu tłumaczyła, ze w srodku jest dzidzius itp, teraz to nie ma sensu jeszcze. Co do pieluchy to moj korzysta z nocniczka ale całkiem bez pieluchy go nie puszczam, bo sika pod siebie, nie zawoła, ze chce na nocnik, albo raczej zawoła siku jak jest juz zrobione :/ jak bedzie ciepło to bede go puszczac po ogrodku w majteczkach i moze wtedy sie nauczy.

Dziewczyny u mnie z objawów jedynie delikatna tkliwosc piersi została a wczoraj zaczął się 6 tydzień sama nie wiem co o tym myśleć trochę się martwię wizyta dopiero za równy tydzień

No to trochę mam z 2014 jest :):) ciekawe jak nasze dzieci zareagują na rodzeństwo .
Mój mały teraz mówi ze chce ale do niedawna mówił ze nie o ze karim nie da zabawek !!! P.s jak u was nauka bez pampersa ? Bo my sie zabraliśmy za to 2 tyg temu . W dzień nie nosi ale na noc mu zakładam . Chociaż Kwietniowki w mojej grupie na noc nie zakładają od razu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jak małemu pytamy się czy chce brata mówi tak, a czy siostrę tak samo. A czy będzie się bawił i czy będzie dawał zabawki też tak. Wiem że pewnie jeszcze tak do końca tego nie rozumie ale jak widzi dzieci to się bardzo cieszy, z kuzynami bardzo ładnie się bawi a więc moim zdaniem bardzo dobrze zareaguje na rodzeństwo.
Co do nauki korzystania z nocnika to ciężko. Rzadko chce siadać na nocnik. ale nie zmuszam go na razie żeby się nie zrazil. Jeszcze ma czas, nic na siłę.

Co do ciuszków to ja duzo bede miała po synku , ale muszę dokupić tych 50 rozmiar . Bo tego mi brakowało . Karim miał 3 kg jak sie urodził i w 56 sie topił . Wózek mam , łóżeczko mam , bujaczek mam . Wszystko jest ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Synek jak się urodził to nosił od razu rozmiar 56 który nosił przez miesiąc ale miał prawie 4 kg i szybko przybierał na wadze. A co do wyprawki to wszystko mamy. Wózek jest, łóżeczko też. Jeśli chłopak będzie to ubranka też. Ale jeśli dziewczynka ( na co bardzo licze) to tylko ubranka będę musiała dokupić

Moja córka z 18 czerwca jest. Mówi pełnymi zdaniami. Ale co do sikania to masakra ja jej ściągam pampersa a ona wyciąga nowy i se sama zakłada i mówi że nie będzie sikac na nocnik próbowałam na kibelek ale kiepsko idzie

reklama
Moja Lila zaczęła sikać na nocnik, gdy miała rok i 10 miesięcy. Odzwyczaiłam ją od pompersa w styczniu, to było moje postanowienie noworoczne. :p Powiedziałam sobie, że teraz i już. Zakupiłam 20 par majtek, zdjęłam dywan i sikała po nogach aż jej zaczęło przeszkadzać i w końcu siadała na nocnik. Ile to się ubrań i majtek naprałam i podłogi myłam... :D Zakładałam pieluchę tylko na noc i po jakimś czasie, gdy rano była sucha, to zdejmowałam i kładłam podkład na łóżko. Niestety inaczej się nie da. :p

Do góry