reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Niby na wyrywki badan glumkometrem, ale może czas na krzywą cukrową. Zmierzyłam teraz po śniadaniu, 96. Ładny wynik. Ale kto wie... Miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży, więc od razu takie myśli mi się nasuwają.

reklama
niby mówiła że tam coś widać ale ja nie widziałam i pewna nie była, za 1.5 tyg mam znów usg to się upewnie

te wstazeczki to od bratowej M słyszałam i mi się naprawdę śmiać chciało jak mi mówiła żebym sobie na YouTube sprawdziła filmiki jak dziecko płacze bo urok rzucony itp serio nie wiem czemu mam w takie coś wierzyć

Nie no zamiast dziecko uspokoic to ktos nagrywal i wrzucal na youtuba placz po uroku ;D

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na zatoki [emoji20] męczą mnie już bardzo długo i mam wrażenie że od 2 dni jest coraz gorzej katar i do tego wszystko spływa do gardła, spać nie mogę już nie wspomnę że głowa mi pęka... Spróbowałam już ciepłe okłady z soli morskiej, areozol do nosa na bazie wody morskiej, amol do nacierania ale to wszystko pomaga na chwilę... Najgorzej jest wieczorem przed pójściem spać i wczesnie rano :(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi na meeeega katar pomoglo to do nosa z *spam*. Może cos da..

f2w3d5qpt9bgndf7.png

Katka kurczę to nie dobrze. A nie chciałabyś skonsultować tego z innym lekarzem jeszcze? U mnie Filip miał mieć dużą głowę, nie proporcjonalna do reszty ciąża. Sugerowała wodoglowie a okazało się że wszystko ok. Ala miała być wielkoludem a wazyla 2, 5 kg. Trzymajcie się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Co do cukrzycy to może zrób sobie z krwi cukier to zawsze będziesz miała jakiś ogląd na sprawę?

Kama ja na zatoki polecam nagrzewania lampa. Mi zawsze pomaga. Sinulan/sinupret też jest dobry tylko nie pamiętam czy w ciąży można. Na katar inhalacje z wody fizjologiczne. Maść majerankowa pod nos.

Ja w uroki też nie wierzę. Nie miałam żadnych wstazeczek przy wózku. W horoskopy też nie wierzę. Chodź raz zaczepiła mnie cygańska na dworcu i ją zignorowałam a ona krzyknęła za mną " niech się Pani nie martwi niedługo Pani urodzi syna". Ja kilka miesięcy po poronieniu już tracilam nadzieje ze się uda znowu zajść w ciążę a tu za jakiś czas dowiedziałam się że jestem w ciazyciąży i rzeczywiście syn się urodził. Zaskakujące;-)

Ja w uroki też nie wierzę. Nie miałam żadnych wstazeczek przy wózku. W horoskopy też nie wierzę. Chodź raz zaczepiła mnie cygańska na dworcu i ją zignorowałam a ona krzyknęła za mną " niech się Pani nie martwi niedługo Pani urodzi syna". Ja kilka miesięcy po poronieniu już tracilam nadzieje ze się uda znowu zajść w ciążę a tu za jakiś czas dowiedziałam się że jestem w ciazyciąży i rzeczywiście syn się urodził. Zaskakujące;-)

Wow serio ?! Nie powiedziałaś jej ani słowa, a ona taki tekst :O :D ? Szok, jednak może coś w tym jest ...

Wow serio ?! Nie powiedziałaś jej ani słowa, a ona taki tekst :O :D ? Szok, jednak może coś w tym jest ...
Wręcz byłam dla Pani nieuprzejma bo spieszylam się, a ona mnie zaczepiala. Nie wzięłam sobie jej słów do serca, a potem byłam w szoku jak sobie przypomniałam. Myślałam ze takie cyganki chcą kasę tylko wyłudzić.

właśnie zastanawialam się nad zainwestowaniem w inhalator może rzeczywiście pomoże

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
No teraz w ciąży to naturalnie trzeba sie leczyć :( ja na zatoki przed stosowałam napar z cebuli średnio to przyjemne,ale udraznialo... a teraz to pewnie sól morska, inhalacje i polecam krople do nosa z soli np. Himalajskiej kilka kropel mało przyjemne,ale skuteczne...

reklama
Do góry