reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ostatnio chodzą za mną śledzie! Nie jest to tak że muszę ale po prostu mam na nie ochotę. Kupiłam te sledziki na raz w różnych sosach i praktycznie codziennie taka porcję 100gr zjadam! A za Wami coś szczególnie chodzi? [emoji5]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawa ta interpretacja porodu z ruchów plus 20 tyg. Nigdy o takiej nie słyszałam i wydaje mi się trochę dziwna. Ja w sumie np w drugiej ciąży czułam ruchy w 17tc a w 39tc bez oznak porodu miałam cc więc tu się nie sprawdzilo.
Ja pracuje w biurze. Normalnie pracowałam 8-16 a teraz z racji ciąży pracuje 8-14. Do pracy mam blisko. Na zwolnienie pójdę gdzieś od grudnia.
Umówiłam się na usg polowkowe na 14.11 na 20.00. Planuje zabrać dzieciaki.
Którąś z dziewczyn pisała ze maluszek malutki z usg. Ja bym się tak tymi wymiarami nie sugerowała. U mnie córka miała być Wielka. Lekarze martwili się jak urodze bo ja mała a tu malutka 2490 wazyla a mierzyla 49cm. Syn miał mieć dużą głowę, nie proporcjonalna do reszty ciała a wszystko było ok. Już nie wierzę wymiarom.

Kuna jak u Ciebie wczorajsze usg?

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja też szukałam w Wawie ale wszystko jest w środku dnia! Masakra! Nie ma żadnych zajęć dla ciężarnych po 18-19!

tak też to zauważyłam,
ja o 11 to w pracy jestem a nie na jogę :p

nuluska - super, że po wizycie wszystko ok ;)
Jakie to szaleństwo? Jeśli kobieta czuje się dobrze to dlaczego ma się zamykać w domu?! Ja nie wyobrażam sobie siedzenia w domu na l4! Chyba bym zgnila! A tak mam kontakt z ludźmi icały czas jestem w ruchu! I mój gin uważa tak samo jak ja, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie nalezy rezygnowac z aktywności i pracy!

ja myślę, że kolegom chodzi o to, że mamy troszkę stresową pracę i żebym zadbała o siebie i dzieciątko a nie zafiksowana na prace była. Raczej z troski tak mówią.

Paulyna
- jaką i gdzie kupiłaś kurtkę bo ja też już muszę ??
emilija - gratuluję Niuni :*
Mi doktor o czkawce powiedział w piątek to byl 20tc i 5 dni i dziwiłam sie ze w ten sam wieczor, po północy poczulam te czkawke! :D wczesniej ją tylko widziałam na usg.

Dzis 4h leżałam bo mała umiejscowiła sie chyba w CAŁOŚCI po prawej i cos mi tam uciskała i bolało. Wstałam jak przesunęła sie pod pepek :)
Oooo tak wyglądał mój brzuch jak na niego patrzyłam:
Zobacz załącznik 780196
mi też się tak raz wybrzuszył, ale o wiele mniejszy brzuch więc aż tak nie było widać :)

Ja pracę mam od 8-16, ale zanim nadrobię wasze wpisy, zjem śniadanie to jest właśnie 9 :) Ja też planuję pół roku macierzyńskiego wrócić na rok do pracy i drugie bobo :)

Mama gratulacje dla koleżanki :D a co urodziła? :)

JegoBaba kurtkę kupiłam w butiku takim zwykłym dlatego taka zadowolona hehe bo w sieciówkach nic nie było a tu za 130 zł taka super kurtala :)

My nie planujemy drugiego dziecka odrazu. Do pracy wrócę na pewno na rok może na dwa ;) Chyba ze coś wyjdzie w trakcie hehe, ale póki nie będziemy mieli większego metrażu to nie chcemy drugiego bejbi :)

Jego to fajnie że się troszczą o Ciebie! Mi też każą nie dźwigać, uważać na siebie i się nie przemeczac. A nie wiedząc jaką masz pracę nie mogę wiedzieć czy jest stresująca czy nie. Pamiętam ze pracujesz w burze przed komputerem (swoją drogą powinnaś mieć teraz krótszy czas pracy albo częstsze przerwy). A na stres każdy reaguje inaczej. Tak samo jak na przykład na ból. I oczywiście ze nie warto ryzykować zdrowia dzieciaczka dla pracy! Ale jeśli wszystko jest w porzadku i kobieta zna swoje możliwości i ograniczenia i słucha swojego organizmu to ja nie widzę nic złego w pracy. Tym bardziej ze podobno ciąża lepiej przebiega gdy kobieta normalnie pracuje. I to słyszałam od wielu osób. Od mojego gina też. [emoji4]

A swoją drogą brak ćwiczeń dla ciężarnych wieczorami to chyba dyskryminacja ciezarnych-pracujących! [emoji6]

Moje maleństwo jest nocnym markiem tak jak mamusia! [emoji4] wczoraj zaczął się rozpychać po północy! [emoji4] Aż zdjelam spodnie od piżamy żeby było mu wygodniej! [emoji4]

U mnie to samo mała tak się rozpychała że długo nie moglam zasnąć... [emoji4]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

No wszystko zależy od charakteru pracy ;) fizyczna to inna bajka ;) U mnie nikt sie o mnie nie troszczył. Gdybym sama nie podjęła decyzji o l4 to bym musiała robić wszystko i nikt by sie nie zlitował ;) A ciaza była dla mnie najważniejsza i moje maleństwo :)

A'gusia już pisałam, jestem Koordynatorem ds. Systemu Zarządzania w firmie budowlanej :) I ja za wiele stresu nie mam, ale inni patrzą przez swój pryzmat :) A odejścia od komputera robię tak często jak chcę, mam ochotę wyjść połazić po produkcji to idę, chcę wyjść na zewnątrz to jadę do drugiego oddziału.... daję radę :)

reklama
Fajnie ze sie troszczą u Ciebie :) u mnie dziewuchy w pracy zazdrosne, mimo ze same chodziły na zwolenienie w 2 miesiącu pracując przy biurku to tyłek muszą obrobić ;) Wiec tego nie rozumiem, mamy inne zawody i to za ja jestem na zwolenieniu nie znaczy ze one maja więcej pracy :p No, ale pogadać musza niech gadają ;) mam ich koło nosa

Do góry