reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja też czuje już ruchy maleństwa od środy a jest to moja pierwsza ciąża... Tak brykała że na 100 % wiedziałam że to nie jelita tylko dzidzia :) wspaniałe uczucie... Chciałam żeby również mąż tego doświadczył ale dzidzia jest taka cwana że jak tylko położe jego rękę na brzuszku to przestaje kopać albo robi sobie dłuższa przerwę w akrobacjach :)

Wczoraj miała chyba leniwy dzień bo ruchy były rzadsze i mniej intensywne ale pocieszam się że po prostu inaczej się ułożyła i nie wszystkie ruchy musze czuć... Staram się nie panikować bo z tego co czytałam na forum to inne dziewczyny też miały 'ciche dni' jeśli chodzi o ruchy dziecka zwłaszcza te pierwsze

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam tak samo :) ale nagrałam filmik i uwierzył i teraz cały czas go ogląda [emoji1348] u nas chrzciny będą w kwietniu. Mam termin na 25 luty i myśle ze wykluje się wcześniej chociaż niech siedzi jak najdłużej. Ginekolog mi groził ze może być wcześniakiem. Czas pokaże co będzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

kama8 a moze niech maz sproboje jej posluchac, moj jak mowie ze sie rusza to przyklada ucho, czasem mowi ze cos slyszy;)
u nas chrzciny raczej poczatek lipca, bo moja mama ma wtedy wakacje i bedzie mogla mi pomoc ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

kama8 a moze niech maz sproboje jej posluchac, moj jak mowie ze sie rusza to przyklada ucho, czasem mowi ze cos slyszy;)
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Dobry pomysł spróbujemy i z uchem może coś usłyszy... Mąż jak trzyma rękę na brzuszku to czyje takie pulsowanie tak jakby serduszko ale to pewnie jakaś tetnica tam przebiega i sprawia takie wrażenie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

My tylko rozmawialiśmy ze jak fajnie ze mały urodzi sie w marcu potem juz bedzie tylko cieplej i cieplej bo córeczkę chrzcilismy 8 grudnia jeezzuuuu to ubieranie zimno w kościele jak smok masakra nigdy więcej ;) a rak jak bedzie miał 2-3 m to akurat maj-czerwiec juz bedziemy o polowe lżejsi jesli chodzi o ciuchy ;)

Tak czuje nie czuje :/ staram sie nie nakręcać jakby cos sie działo to jakis ból pewnie bym czuła jakies plamienia lub skurcze a cisza wiec tylko rękę mnie boli bo na nia upadłam.
Mimo ze to druga ciąża to ja teraz mam łożysko na przedniej ścianie troche czytałam ze ruchy moge poczuć dopiero ok 20-22 tc. Umrę chyba na zawał z 10 razy do tego czasu

U mnie dzis 17+6 ruchów jeszcze nie czuje za bardzo.... jezu jak mnie stresuje ta ciąża dziewczyny :( mam dola na maksa :( z górka jakos miałam przeświadczenie ze musi byc dobrze ale ten rok nie należał do najlepszych dwa poronienia i teraz ten stres czy serduszko bije. Wykończę sie
Widze ze mialysmy tak samo cudowny rok ...nie stresuj sie to nic nie da a napewno jest ok :) na ruchy jeszcze czas roznie z nimi :) moja mala tez potrafi sie rozleniwic i nie dawac znaku a potem szaleje, wiec zrelaksuj sie na ile to mozliwe

Ostatnia edycja:
My tylko rozmawialiśmy ze jak fajnie ze mały urodzi sie w marcu potem juz bedzie tylko cieplej i cieplej bo córeczkę chrzcilismy 8 grudnia jeezzuuuu to ubieranie zimno w kościele jak smok masakra nigdy więcej ;) a rak jak bedzie miał 2-3 m to akurat maj-czerwiec juz bedziemy o polowe lżejsi jesli chodzi o ciuchy ;)

Tak czuje nie czuje :/ staram sie nie nakręcać jakby cos sie działo to jakis ból pewnie bym czuła jakies plamienia lub skurcze a cisza wiec tylko rękę mnie boli bo na nia upadłam.
Mimo ze to druga ciąża to ja teraz mam łożysko na przedniej ścianie troche czytałam ze ruchy moge poczuć dopiero ok 20-22 tc. Umrę chyba na zawał z 10 razy do tego czasu

My robilismy w styczniu a 5 lat temu u Nas byla zima jak cholera :D

My nie planujemy jeszcze chrzcin! Kurczę nic jeszcze nie planujemy. Niech się maleństwo urodzi to będzie można dalej myśleć!
My też nic nie planujemy mąż podkreśla wszystkim że jak sie urodzi to pogadamy ;) ale ciesze sie że znalazłam w szafie malutkie kolorowe ponczo ktore mialo byc dla dzieci na sesje z kucykiem to pierwsza rzecz jaka mam dla małej :D

reklama
Do góry