kunalesna
Fanka BB :)
Pierwszej tak na aneksach ani slowa o zarobkach czy zmianie stawkiA jaka kwotę miałaś na umowie? Jeśli 1400 netto to podałabym pracodawcę do sądu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pierwszej tak na aneksach ani slowa o zarobkach czy zmianie stawkiA jaka kwotę miałaś na umowie? Jeśli 1400 netto to podałabym pracodawcę do sądu.
My kupujemy szary wózek, bo ja uwielbiam szarość i całe mieszkanie tez w szarości
Mój mąż będzie na porodówce,ale nie wiek czy przy partych juz,bo nie wie chyba czy to zniesie zobaczymy najwyżej wyjdzie w trakcie. Ja na chwile obecna bym chciała żeby był,ale nie wiem co będzie w trakcie. No i zobaczymy czy cesarki nie będzie
Ja pierwsza pensje dostałam od pracodawcy i reszta tez tak będzie. U nas jest około 70 pracowników. Ja mam pensje większa niż na umówie, bo na l4 100% i jest to suma z ostatnich 12 miesiącu łącznie z premiami, 13stka, jakimiś dodatkowymi na święta
Nawet nie wiedzialam ze bezkosztowo moze faktycznie zawalczeDo sądu pracy wnosisz sprawę bezkosztowo. Ja bym nie odpuscila.
Czyli stawka obowiązuje z poprzedniej umowy.Pierwszej tak na aneksach ani slowa o zarobkach czy zmianie stawki
Ja mam czarny z lamowka w zebre ja jestem sredniego wzrostu maz ma 1͵90 ha ha. Ale to ja urodzilam sie totalnym klocem 4,5 kg potem zawsze bylam drobniejsza od kolezanek bez wahan wagi i tendencji do tycia . A moj maz urodzil sie drobny a cale zycie wygladal jak sliczna paroweczka z oczami. Kluska za hejJa też bym chciała szary wózek [emoji2] dużo takich teraz widuję.
Od kiedy oglądam te porody to trochę mniej się boję. Boleć będzie ale do przeżycia [emoji2]
A wogóle to takie pytanie mam i do już mam i nie [emoji2] ile tych ubranek na początek potrzeba ? Tych powiedzmy najmniejszych 56 ? Ja urodzilam się mała 2400 50 cm chłopak w normie 3800 59 cm [emoji2] teraz jesteśmy wysocy
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
No to tak czy siak nalezy im sie kara za to oszustwo wiec bede musiala sie za to zabracCzyli stawka obowiązuje z poprzedniej umowy.
Sądy pracy z reguły są po stronie pracowników, poszukaj jakiegoś prawnika, który pomogły napisać pozew. Większość spraw sędziowie starają się zakończyć na pierwszej rozprawie, ponieważ jest ich bardzo dużo. Tu jest jiz zamieszany zus więc może być bardziej skomplikowane, ale walczyć o swoje zawsze warto. Ja z moim mężem podalismy jego pracodawcę, sąd trochę postraszyl, zarządził przerwę i kazał się dogadać. Zgodzismy się na spore odszkodowanie, które sciagalismy przez komornika, ale opłacało się.No to tak czy siak nalezy im sie kara za to oszustwo wiec bede musiala sie za to zabrac