reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Hej dziewczyny! Ja jeszcze w pracy siedzę ale mam chwilę wolną to przejrzałam Wasze dzisiejsze wpisy!

Jolka - trzymaj się mocno! Wszystko będzie dobrze!

Ewciiik - witaj wśród nas! :-) napisz coś więcej o sobie! Jak przezylaste pierwsze miesiące? Jak się czujesz teraz? I może odpowiedź na ostatnio krążące pytanie, ile jesteś ze swoim chlopakiem/narzeczonym/mezem? :)

Dzoaska - biedny chłopak! ;)

A tak w temacie Zusu, to nie sądziłam że są takie cyrki! Przecież nie dostajemy zwolnień na ciążę urojona więc skąd te kontrole i opóźnienia w wyplatach?! Jak im się opozni płatność to od razu odsetki by dawali to może i Wy powinniście zażądać odsetek od nieterminowej wypłaty?! 8-)

Hej dziewczyny! Ja jeszcze w pracy siedzę ale mam chwilę wolną to przejrzałam Wasze dzisiejsze wpisy!

Jolka - trzymaj się mocno! Wszystko będzie dobrze!

Ewciiik - witaj wśród nas! :-) napisz coś więcej o sobie! Jak przezylaste pierwsze miesiące? Jak się czujesz teraz? I może odpowiedź na ostatnio krążące pytanie, ile jesteś ze swoim chlopakiem/narzeczonym/mezem? :)

Dzoaska - biedny chłopak! ;)

A tak w temacie Zusu, to nie sądziłam że są takie cyrki! Przecież nie dostajemy zwolnień na ciążę urojona więc skąd te kontrole i opóźnienia w wyplatach?! Jak im się opozni płatność to od razu odsetki by dawali to może i Wy powinniście zażądać odsetek od nieterminowej wypłaty?! 8-)
Czemu biedny ? [emoji5] [emoji13]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kunalesna ale ze mialas do zusu placone jakbyś dostawala 700zl oficjalnie?

U mnie byl pracodawca i tyle. Teraz czekam i zobaczymy co bd. Dobrze ze mam tamte bo byloby kiepsko. Ale jak mi wyrownaja to bd ladny doplyw gotowki przynajmniej.

Dzoasta sam chlop mi pow ze mam zwolnienie i on nie moze mnie wezwac. Moze tylko zapytac czy przyjde.

Ja mam przynajmniej ta pewnosc ze od wszystkich 3 pracodawcow dociera zwolnienie do zusu odrazu. Wczoraj dalam a dzisiaj juz w zusie wyladowalo.

f2w3d5qpk3cwdg12.png

Ja tez czekałam 2 miechy na wypłatę z zusu. Za to teraz płacą na czas. Oby mnie nie chcieli kontrolować bo tez mam na l4 adres zameldowania a mieszkam gdzie indziej.

U nas wszystko dobrze. Jest na lozysku krwiaczek od tego bliskiego spotkania z psem ale juz lepiej wygląda niż wczoraj. Dzidzius zdrowy, ruchliwy, kopie mamusię.

U mnie byl pracodawca i tyle. Teraz czekam i zobaczymy co bd. Dobrze ze mam tamte bo byloby kiepsko. Ale jak mi wyrownaja to bd ladny doplyw gotowki przynajmniej.

Dzoasta sam chlop mi pow ze mam zwolnienie i on nie moze mnie wezwac. Moze tylko zapytac czy przyjde.

Ja mam przynajmniej ta pewnosc ze od wszystkich 3 pracodawcow dociera zwolnienie do zusu odrazu. Wczoraj dalam a dzisiaj juz w zusie wyladowalo.

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Czasem czytalam ze wzywają [emoji27] gupki

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez czekałam 2 miechy na wypłatę z zusu. Za to teraz płacą na czas. Oby mnie nie chcieli kontrolować bo tez mam na l4 adres zameldowania a mieszkam gdzie indziej.

U nas wszystko dobrze. Jest na lozysku krwiaczek od tego bliskiego spotkania z psem ale juz lepiej wygląda niż wczoraj. Dzidzius zdrowy, ruchliwy, kopie mamusię.
To cale szczescie, ciesz sie z kopniaczkow;)
u mnie dociera na czas wszystko, tylko teraz zus musi dupe ruszyc;)
a adres mam zamieszkania i taki podawalam w pracy,bo zameldowania to chyba by im sie nie chcialo latac;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Wiesz na umowie mialam ze zarabiam tyle ze wyplata 1400 zl . Umowy mielismy podpisywane od pon do ndz.na pierwszej umowie wszystko wypisane a Potem dawali aneks przedluzajacy bez wymienionych wys skladek i zarobkow. Czlowiek sie cieszyl ze umowe przedluzyli o kolejny tydzien to nie pytalismy o szczegoly i tak cieli nas jak glupkow bo od kolejnych umow odprowadzali skladek jakbysmy zarabiali 700 zl ... byly to umowy z agencjami pracy tymczasowej bo jest to filia holenderskiej firmy. Dramat ale nie mam sil sie sadzic

Do góry