reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Hej dziewczyny! Ja jeszcze w pracy siedzę ale mam chwilę wolną to przejrzałam Wasze dzisiejsze wpisy!

Jolka - trzymaj się mocno! Wszystko będzie dobrze!

Ewciiik - witaj wśród nas! :-) napisz coś więcej o sobie! Jak przezylaste pierwsze miesiące? Jak się czujesz teraz? I może odpowiedź na ostatnio krążące pytanie, ile jesteś ze swoim chlopakiem/narzeczonym/mezem? :)

Dzoaska - biedny chłopak! ;)

A tak w temacie Zusu, to nie sądziłam że są takie cyrki! Przecież nie dostajemy zwolnień na ciążę urojona więc skąd te kontrole i opóźnienia w wyplatach?! Jak im się opozni płatność to od razu odsetki by dawali to może i Wy powinniście zażądać odsetek od nieterminowej wypłaty?! 8-)

Hej dziewczyny! Ja jeszcze w pracy siedzę ale mam chwilę wolną to przejrzałam Wasze dzisiejsze wpisy!

Jolka - trzymaj się mocno! Wszystko będzie dobrze!

Ewciiik - witaj wśród nas! :-) napisz coś więcej o sobie! Jak przezylaste pierwsze miesiące? Jak się czujesz teraz? I może odpowiedź na ostatnio krążące pytanie, ile jesteś ze swoim chlopakiem/narzeczonym/mezem? :)

Dzoaska - biedny chłopak! ;)

A tak w temacie Zusu, to nie sądziłam że są takie cyrki! Przecież nie dostajemy zwolnień na ciążę urojona więc skąd te kontrole i opóźnienia w wyplatach?! Jak im się opozni płatność to od razu odsetki by dawali to może i Wy powinniście zażądać odsetek od nieterminowej wypłaty?! 8-)
Czemu biedny ? [emoji5] [emoji13]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kunalesna ale ze mialas do zusu placone jakbyś dostawala 700zl oficjalnie?

U mnie byl pracodawca i tyle. Teraz czekam i zobaczymy co bd. Dobrze ze mam tamte bo byloby kiepsko. Ale jak mi wyrownaja to bd ladny doplyw gotowki przynajmniej.

Dzoasta sam chlop mi pow ze mam zwolnienie i on nie moze mnie wezwac. Moze tylko zapytac czy przyjde.

Ja mam przynajmniej ta pewnosc ze od wszystkich 3 pracodawcow dociera zwolnienie do zusu odrazu. Wczoraj dalam a dzisiaj juz w zusie wyladowalo.

f2w3d5qpk3cwdg12.png

Ja tez czekałam 2 miechy na wypłatę z zusu. Za to teraz płacą na czas. Oby mnie nie chcieli kontrolować bo tez mam na l4 adres zameldowania a mieszkam gdzie indziej.

U nas wszystko dobrze. Jest na lozysku krwiaczek od tego bliskiego spotkania z psem ale juz lepiej wygląda niż wczoraj. Dzidzius zdrowy, ruchliwy, kopie mamusię.

U mnie byl pracodawca i tyle. Teraz czekam i zobaczymy co bd. Dobrze ze mam tamte bo byloby kiepsko. Ale jak mi wyrownaja to bd ladny doplyw gotowki przynajmniej.

Dzoasta sam chlop mi pow ze mam zwolnienie i on nie moze mnie wezwac. Moze tylko zapytac czy przyjde.

Ja mam przynajmniej ta pewnosc ze od wszystkich 3 pracodawcow dociera zwolnienie do zusu odrazu. Wczoraj dalam a dzisiaj juz w zusie wyladowalo.

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Czasem czytalam ze wzywają [emoji27] gupki

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez czekałam 2 miechy na wypłatę z zusu. Za to teraz płacą na czas. Oby mnie nie chcieli kontrolować bo tez mam na l4 adres zameldowania a mieszkam gdzie indziej.

U nas wszystko dobrze. Jest na lozysku krwiaczek od tego bliskiego spotkania z psem ale juz lepiej wygląda niż wczoraj. Dzidzius zdrowy, ruchliwy, kopie mamusię.
To cale szczescie, ciesz sie z kopniaczkow;)
u mnie dociera na czas wszystko, tylko teraz zus musi dupe ruszyc;)
a adres mam zamieszkania i taki podawalam w pracy,bo zameldowania to chyba by im sie nie chcialo latac;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Wiesz na umowie mialam ze zarabiam tyle ze wyplata 1400 zl . Umowy mielismy podpisywane od pon do ndz.na pierwszej umowie wszystko wypisane a Potem dawali aneks przedluzajacy bez wymienionych wys skladek i zarobkow. Czlowiek sie cieszyl ze umowe przedluzyli o kolejny tydzien to nie pytalismy o szczegoly i tak cieli nas jak glupkow bo od kolejnych umow odprowadzali skladek jakbysmy zarabiali 700 zl ... byly to umowy z agencjami pracy tymczasowej bo jest to filia holenderskiej firmy. Dramat ale nie mam sil sie sadzic

Do góry