reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

U mnie tez pierwsze dziecko wiec tak czekam z niecierpliwością kto sie tam kryje. Na pierwszych prenatalnych lekarz zasugerował dziewczynkę, a na wizycie 14 października mój lekarz zasugerował chłopca jednak cieżko to przewidzieć bo dzidzia nóżka zasłoniła. Kolejne USG 4 listopada wiec czekamy
Też mam usg 4go [emoji3] a do tego czasu jajko zniosę

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jak u cb, bo u mnie 2 tyg temu dopiero transza z sierpnia ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Strasznie długo z tym zusem skoro dopiero w październiku za sierpień, kurcze ja nie dam rady chyba tyle czekać. Jeszcze mieszkanie musimy zmienić/znaleźć. Zus okropny [emoji20] [emoji107] [emoji107] [emoji107] [emoji107]

wlasnie ogladam "Porody" w internecie i zawsze jak widze szpital Matki Polki w Lodzi to przypomina mi sie zabawna sytuacja, siostra mojego meza Centrum Dzieciecym i jak sie okazalo byly dwa wejscia i my weszlismy do Centrum Zdroeia Kobiet i pietwsze pytanie Pani w recepcji ktory tydzien ciazy i czy brzuch bardzo boli, dopiero pozniej to wyjasnilismy...

wlasnie ogladam "Porody" w internecie i zawsze jak widze szpital Matki Polki w Lodzi to przypomina mi sie zabawna sytuacja, siostra mojego meza Centrum Dzieciecym i jak sie okazalo byly dwa wejscia i my weszlismy do Centrum Zdroeia Kobiet i pietwsze pytanie Pani w recepcji ktory tydzien ciazy i czy brzuch bardzo boli, dopiero pozniej to wyjasnilismy...

Hehe , a czy tam pokazują wszystko w tych porodach czy jest cenzura? Będzie widok na pochwe? Bo jak tak to się boje [emoji16] [emoji16] [emoji16]

Mi do 20go września pracodawca zapłacił, od 21 powinien zus a kasy nie widzę. Mam nadzieję że księgowa wysłała moje zwolnienia.

uuuu do daty wystawienia zwolnienia lub ostatniego dnia placy pracodawcy dodaj 34 dni, tak mi wyslali transze z sierpnio wrzrsnia;(
nie widac glowe, nie ma krwii ani nic :)

Jolka to ma byc Twoj ślub?
Mimo wszystko lepiej ze lekarka ma Cie na oku. Wyjscie za wczesnie moglo by spowodowac ze i tak bys musiala wrocic do szpitala a tak to Cie przebadaja... dobrze ze masz lekarke ktorej nie jestes obojetna.

Ja wlasnie po wizycie.
Szyjka mi sie skrocila przez 2 tyg cos miedzy 6-3 mm ale jest zamknieta szczelnie z obu stron. Powiedzial że nie jest jeszcze źle ale magnez mam brac 3x dziennie a nie 1x a nospe jak tylko sie stawia macica. Macica nie ma mi sie stawiac w ogole, to trzeba wyciszyc -by szyjka sie nie skracala.
Nie martw się mam koleżankę ma termin na poniedziałek [emoji16] , a też stawiała jej się macica i to pół ciąży, brała nospę, magnez, czasem luteinę będzie dobrze nie przemęczaj się jak możesz poleżakuj [emoji5] [emoji5] [emoji5] [emoji255] [emoji257] [emoji258]
Biedulka, trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo jak najlepiej :)

uuuu do daty wystawienia zwolnienia lub ostatniego dnia placy pracodawcy dodaj 34 dni, tak mi wyslali transze z sierpnio wrzrsnia;(
nie widac glowe, nie ma krwii ani nic :)

Czyli wyrównali Ci za dwa miesiące?
To odpalam iplę [emoji16]

Ewciiik to ladnie ze ci mowia raz tak raz tak[emoji1] moze sie pokaze na nastepnym. A masz wtedy polowkowe czy jak? Bo ja sie umawiam na 19.11

Dzoaśka poka poka skarpety!

Emilja mi zus przyslal 2 wyplaty do 28.09 bo tak mialam zwolnienie i czekam na reszte a 3 kontrolują hehe i narazie czekam do 17.11 co postanowia heh..
U mnie na szczescie 1 wypłatę wysyla praca,ale 2 sa skazane na zus...

f2w3d5qpk3cwdg12.png

reklama
Ewciiik to ladnie ze ci mowia raz tak raz tak[emoji1] moze sie pokaze na nastepnym. A masz wtedy polowkowe czy jak? Bo ja sie umawiam na 19.11

Dzoaśka poka poka skarpety!

Emilja mi zus przyslal 2 wyplaty do 28.09 bo tak mialam zwolnienie i czekam na reszte a 3 kontrolują hehe i narazie czekam do 17.11 co postanowia heh..
U mnie na szczescie 1 wypłatę wysyla praca,ale 2 sa skazane na zus...

f2w3d5qpk3cwdg12.png
1477062685227.jpg
o to moje skarpety [emoji2] tzn nie moje nie wiem czyje [emoji2] jak to kontrolują ? Opowiedz [emoji2] list wysłali czy co ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477062685227.jpg
    1477062685227.jpg
    61,7 KB · Wyświetleń: 331
Do góry