reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

U mnie tez pierwsze dziecko wiec tak czekam z niecierpliwością kto sie tam kryje. Na pierwszych prenatalnych lekarz zasugerował dziewczynkę, a na wizycie 14 października mój lekarz zasugerował chłopca jednak cieżko to przewidzieć bo dzidzia nóżka zasłoniła. Kolejne USG 4 listopada wiec czekamy
Też mam usg 4go [emoji3] a do tego czasu jajko zniosę

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jak u cb, bo u mnie 2 tyg temu dopiero transza z sierpnia ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Strasznie długo z tym zusem skoro dopiero w październiku za sierpień, kurcze ja nie dam rady chyba tyle czekać. Jeszcze mieszkanie musimy zmienić/znaleźć. Zus okropny [emoji20] [emoji107] [emoji107] [emoji107] [emoji107]

wlasnie ogladam "Porody" w internecie i zawsze jak widze szpital Matki Polki w Lodzi to przypomina mi sie zabawna sytuacja, siostra mojego meza Centrum Dzieciecym i jak sie okazalo byly dwa wejscia i my weszlismy do Centrum Zdroeia Kobiet i pietwsze pytanie Pani w recepcji ktory tydzien ciazy i czy brzuch bardzo boli, dopiero pozniej to wyjasnilismy...

wlasnie ogladam "Porody" w internecie i zawsze jak widze szpital Matki Polki w Lodzi to przypomina mi sie zabawna sytuacja, siostra mojego meza Centrum Dzieciecym i jak sie okazalo byly dwa wejscia i my weszlismy do Centrum Zdroeia Kobiet i pietwsze pytanie Pani w recepcji ktory tydzien ciazy i czy brzuch bardzo boli, dopiero pozniej to wyjasnilismy...

Hehe , a czy tam pokazują wszystko w tych porodach czy jest cenzura? Będzie widok na pochwe? Bo jak tak to się boje [emoji16] [emoji16] [emoji16]

Mi do 20go września pracodawca zapłacił, od 21 powinien zus a kasy nie widzę. Mam nadzieję że księgowa wysłała moje zwolnienia.

uuuu do daty wystawienia zwolnienia lub ostatniego dnia placy pracodawcy dodaj 34 dni, tak mi wyslali transze z sierpnio wrzrsnia;(
nie widac glowe, nie ma krwii ani nic :)

Jolka to ma byc Twoj ślub?
Mimo wszystko lepiej ze lekarka ma Cie na oku. Wyjscie za wczesnie moglo by spowodowac ze i tak bys musiala wrocic do szpitala a tak to Cie przebadaja... dobrze ze masz lekarke ktorej nie jestes obojetna.

Ja wlasnie po wizycie.
Szyjka mi sie skrocila przez 2 tyg cos miedzy 6-3 mm ale jest zamknieta szczelnie z obu stron. Powiedzial że nie jest jeszcze źle ale magnez mam brac 3x dziennie a nie 1x a nospe jak tylko sie stawia macica. Macica nie ma mi sie stawiac w ogole, to trzeba wyciszyc -by szyjka sie nie skracala.
Nie martw się mam koleżankę ma termin na poniedziałek [emoji16] , a też stawiała jej się macica i to pół ciąży, brała nospę, magnez, czasem luteinę będzie dobrze nie przemęczaj się jak możesz poleżakuj [emoji5] [emoji5] [emoji5] [emoji255] [emoji257] [emoji258]
Biedulka, trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo jak najlepiej :)

uuuu do daty wystawienia zwolnienia lub ostatniego dnia placy pracodawcy dodaj 34 dni, tak mi wyslali transze z sierpnio wrzrsnia;(
nie widac glowe, nie ma krwii ani nic :)

Czyli wyrównali Ci za dwa miesiące?
To odpalam iplę [emoji16]

Ewciiik to ladnie ze ci mowia raz tak raz tak[emoji1] moze sie pokaze na nastepnym. A masz wtedy polowkowe czy jak? Bo ja sie umawiam na 19.11

Dzoaśka poka poka skarpety!

Emilja mi zus przyslal 2 wyplaty do 28.09 bo tak mialam zwolnienie i czekam na reszte a 3 kontrolują hehe i narazie czekam do 17.11 co postanowia heh..
U mnie na szczescie 1 wypłatę wysyla praca,ale 2 sa skazane na zus...

f2w3d5qpk3cwdg12.png

reklama
Ewciiik to ladnie ze ci mowia raz tak raz tak[emoji1] moze sie pokaze na nastepnym. A masz wtedy polowkowe czy jak? Bo ja sie umawiam na 19.11

Dzoaśka poka poka skarpety!

Emilja mi zus przyslal 2 wyplaty do 28.09 bo tak mialam zwolnienie i czekam na reszte a 3 kontrolują hehe i narazie czekam do 17.11 co postanowia heh..
U mnie na szczescie 1 wypłatę wysyla praca,ale 2 sa skazane na zus...

f2w3d5qpk3cwdg12.png
1477062685227.jpg
o to moje skarpety [emoji2] tzn nie moje nie wiem czyje [emoji2] jak to kontrolują ? Opowiedz [emoji2] list wysłali czy co ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477062685227.jpg
    1477062685227.jpg
    61,7 KB · Wyświetleń: 334
Do góry