reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam jeszcze taki problem że na l4 mam adres zameldowania lubelski A pracuje w warszawie i tam mieszkam. Tzn teraz to tu i tu i nie wiem gdzie mnie ZUS dopadnie narazie cisza

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lewunie[emoji1][emoji1]

No kontroluja. Wyslali list ze przedluzaja wyplate do 15.10 a teraz przyslali ze do 17.11 i czekam. Wezwali pracodawce i pytaja,zrobili raport i wyslali wyżej. No i maja czas na odpowiedz do 17.11

f2w3d5qpk3cwdg12.png

Jola odpoczywaj, na ślubie będziesz spokojniejsza [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Mi znowu dziś jakieś łubudu pod pępkiem się dzieje chyba to dzidziek bo jakieś to nie bąkowe [emoji12] mechaniczne takie... Chyba
Kuna a ten koper na bąki to w jakiej jest wersji bo ja w ogóle w temacie nie jestem [emoji16] będą po nim bąki? Bo ja nagazowana chodzę jak balonik [emoji14]

Dziś w rosmanie nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwszą rzecz skarpety z lwami [emoji16] [emoji16] [emoji16]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Herbatka do zaparzania :) ja po niej walne ze 2-3 porzadne baki i juz jestem odgazowana :)

Dzoaska ja na l4 mam adres taty czyli zameldowania,a mieszkam gdzie indziej. Ale pracodawca przy tej kontorli podal moj adres zamieszkania i pytal dlaczego mam inny na zwolnieniu i tyle.

Oni chcieli mnie zaprosic.tzn nie maja prawa tego zrobic, poniewaz jestem w ciazy na zwolnieniu.zapytam mnie czy przyjde ale ja nie mam zamiaru sie denerwowac niepotrzebnie

f2w3d5qpk3cwdg12.png

Strasznie długo z tym zusem skoro dopiero w październiku za sierpień, kurcze ja nie dam rady chyba tyle czekać. Jeszcze mieszkanie musimy zmienić/znaleźć. Zus okropny [emoji20] [emoji107] [emoji107] [emoji107] [emoji107]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Nic mi o zusie nie mowcie ja czekalam na pierwsza wyplate tyle ze dostalam za dwa miechy naraz. Teraz mam regularnie ale ....zarabialam 1400 zl a dostaje 700 bo takie skladki oplacal moj cudowny pracodawca slodko prawda ?

Dzoaska ja na l4 mam adres taty czyli zameldowania,a mieszkam gdzie indziej. Ale pracodawca przy tej kontorli podal moj adres zamieszkania i pytal dlaczego mam inny na zwolnieniu i tyle.

Oni chcieli mnie zaprosic.tzn nie maja prawa tego zrobic, poniewaz jestem w ciazy na zwolnieniu.zapytam mnie czy przyjde ale ja nie mam zamiaru sie denerwowac niepotrzebnie

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Mnie zus ciagal do siebie 4 razy i chcial zebym ja sie dowiadywala czemu moj pracodawca nie reaguje na pisma od nich ... sama jezdzilam ,wkurzalam sie i pilnowalam wszystkiego u tak 2 miesiace to trwalo !! Do mnie mieli w zusie pretensje ze ksiegowy dwa razy zle druk wypelnil .. paranoja byla

f2w3d5qpk3cwdg12.png
Dobrze wiedzieć [emoji2]

reklama
Mnie zus ciagal do siebie 4 razy i chcial zebym ja sie dowiadywala czemu moj pracodawca nie reaguje na pisma od nich ... sama jezdzilam ,wkurzalam sie i pilnowalam wszystkiego u tak 2 miesiace to trwalo !! Do mnie mieli w zusie pretensje ze ksiegowy dwa razy zle druk wypelnil .. paranoja byla
Co za chamstwo . Jak mógł tak robić ! Jak moja mnie tak urzadzi to jej tam do słuchu . Straszne to [emoji22] kurczę
Nic mi o zusie nie mowcie ja czekalam na pierwsza wyplate tyle ze dostalam za dwa miechy naraz. Teraz mam regularnie ale ....zarabialam 1400 zl a dostaje 700 bo takie skladki oplacal moj cudowny pracodawca slodko prawda ?

Do góry