reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

generalnie jak was czasem czytam to też się czuję przytłoczona, blada w temacie etc.... no, ale na wszystko przyjdzie czas :) A gadżeciki można kupić w każdym momencie.
ja też :p pewnie będę się radzić bratowej ile czego kupowała itd. :) narazie nic nie mam oprócz jednych body, co się oprzeć nie mogłam :) jutro może potwierdzi się płeć to kupię to co mi się w h&m podobało <3
przerażają mnie koszta, bo sporo wydatków nie tylko na dzidzie, ale też to auto w planie, które jest niezbędne...

a pilam juz dwa dzis taka mam ochote na slodkie ! Kinder bueno bym spalaszowala. Dzis ide do okulusty to w drodze powrotnej kupie cos dobrego
ja dziś mało jadłam przez migrenę... dalej mnie boli, ale mogę usiąść w końcu i przyszła ochota na kakao :D

reklama
ja też :p pewnie będę się radzić bratowej ile czego kupowała itd. :) narazie nic nie mam oprócz jednych body, co się oprzeć nie mogłam :) jutro może potwierdzi się płeć to kupię to co mi się w h&m podobało <3
przerażają mnie koszta, bo sporo wydatków nie tylko na dzidzie, ale też to auto w planie, które jest niezbędne...

ja dziś mało jadłam przez migrenę... dalej mnie boli, ale mogę usiąść w końcu i przyszła ochota na kakao :D
W pierwszej ciazy kupowalam jak opetana wszystko po kolei ... zostalo mi mnostwo ubran z metkami czy inne nie uzyte rzeczy i gadzety :) stracilam kase doslownie ale cuz bylam w transie ha ha

W pierwszej ciazy kupowalam jak opetana wszystko po kolei ... zostalo mi mnostwo ubran z metkami czy inne nie uzyte rzeczy i gadzety :) stracilam kase doslownie ale cuz bylam w transie ha ha
hehe zobaczymy czy potwierdzenie płci też wywoła we mnie opętaną matkę :p
chociaż nie powiem, że gdzieś tam liczę fundusze... więc bardziej będę czekać na promocje poświąteczne i obkupić się wtedy :)

Kunalesna Link do: Nie pozwól, by OPRYSZCZKA oszpeciła Twój uśmiech!

f2w3d5qprlh5l1ep.png

Przede wszystkim jeśli już to groźna jest opryszczka tam na dole a nie wargowa. Z wargową to trzeba będzie uważać, jak będzie maluch, nie całkować go ;)

W kwestii gadżetów, tak naprawdę potrzebujemy na start trochę ciuszków (na sam początek proponuję takie od razu z łapkami, bo niedrapki to jednak spadają) i czapeczek, pieluchy (do wyboru jedno- lub wielorazowe), kocyki/beciki/czym-tam-chccemy-malucha-przykrywać, miejsce do spania, wanienkę i szare mydło, jakiś linomag do pupy, coś do transportowania dzieciaczka (wózek, chusta), fotelik samochodowy. Aha, i butelki ze smoczkami, jeżeli planujemy karmić sztucznie. Wszystko inne można uzupełnić w miarę potrzeby. Nawet smoczek nie jest potrzebny na początku, zwłaszcza, jeśli chcemy skutecznie karmić piersią - wtedy przez pierwszy miesiąc w ogóle o żadnym smoczku nie powinno być mowy, bo zaburza odruch ssania. A jak się okaże potrzebny to w każdej chwili można dokupić. Spokojnie, nie trzeba robić nie wiadomo jakiej wyprawki. Potem się może okazać, że szereg rzeczy nie był zupełnie do niczego potrzebny.

Wrcam od okulisty :) -0͵75. Tak wiec niedlugo bede w szale poszukiwan idealnych oprawek. Mam na oku nie za duze kujonki :) kiedys juz mierzylam i sa calkiem fajne

reklama
Ja też okularnica :) , ale noszę soczewki na co dzień, mi niestety astygmatyzm rośnie czyli cylindry :(

Robię sobie obiadokolację sałatkę z kurakiem, dzisiaj jakiś taki dzień bez apetytu stres i migrena robi swoje :(

Do góry