reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Nam minie 4 lata w grudniu :) a mieszkamy ze sobą od 3 lat i 8 miesięcy:) po ślubie prawie 2 tygodnie;)
Jednak tu na forum wiele mam mówi o myciu okien, ja przez te 4 lata myłam 2 razy, bo zawsze mój luby mył, a teraz w ciąży to już w ogóle bardzo się stara np. codzienne śniadania do łóżka ;) może to ze względu na to, że on się bardzo stresuje tą ciążą i nawet ostatnio mojej teściowej opowiadał jak to miał usg brzucha (tzn moje usg naszego dziecka) :)

reklama
10 lat pierwszy chlopak i pierwsze zakochanie :) zaczelismy majac 16 lat :).w wieku 19 lat slub a rok pozniej synek :) wczesnie wszystko zaczelismy ale tak chcielismy
ja zaczęłam z moim jak miałam 17 lat aczkolwiek nie był pierwszy[emoji16] ale też ślub i dzidzia pierwsza w wieku 20 lat[emoji2]

Nam minie 4 lata w grudniu :) a mieszkamy ze sobą od 3 lat i 8 miesięcy:) po ślubie prawie 2 tygodnie;)
Jednak tu na forum wiele mam mówi o myciu okien, ja przez te 4 lata myłam 2 razy, bo zawsze mój luby mył, a teraz w ciąży to już w ogóle bardzo się stara np. codzienne śniadania do łóżka ;) może to ze względu na to, że on się bardzo stresuje tą ciążą i nawet ostatnio mojej teściowej opowiadał jak to miał usg brzucha (tzn moje usg naszego dziecka) :)
No to super ze wszystko tak przeżywa musi być Ci bardzo miło :) mnie tez caluje po brzuchu gada ale wyprawka itd sie w ogole nie interesuje zosrawia chyba wszystko mi.
No i on jedynie boi sie tego ze pójdzie w odstawke jak się dzidzia pojawi.. mówi ze on mnie tak kocha ze bd mu przykro jak ja go odrzuce na drugi plan (tak mu koledzy tatusiowie mówią ) czy u Was mamusie tez tak było? Tłumacze mu ze nie ale on i tak wie swoje.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

6 lat po ślubie 8 lat razem :) bilans zero kryzysów 2 dziecko w drodze ;)
u nas był poważny kryzys w wigilię zeszłego roku. Serio już był skłonny się wyprowadzić. Ale mieliśmy wtedy iść na wigilię do szwagra i on zadzwonił i powiedział żeby dla niego nie szykowali bo on nie przyjdzie, szwagier zadzwonił do mamy i powiedział i ona potem do M i coś mu tam do głowy natlukla. No i został. A teraz szczerze mówiąc to już nie pamiętam o czym była ta kłótnia...[emoji12]

No to super ze wszystko tak przeżywa musi być Ci bardzo miło :) mnie tez caluje po brzuchu gada ale wyprawka itd sie w ogole nie interesuje zosrawia chyba wszystko mi.
No i on jedynie boi sie tego ze pójdzie w odstawke jak się dzidzia pojawi.. mówi ze on mnie tak kocha ze bd mu przykro jak ja go odrzuce na drugi plan (tak mu koledzy tatusiowie mówią ) czy u Was mamusie tez tak było? Tłumacze mu ze nie ale on i tak wie swoje.

Kamylcia troche tak jest ze dziecko świat przysłania ale z cała pewnością jemu tez przysłoni ;) ważne zeby sie wspierać wtedy. Ja miałam bardzo duża ponoć od m i do dzis jest zwariowany za mała i uwielbia sie nia zajmować. Dziecko zmiania troche patrzenie na świat ale u nas za duzo sie nie zmieniło, oczywiście troche mniej czasu mamy dla siebie na wyjście trzeba teściowa lub mamę organizować ale nawet zwykle wyjście do kina jest wydarzeniem i sie wykorzystuje ten czas na 100% ;) przynajmniej my tak mamy :)

u nas był poważny kryzys w wigilię zeszłego roku. Serio już był skłonny się wyprowadzić. Ale mieliśmy wtedy iść na wigilię do szwagra i on zadzwonił i powiedział żeby dla niego nie szykowali bo on nie przyjdzie, szwagier zadzwonił do mamy i powiedział i ona potem do M i coś mu tam do głowy natlukla. No i został. A teraz szczerze mówiąc to już nie pamiętam o czym była ta kłótnia...[emoji12]
Takie chwilowe zacmienie mial :D

Kamylcia troche tak jest ze dziecko świat przysłania ale z cała pewnością jemu tez przysłoni ;) ważne zeby sie wspierać wtedy. Ja miałam bardzo duża ponoć od m i do dzis jest zwariowany za mała i uwielbia sie nia zajmować. Dziecko zmiania troche patrzenie na świat ale u nas za duzo sie nie zmieniło, oczywiście troche mniej czasu mamy dla siebie na wyjście trzeba teściowa lub mamę organizować ale nawet zwykle wyjście do kina jest wydarzeniem i sie wykorzystuje ten czas na 100% ;) przynajmniej my tak mamy :)
On bardzo chciał dziewczynkę ale mam nadzieje ze z synkiem tez się dogada :) hehe wiadomo ze na początku może być ciężko nieprzespane noce i nerwowka itd ale też jestem tego zdania że trzeba się wspierać i mam nadzieje ze nam się to uda, musi!

reklama

No bylo mniej czasu dla meza ale on sie tez zaangazowal w opieke nad synem to mu sie nie nudzilo. Jak mozemy to staramy sie isc do kina czy cos a jak nie to przed telewizorem sobie polezec. Czasem faceci maja dziwne podejscie z tym odrzuceniem ich przeciez nianczyc nie trzeba a nogami tez ich nikt nie odpycha :D zawsze znajdzie sie dla nich czas najwyzej spedzony z dzidziusiem

Do góry