reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

To ja mam całkiem inaczej z zakupami dziecięcymi niż Wy :(
Weszłam ostatnio na dział dziecięcy z zamiarem kupienia pierwszych ciuszków. Wzięłam do ręki śpiochy, pooglądałam i się popłakałam jak bóbr. Ze sklepu wyleciałam piorunem. Za kilka dni spróbowałam ponownie, ale w innym sklepie. Dokładnie to samo.
Przeglądałam oferty sklepów internetowych, ale jak widzę tyle możliwości, to aż zaczyna mnie głowa boleć od tego. Człowiek sie gubi, co tak faktycznie będzie potrzebne, a co jest tylko gadżetem, który fajnie mieć, ale bez niego też się przeżyje.
Chciałabym wierzyć, że to wina hormonów. Ale z drugiej strony, jak mnie tak będzie trzymać do końca ciąży, to młody zostanie z niczym... Na męża na razie nie mam co liczyć, że mnie jakoś zmobilizuje, bo do niego dopiero jak brzuszek stał się bardziej widoczny zaczęło powoli docierać, że to wszystko dzieje się na prawdę ;)
W pierwszej ciazy mialam podobnie z tym ze obylo sie bez lez jakos tak mi smutno bylo i ogarnialo mnie przerazenie ze tyle tego a ja nie wiem co kupic i czy podolam :)

reklama
Apricot lkup narazie to co na pewno jest potrzebne czyli wanienka,srodki do mycia,pare sztuk ubranek z kilku rodzajów w rozmiarach56 chyba najlepiej,czapeczki,niedrapki,lozeczko,smoczek uspokajajacy bo moze byc roznie,wozek i w sumie to sie na pewno przyda a reszte gadżetów mozesz kupowac jak juz dzidzia bd.

Kunalesna uzywaj czosnku i zrob sobie syrop z cebuli

f2w3d5qprlh5l1ep.png

No właśnie nikt nam nic nie powiedział jak się mamy zachować...ja sama czulam że trzeba uważać i seks byl dużo ostrożniejszy niż przed ciąża. O tym łożysku dowiedzialam się dopiero w 12 tygodniu...:-\ brzuch mnie pobolewal po seksie i orgazmie. Nie wiem czy tak jest we wczesnej ciąży czy to przez łożysko było.

Ja tez mialam marne libido to wtedy mój miał chęć, a teraz jak czuję się lepiej i nawet bym u chciała to on nie ma ochoty. To do niego nie podobne-zawsze chciał! Może ciazowe hormony i na facetow działają :p. A może juz nie jestem dla niego tak atrakcyjna :-\
Napewno jestes atrakcyjna jak zawsze :)

Apricot lkup narazie to co na pewno jest potrzebne czyli wanienka,srodki do mycia,pare sztuk ubranek z kilku rodzajów w rozmiarach56 chyba najlepiej,czapeczki,niedrapki,lozeczko,smoczek uspokajajacy bo moze byc roznie,wozek i w sumie to nie na pewno potrzebne a reszte gadżetów mozesz kupowac jak juz dzidzia bd.

Kunalesna uzywaj czosnku i zrob sobie syrop z cebuli

f2w3d5qprlh5l1ep.png
Mam zjesc ten czosnek i syrop czy smarowac :D

Na taka juz wyrośnięta to nie wiem co :(
Ja dwa razy użyłam hascovir jak czułam,ze mi wywala. Wiem,ze nie można ale teoche posmarowałam,żeby nie wyszło i nie wyszło.
Miewam zimno i jak rośnie to ogromne :(

Głowa mi przechodzi, ale wzięłam paracetamol. Chyba zrobię sobie w nagrodę kakao :)

Na taka juz wyrośnięta to nie wiem co :(
Ja dwa razy użyłam hascovir jak czułam,ze mi wywala. Wiem,ze nie można ale teoche posmarowałam,żeby nie wyszło i nie wyszło.
Miewam zimno i jak rośnie to ogromne :(

Głowa mi przechodzi, ale wzięłam paracetamol. Chyba zrobię sobie w nagrodę kakao :)
a pilam juz dwa dzis taka mam ochote na slodkie ! Kinder bueno bym spalaszowala. Dzis ide do okulusty to w drodze powrotnej kupie cos dobrego

W pierwszej ciazy mialam podobnie z tym ze obylo sie bez lez jakos tak mi smutno bylo i ogarnialo mnie przerazenie ze tyle tego a ja nie wiem co kupic i czy podolam :)
generalnie jak was czasem czytam to też się czuję przytłoczona, blada w temacie etc.... no, ale na wszystko przyjdzie czas :) A gadżeciki można kupić w każdym momencie.

reklama
generalnie jak was czasem czytam to też się czuję przytłoczona, blada w temacie etc.... no, ale na wszystko przyjdzie czas :) A gadżeciki można kupić w każdym momencie.
A ja zazdroszcze kupowania pierwszy raz wszystkiego. Ja wiekszosc rzeczy mam zostal mi tylko przewijak i laktator no i pewnie smoczuszek. Tak to po synu reszta jest od ubran po wanne i lozeczko

Do góry