reklama
A'gusia
Fanka BB :)
Pytałam o tą morfologie, bo gdzieś czytałam że robi się ja co miesiąc tak samo jak mocz. Ja też w ciąży miałam raz i chociaż już przed ciążą miałam za mało żelaza i małe krwinki to po zajsciu w ciążę kazał odstawic żelazo. Podobno w pierwszym trymestrze nie powinno się brać. A teraz biorę prenatal duo. Zobaczymy w czwartek czy mi cos dorzuci. Magnezu nie biorę, chociaż chyba będę musiała - zaczęły mnie w nocy łapać skurcze łydki.
A jak jest u Was ze skurczami, obrzekami i zylakami?
A jak jest u Was ze skurczami, obrzekami i zylakami?
mama_NS
No sie kusza na takie rzeczy zestawione na widoku dlatego ja zawsze wszystko chowam bo mam nadzieje ze mniej im sie chce spr czy cos jest w aucie jak nie widac.
Morfologie to mi nawey apka podpowiada "morfologia krwi" np w 18 i 28 tyg se do zrobienia,ale tak patrzac to mialam od swojego 3 razy skierowanie juz chyba. To ostatnie robie w pon bo w czwartek wizyta u gin.
Co do samochodu to my w sumie szybko sprzedalismy ale to byl zlomek 18 letni i poszedl za grosiki,a szukalismy od koncowki czerca auto i kupilismy 2.09[emoji1] myślelismy ze juz nic z tego nie bd bo co chwile coś z jakims bylo źle ale sir udało i mega zadowoleni jestesmy.autem sie jezdzi zarabiscie wygodnie no i ksztalciki ma niezle i wyposazenie. Dzieci z 2 spokojnie wejdzie piesy i wozki,przy 2 wozkach pewnie problem bylby z dalszym wyjazdem ale zawsze mozna cos dac na bagaznik na dach wiec dalibysmy rade[emoji23]
Ja magnez lykam teraz4x1 a bralam 3x1 ale pewnie wroce do tego za tydz po wizycie. Kawy w ogole nie pije.
Ja witaminy zakupilam juz do konca ciazy prenatal uno bo sie na necie o wieeele bardziej oplacalo.
Morfologie to mi nawey apka podpowiada "morfologia krwi" np w 18 i 28 tyg se do zrobienia,ale tak patrzac to mialam od swojego 3 razy skierowanie juz chyba. To ostatnie robie w pon bo w czwartek wizyta u gin.
Co do samochodu to my w sumie szybko sprzedalismy ale to byl zlomek 18 letni i poszedl za grosiki,a szukalismy od koncowki czerca auto i kupilismy 2.09[emoji1] myślelismy ze juz nic z tego nie bd bo co chwile coś z jakims bylo źle ale sir udało i mega zadowoleni jestesmy.autem sie jezdzi zarabiscie wygodnie no i ksztalciki ma niezle i wyposazenie. Dzieci z 2 spokojnie wejdzie piesy i wozki,przy 2 wozkach pewnie problem bylby z dalszym wyjazdem ale zawsze mozna cos dac na bagaznik na dach wiec dalibysmy rade[emoji23]
Ja magnez lykam teraz4x1 a bralam 3x1 ale pewnie wroce do tego za tydz po wizycie. Kawy w ogole nie pije.
Ja witaminy zakupilam juz do konca ciazy prenatal uno bo sie na necie o wieeele bardziej oplacalo.
kolekcjonerka
Dzień dobry wczoraj nie dałam rady Wam odpisać, pochłonęła mnie po pracy kuchnia a potem zmogło zmęczenie. Wogóle to brzuch miałam twardy większošc dnia:/
My Olę na początku zawijaliśmy ciasno w kocyk a potem w śpiworkach spała i było ok. Pościel to po pół roku albo dalej wprowadziliśmy.
Morfologię i mocz miałam dopiero 1raz, ale mam kolejne skierowanie.
My Olę na początku zawijaliśmy ciasno w kocyk a potem w śpiworkach spała i było ok. Pościel to po pół roku albo dalej wprowadziliśmy.
Morfologię i mocz miałam dopiero 1raz, ale mam kolejne skierowanie.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry
Syna próbowałam zawijać ale on z tych dzieci co nie cierpiały wszelkiego skrępowania. Szału od razu dostawał. Córki nie zawijałam ale ona też wcześniak więc inna, spokojniejsza. Jej rączki nie wybudzały.
A auto kupujemy dziś Co prawda niedawno zmienialiśmy no ale teraz potrzebujemy takiego które pomieści 3 foteliki. Plus masa rzeczy i duży kontener z dwoma kotami na dłuższe wyjazdy.
Ja morfologię i mocz mam co wizytę czyli co 3 tygodnie. Mój gin mówi że lepiej trzymać rękę na pulsie.
Magnez zażywam bo macica się stawia i witaminy oczywiście też.
Z synem wyszły mi tylko małe pajączki w jednym miejscu na nodze. Z córką już żylaki i to właśnie tak jak teraz ok 16tc.
Syna próbowałam zawijać ale on z tych dzieci co nie cierpiały wszelkiego skrępowania. Szału od razu dostawał. Córki nie zawijałam ale ona też wcześniak więc inna, spokojniejsza. Jej rączki nie wybudzały.
A auto kupujemy dziś Co prawda niedawno zmienialiśmy no ale teraz potrzebujemy takiego które pomieści 3 foteliki. Plus masa rzeczy i duży kontener z dwoma kotami na dłuższe wyjazdy.
Ja morfologię i mocz mam co wizytę czyli co 3 tygodnie. Mój gin mówi że lepiej trzymać rękę na pulsie.
Magnez zażywam bo macica się stawia i witaminy oczywiście też.
Oj nawet nie pytaj! W ciąży z córką wyszły mi okropnie bolesne żylaki, zoperowałam je sobie w kwietniu bo już więcej ciąży nie planowałam. A teraz od jakiegoś tygodnia dwóch znów coś w nodze czuję plus lekko jest obrzęknięta i to jeszcze ta sama noga! Kupiłam sobie już pończochy p/żylakowe i jeszcze muszę podejść do apteki po cyclo3fort. No i wypadałoby się umówić do mojego naczyniowca.A jak jest u Was ze skurczami, obrzekami i zylakami?
Z synem wyszły mi tylko małe pajączki w jednym miejscu na nodze. Z córką już żylaki i to właśnie tak jak teraz ok 16tc.
JegoBaba
Aaaaa szkoda gadaćJegobaba jak tam po wizycie? Maleństwo pokazało co tam skrywa między nóżkami?
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarz miał 30 minut obsuwy i chyba mnie wziął na odwal się, spojrzał na prenatalne - powiedział, że wszystko ok i tyle, bez tłumaczenia, nic. Dobrze, że wcześniej czytałam na ten temat to przynajmniej wyniki z lab coś mi mówiły. Zrobił USG dopochwowo, sprawdził długość szyjki (4cm), serduszko czy bije i tyle. Ani długości Niuni nie mam, a o płci to powiedział "za wcześnie, na połówkowych się Pani dowie". Koniec wizyty
Dziewczyny które maja dwójkę dzieci jak planujecie jeździć w samochodzie ? Bo Np ja zawsze jeżdzę z tylu z Karimem , a teraz dojdzie fotelik Vidy i ja juz nie wejdę . A przecież muszę patrzeć na maluszka czy wszystko ok . I nie wiem czy karim ma jeździć z przodu w foteliku ? I czy w ogóle tak można ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
JegoBaba
dostaję zlecenie co miesiąc na badanie krwi. Teraz już 3 raz mam skierowanie. Podobno morfologia i mocz raz w miesiącu - słyszałyście coś, że morfologia nie musi być na czczo w ciąży?Eh. Z tego wszystkiego nie byłam dziś na pobraniu krwi także jutro muszę jeszcze podjechać na pobranie, żeby wyniki były na czwartek. Tak z ciekawości spytam, czy morfologie macie robioną co miesiąc?
Kamylcia
Oj... to wcale Ci się nie dziwię ze jesteś zła i rozczarowana tym bardziej ze tak liczyłas na ta wizytę. . No nic pozostało Ci czekać.Aaaaa szkoda gadać
Lekarz miał 30 minut obsuwy i chyba mnie wziął na odwal się, spojrzał na prenatalne - powiedział, że wszystko ok i tyle, bez tłumaczenia, nic. Dobrze, że wcześniej czytałam na ten temat to przynajmniej wyniki z lab coś mi mówiły. Zrobił USG dopochwowo, sprawdził długość szyjki (4cm), serduszko czy bije i tyle. Ani długości Niuni nie mam, a o płci to powiedział "za wcześnie, na połówkowych się Pani dowie". Koniec wizyty
reklama
JegoBaba
noooo ale nic, ważne, że serducho bijeOj... to wcale Ci się nie dziwię ze jesteś zła i rozczarowana tym bardziej ze tak liczyłas na ta wizytę. . No nic pozostało Ci czekać.