reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja dodatkowej dawki magnezu nie biorę... ginek nic mi nie mówił, kawę pije bardzo rzadko to może tak sie nie wypłukuje... biore Femibion Natal 2 Plus :)

reklama
Pytałam o tą morfologie, bo gdzieś czytałam że robi się ja co miesiąc tak samo jak mocz. Ja też w ciąży miałam raz i chociaż już przed ciążą miałam za mało żelaza i małe krwinki to po zajsciu w ciążę kazał odstawic żelazo. Podobno w pierwszym trymestrze nie powinno się brać. A teraz biorę prenatal duo. Zobaczymy w czwartek czy mi cos dorzuci. Magnezu nie biorę, chociaż chyba będę musiała - zaczęły mnie w nocy łapać skurcze łydki.

A jak jest u Was ze skurczami, obrzekami i zylakami?

No sie kusza na takie rzeczy zestawione na widoku dlatego ja zawsze wszystko chowam bo mam nadzieje ze mniej im sie chce spr czy cos jest w aucie jak nie widac.
Morfologie to mi nawey apka podpowiada "morfologia krwi" np w 18 i 28 tyg se do zrobienia,ale tak patrzac to mialam od swojego 3 razy skierowanie juz chyba. To ostatnie robie w pon bo w czwartek wizyta u gin.

Co do samochodu to my w sumie szybko sprzedalismy ale to byl zlomek 18 letni i poszedl za grosiki,a szukalismy od koncowki czerca auto i kupilismy 2.09[emoji1] myślelismy ze juz nic z tego nie bd bo co chwile coś z jakims bylo źle ale sir udało i mega zadowoleni jestesmy.autem sie jezdzi zarabiscie wygodnie no i ksztalciki ma niezle i wyposazenie. Dzieci z 2 spokojnie wejdzie piesy i wozki,przy 2 wozkach pewnie problem bylby z dalszym wyjazdem ale zawsze mozna cos dac na bagaznik na dach wiec dalibysmy rade[emoji23]

Ja magnez lykam teraz4x1 a bralam 3x1 ale pewnie wroce do tego za tydz po wizycie. Kawy w ogole nie pije.
Ja witaminy zakupilam juz do konca ciazy prenatal uno bo sie na necie o wieeele bardziej oplacalo.

f2w3d5qp1p1etazu.png

Dzień dobry wczoraj nie dałam rady Wam odpisać, pochłonęła mnie po pracy kuchnia a potem zmogło zmęczenie. Wogóle to brzuch miałam twardy większošc dnia:/
My Olę na początku zawijaliśmy ciasno w kocyk a potem w śpiworkach spała i było ok. Pościel to po pół roku albo dalej wprowadziliśmy.
Morfologię i mocz miałam dopiero 1raz, ale mam kolejne skierowanie.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Syna próbowałam zawijać ale on z tych dzieci co nie cierpiały wszelkiego skrępowania. Szału od razu dostawał. Córki nie zawijałam ale ona też wcześniak więc inna, spokojniejsza. Jej rączki nie wybudzały.

A auto kupujemy dziś :) Co prawda niedawno zmienialiśmy no ale teraz potrzebujemy takiego które pomieści 3 foteliki. Plus masa rzeczy i duży kontener z dwoma kotami na dłuższe wyjazdy.

Ja morfologię i mocz mam co wizytę czyli co 3 tygodnie. Mój gin mówi że lepiej trzymać rękę na pulsie.
Magnez zażywam bo macica się stawia i witaminy oczywiście też.

A jak jest u Was ze skurczami, obrzekami i zylakami?
Oj nawet nie pytaj! W ciąży z córką wyszły mi okropnie bolesne żylaki, zoperowałam je sobie w kwietniu bo już więcej ciąży nie planowałam. A teraz od jakiegoś tygodnia dwóch znów coś w nodze czuję plus lekko jest obrzęknięta i to jeszcze ta sama noga! Kupiłam sobie już pończochy p/żylakowe i jeszcze muszę podejść do apteki po cyclo3fort. No i wypadałoby się umówić do mojego naczyniowca.
Z synem wyszły mi tylko małe pajączki w jednym miejscu na nodze. Z córką już żylaki i to właśnie tak jak teraz ok 16tc.

Jegobaba jak tam po wizycie? Maleństwo pokazało co tam skrywa między nóżkami?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Aaaaa szkoda gadać :(
Lekarz miał 30 minut obsuwy i chyba mnie wziął na odwal się, spojrzał na prenatalne - powiedział, że wszystko ok i tyle, bez tłumaczenia, nic. Dobrze, że wcześniej czytałam na ten temat to przynajmniej wyniki z lab coś mi mówiły. Zrobił USG dopochwowo, sprawdził długość szyjki (4cm), serduszko czy bije i tyle. Ani długości Niuni nie mam, a o płci to powiedział "za wcześnie, na połówkowych się Pani dowie". Koniec wizyty :(

Dziewczyny które maja dwójkę dzieci jak planujecie jeździć w samochodzie ? Bo Np ja zawsze jeżdzę z tylu z Karimem , a teraz dojdzie fotelik Vidy i ja juz nie wejdę . A przecież muszę patrzeć na maluszka czy wszystko ok . I nie wiem czy karim ma jeździć z przodu w foteliku ? I czy w ogóle tak można ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Eh. Z tego wszystkiego nie byłam dziś na pobraniu krwi także jutro muszę jeszcze podjechać na pobranie, żeby wyniki były na czwartek. Tak z ciekawości spytam, czy morfologie macie robioną co miesiąc?
dostaję zlecenie co miesiąc na badanie krwi. Teraz już 3 raz mam skierowanie. Podobno morfologia i mocz raz w miesiącu - słyszałyście coś, że morfologia nie musi być na czczo w ciąży?

Aaaaa szkoda gadać :(
Lekarz miał 30 minut obsuwy i chyba mnie wziął na odwal się, spojrzał na prenatalne - powiedział, że wszystko ok i tyle, bez tłumaczenia, nic. Dobrze, że wcześniej czytałam na ten temat to przynajmniej wyniki z lab coś mi mówiły. Zrobił USG dopochwowo, sprawdził długość szyjki (4cm), serduszko czy bije i tyle. Ani długości Niuni nie mam, a o płci to powiedział "za wcześnie, na połówkowych się Pani dowie". Koniec wizyty :(
Oj... to wcale Ci się nie dziwię ze jesteś zła i rozczarowana tym bardziej ze tak liczyłas na ta wizytę. . No nic pozostało Ci czekać.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry