reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Hej dziewczyny :)
Nie ma co się przejmować prywatną grupą która jest zrobiona bo każda z nas wpierw musiała się udzielać w tej by napisać te kilkadziesiąt postów i zostać zaakceptowanym. To chyba logiczne że każda z nas chce chronić swoją prywatność jeśli chodzi o zdjęcia itp. i nie chcemy tak zwanych trolli. Także spokojnie piszcie tutaj a po krótkim czasie dołączycie tam. To nie jest tak że nie chcemy was tam dopuścić czy coś. Bardzo się cieszymy z nowych osób. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

reklama
W pierwszej ciąży też liczyłam zgodnie z logiką ale lekarze wyprowadzili mnie z błędu. To już moja 4 ciąża, przewinęłam się przez różne gabinety i przez 3 szpitale i wszędzie liczyli to, co skończone. Syna urodziłam jak na liczniku było 37 tygodni skończonych i 6 dni, czyli prawie 38 skończonych tygodni i jak wół mam napisane "poród w 37 tygodniu". A mówię o tym bo czasem można się przez taką rozbieżność w liczeniu najeść stresu, że rozwój naszego dzieciaczka nie pasuje do opisu albo za wcześnie umówić na badania, np.lekarz powie, że genetyczne to między 11 a 14 tygodniem, pacjentka będzie się spieszyc bardzo i popędzi mając na liczniku 10 tygodni i 1 dzień, bo 11 tydzień przecież, i okaże się, że za wcześnie i do powtórki ;) Wiem, że to czysto teoretyczne rozważania i żadnej z Was się to nie przydarzyło, ale tak jako ciekawostka.

Wiem, że tak liczy większość ginekologów, ale może zdarzają się wyjątki. Tak samo, jak z obliczaniem terminu porodu, w jednym ze szpitali liczyli inaczej, niż w pozostałych a ja się z nimi prawie tam pokłóciłam, bo wychodziła w tych obliczeniach zawrotna różnica 2 dni :D Dopiero moja ginekolog mi wyjaśniła, że są różne metody liczenia. W sumie bez znaczenia, dziecko i tak sobie wybierze samo.

Swoją drogą jak się zaczęłam nad tym zastanawiać to chyba to jest mniej nielogiczne, niż mi się wydawało. Bo tak samo lata liczymy. Jeśli w zeszłym roku skończyłam 31 lat to mówię, że mam 31 a nie 32 :)
U mnie akurat czy powiem 16 z dniami, czy 17 to bez roznicy bo moja lasencja caly czas o tydzien starsza;) wiec u mnie to takie usrednienie;) z okresu niby 17 marca, a z usg 11

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Mój smyk z kolei i z OM i z usg na 17 marca się szykuje i jest bardzo zgodny :)

Z liczeniem miesięcy rzeczywiście jest najweselej, nie wgłębiałam się w to za bardzo bo u mnie nikt poza babciami w miesiącach nie liczy. Ja liczę sobie na swoje potrzeby miesiące tak zwyczajnie, od 10 do 10.

U mnie lekarz liczy przykładowo teraz mam 18 tc 3 dzień to on mówi ze 18 tc a nie 19 . I ja tez tak liczę . Ale tam nie chodzi o jeden tydzień [emoji12] każdy niech sobie liczy jak mu wygodniej :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Nie ma co się przejmować prywatną grupą która jest zrobiona bo każda z nas wpierw musiała się udzielać w tej by napisać te kilkadziesiąt postów i zostać zaakceptowanym. To chyba logiczne że każda z nas chce chronić swoją prywatność jeśli chodzi o zdjęcia itp. i nie chcemy tak zwanych trolli. Także spokojnie piszcie tutaj a po krótkim czasie dołączycie tam. To nie jest tak że nie chcemy was tam dopuścić czy coś. Bardzo się cieszymy z nowych osób. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)
Cześć! Dzięki za informację! Ja rozumiem, że to taka naturalna selekcja! ;-) Zresztą też bym nie chciała żeby każdy mógł zobaczyć moje zdjęcia!

Mój lekarz w ogole jest dziwny. Byłam u niego jak miałam z usg 15tydzien i kilka dni, czyli skończony 15, zaczęty 16, a on mi mówi ze to 14 a na skierowaniu na usg polowkowe wpisał ze 13 (z daty z om)...

No pewnie każdy liczy jak woli. Mi akurat metoda ta pasuje i jest dla mnie logiczna :-)

Jak umawiałam sie na prenatalne to i tak Pani wyliczyła z daty OM kiedy mam sie pojawić najlepiej,bo sama mówiła ze to najbezpiecznieje :-)

Co do miesięcy to sie oczywiście zgadzam, tez nie wiem,w którym miesiącu jestem :p

reklama
Do góry