reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

A'gusia, witaj. Gwoli ścisłości to zaczynacie 16 tydzień. Wiem, że to nielogiczne, ale w ciąży liczy się tak, że zaczyna się tydzień jak się go skończy. Czyli jak skończysz 16 tygodni, to jesteś w 16 tygodniu. Potem 16 i 1 dzień,16 i 2, 16 i 3, i 4, i 5, i 6 - to wszystko się liczy jako 16 tydzień. :) Pogmatwane, co?

Prawda - pogmatwane!

reklama
Ja jeszcze nie czuje... tzn. takie pukanie jedynie, liczę, że niebawem poczuję więcej :D
Ja właśnie też takie pukanie zresztą dla mnie to takie uczucie jak by mi serduszko biło w brzuchu ale czytam gdzieś w internecie ze mamy tam jakaś żyłe i to moje tętno ale nigdy wcześniej tego nie czułam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny! Właśnie się zalogowalam na forum BB i chciałam się z Wami przywitać i dołączyć do grupy marcowych mam! :-)

To moja pierwsza ciąża! Obydwoje z mężem się strasznie cieszymy! Ostatnia @ była 14.06 więc termin z om wychodził na 21.03 ale z 1 usg wyszedł na 17.03! A z 2 usg na 15.03! Zobaczymy jak się dzidzia będzie chciała urodzić! Teraz zaczęliśmy 17tc! Ale jeszcze nie widać brzuszka a waga tylko o 1kg wyższa niż orzec ciąża! :-)

Pozdrawiam serdecznie!
A'gusia
Witaj [emoji4]
wysłałam link do mojego profilu na zamkniętej :-)

mnie słodkie znowu kusi bardziej... ech ech...
Mnie też do słodkiego ciągnie [emoji4] na szczęście nie mogę i się ograniczam w sensie - nie jem. Chyba, że Krzysiowi coś tam podbiore. Jakiegoś cukierki czy coś... ale to rzadko. Kawę slodze 1 łyżeczkę ale na dniach chce podjechać do Intermarche bo tam mają dział ze zdrową żywnością i jest ksylitol.

Poza tym skosilam dzisiaj pół podwórka bo juz się ciemno zrobiło. Mój miał to robić ale kuzwa, jakaś baba w interesach przyjechała i siedziala dobre 1,5 h. Wkurzyłam się i sama za to zabrałam. Sąsiadka mnie opierniczala ale mam lekka kosiarkę wiec nawet się nie zmeczylam. Ale nadaje się cala do prania [emoji16]
Poza tym dzisiaj mam gości - rodzice i brat wpadli [emoji16] wiec ostatni grill żegnający lato był.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry