reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
A'gusia, witaj. Gwoli ścisłości to zaczynacie 16 tydzień. Wiem, że to nielogiczne, ale w ciąży liczy się tak, że zaczyna się tydzień jak się go skończy. Czyli jak skończysz 16 tygodni, to jesteś w 16 tygodniu. Potem 16 i 1 dzień,16 i 2, 16 i 3, i 4, i 5, i 6 - to wszystko się liczy jako 16 tydzień. :) Pogmatwane, co?

A'gusia, witaj. Gwoli ścisłości to zaczynacie 16 tydzień. Wiem, że to nielogiczne, ale w ciąży liczy się tak, że zaczyna się tydzień jak się go skończy. Czyli jak skończysz 16 tygodni, to jesteś w 16 tygodniu. Potem 16 i 1 dzień,16 i 2, 16 i 3, i 4, i 5, i 6 - to wszystko się liczy jako 16 tydzień. :) Pogmatwane, co?
to mój ginekolog mi tłumaczył, że jak 16 +1 itd. to już się liczy jako 17ty...

Ja również znam taką teorię, jak koleżanki wyżej :) 16 + 2 to skończony 16 tydzień i rozpoczęty 17. Zatem jak ktoś chce być dokładny, to mówi, że jest w 16tc 2dniu a wkroczył/i jest w 17tc.

A nawet jeśli jest to 16tydzień to i tak wiele nie zmienia! Maleństwo rośnie i się rozwija a to jest najważniejsze! A i tak widzę ze większość z nas liczy tak jak ja - to chyba wynika z chęci tego żeby dzidzie już szybciej poczuć! :-D

A tak przy okazji... czujecie już? Podobno niektóre ciężarne czują pierwsze ruchy nawet w 14tc! Chociaż to moja pierwsza ciąża więc spodziewam się ze jeszcze będę musiała poczekać!

reklama
Do góry