reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Liczę, ze te migreny to na pogodę... dziś i mąż narzeka.
Ja dziś przesadziłam z porządkami, teraz boli mnie brzuch i lędźwie :-( leżę i trawie obiad :p
Ja mam biust 75E teraz na pewno większy, bo nosze dwa biustonosze na zmianę, z których cyc się nie wylewa :p

reklama
Dziewczyny, po apap to sięgajcie w ostateczności. Najnowsze badania pokazują, że wcale nie jest tak bezpieczny, jak nam się wydawało. Jak znajdę, gdzie o tym czytałam to wkleję.

Trzeba zabrać się za zmywanie po obiedzie. Brakuje mi zmywarki ale musze na nią jeszcze trochę poczekać

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
zmywarka moje marzenie ale nie mam na nią póki co miejsca a też bym chciała bo zmywania mam dosyć...

ja teraz po obiadku leżę, nic mi się nie chce, dzieci oglądają bajkę więc można odpocząć

Ja chodzę cały czas w staniku ściągam tylko na nic bo jednak mam jeszcze te cycki tkliwe i mnie nawet materiał drażni :/
Co do migren to rzeczywiście moze na pogodę bo ja czuje jak mi łeb buzuje jak np zachyle sie wiec niby ciśnienie ale pokazuje mi dobre wiec moze ogólnie jest niekorzystanie i tak to odczuwam.
Co do apapu to moze jest i szkodliwy a co teraz nie jest ? Niedługo strach bedzie powietrzem oddychać, ja sięgam w ostateczności ale juz ze 3 razy po pol tabl w ciąży brałam.

Trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny czeka mnie weekendowy maraton urodzinowy córeczki goście w sob i w nd obym nie padła na ryjok przed końcem tygodnia ;)

Kulka, tu chodzi bardziej o branie ciągiem kilka dni z rzędu, sporadycznie można. Mówię na wszelki wypadek bo niektórzy biorą apap jak cukierki. W ogóle im mniej leków w ciąży tym lepiej. Mnie lekarka teraz zaaplikowała nospę i muszę się z nią na dłużej zaprzyjaźnić. Nie jestem zachwycona, ale to raczej dość rozsądne rozwiązanie.

Ja brałam antybiotyk jak miałam anginę ropną i to też źle ? No i zdarzyło się że wzięłam 2 razy paracetamol ale rozpuszczalny, kiedy mnie głowa bolała. (kiedy mam bóle głowy to potrafię wymiotować z bólu)

reklama
zmywarka moje marzenie ale nie mam na nią póki co miejsca a też bym chciała bo zmywania mam dosyć...

ja teraz po obiadku leżę, nic mi się nie chce, dzieci oglądają bajkę więc można odpocząć

Ja czekam, aż mi zrobią pralnie, bo póki co w kuchni na miejscu zmywarki jest pralka....
Mi M.zrobił kolację ;) Makaron soba z warzywami :)

Ja brałam antybiotyk jak miałam anginę ropną i to też źle ? No i zdarzyło się że wzięłam 2 razy paracetamol ale rozpuszczalny, kiedy mnie głowa bolała. (kiedy mam bóle głowy to potrafię wymiotować z bólu)

Ja myślę, że po prostu we wszystkim trzeba mieć umiar ;) i zachować zdrowy rozsądek ;)
Niby są badania, że zażywanie No-spy powoduje problem z napięciem mięśniowym u noworodka, ale cóż - jeśli trzeba, to trzeba.

Do góry