Moim zdaniem każdy ma różne obawy w ciąży, boi się różnych chorób itd, Ty jesteś w lepszej sytuacji mimo wszystko, bo wiesz że jesteś pod opieką dobrych lekarzy, którzy znają dany przypadek i wiedzą w jaki sposób Ci pomóc i w ten sposób powinnaś czuć się pewnie i bezpiecznie
reklama
teoretycznie tak, ale każdy przypadek jest inny i nie wiadomo, jak się to potoczy, dlatego to taka zagadka poniekąd ;-)Moim zdaniem każdy ma różne obawy w ciąży, boi się różnych chorób itd, Ty jesteś w lepszej sytuacji mimo wszystko, bo wiesz że jesteś pod opieką dobrych lekarzy, którzy znają dany przypadek i wiedzą w jaki sposób Ci pomóc i w ten sposób powinnaś czuć się pewnie i bezpiecznie
czułabym się lepiej, gdybym nie miała tej przepukliny, no ale nic nie poradzę ;-) , aby mi nie uwięzła i przez okres ciąży obyło się bez operacji, chyba to jest dla mnie najważniejsze na chwilę obecną
dokładnie, dlatego wolę myśleć o pozytywniejszych rzeczach o czwartkowym badaniu usg i z niecieprliwością wypatrywać pierwszych ruchów, ale to jeszcze trochę do tego ;-)Najważniejsze jest pozytywne myślenie, wiadomo najlepiej by było, żeby żadne takie lub inne cholerstwo nikomu się nie przytrafiało, ale jak już jest trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze
wszystkozajete
Moderatorka
Termin mam na 1.03 a w śr zaczynam 18 tc. A ruchów nadal nie czuję, ale to pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie ze 2 tyg poczekam jeszcze.
Kleinekatia
Fanka BB :)
Basiatoja - to sobie bedziemy tyć w równym tempie
Paulyna - oj taaaaak wujek google to ojej.. ja inne schorzenie wyjasnialam z wujkiem google to z przez pół roku miałam hipochondrię. Postaw sobie zakaz! Nie czytaj wujka google! Od tego mozna psychicznie wysiąść ...
CHcialam sie pochwalic ze chyba poczulam pierwszego fikołka. Leżałam i nagle napieranie po prawej - dotykam- kulka a po kilkunastu sekundach nagle napieranie po lewej! Dotykam- ta sama kulka a po prawej gładko! Hahaha.. dobrze ze taki mały jest to prawie nie czuć gorzej jak starszy fiknie w żołądek
Paulyna - oj taaaaak wujek google to ojej.. ja inne schorzenie wyjasnialam z wujkiem google to z przez pół roku miałam hipochondrię. Postaw sobie zakaz! Nie czytaj wujka google! Od tego mozna psychicznie wysiąść ...
CHcialam sie pochwalic ze chyba poczulam pierwszego fikołka. Leżałam i nagle napieranie po prawej - dotykam- kulka a po kilkunastu sekundach nagle napieranie po lewej! Dotykam- ta sama kulka a po prawej gładko! Hahaha.. dobrze ze taki mały jest to prawie nie czuć gorzej jak starszy fiknie w żołądek
Kleinekatia
Super ja musze poczekac do piątkuHej ☺ u mnie, przedwczorajsze USG pokazało, że będzie chłopak ❤
Meeega się cieszę
Kleinekatia
A jak sie polozysz i przylozysz reke tak nizej to nie czujesz czasem jakis wypuklosci? Ja myslalam ze pierwsze ruchy to bede czuc takie no... nagle a ja minimalnie czuje brzuchem, a dłonią sprawdzam i potwierdzam czy rzeczywiscie cos wystajeTermin mam na 1.03 a w śr zaczynam 18 tc. A ruchów nadal nie czuję, ale to pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie ze 2 tyg poczekam jeszcze.
reklama
kasiekz
A mi ciągle gorąco
Ja tyje sporo. W pierwszej ciąży 16kg a w drugiej 18kg Nie obżeram się, jem mało, chyba taka natura;-) Mam nadzieje że teraz do 80kg nie dobiję Jednak mi to nie przeszkadza, bo nie jestem grubasem i po 3-4mies.po porodzie od razu ważę mniej niż przed zajściem;-) Nie mam żadnych rozstępów itp.
katherinne współczuje. U mnie to wszystko przeszło wraz z 12tc.
Misia93 gratki Antosia
kasia 10 witaj
paulyna luzik, masz dobre podejście Wsio będzie OK. Moja szwagierka też miała, ale po pierwszej ciąży. Drugą elegancko przeszła
Ja tyje sporo. W pierwszej ciąży 16kg a w drugiej 18kg Nie obżeram się, jem mało, chyba taka natura;-) Mam nadzieje że teraz do 80kg nie dobiję Jednak mi to nie przeszkadza, bo nie jestem grubasem i po 3-4mies.po porodzie od razu ważę mniej niż przed zajściem;-) Nie mam żadnych rozstępów itp.
katherinne współczuje. U mnie to wszystko przeszło wraz z 12tc.
Misia93 gratki Antosia
kasia 10 witaj
paulyna luzik, masz dobre podejście Wsio będzie OK. Moja szwagierka też miała, ale po pierwszej ciąży. Drugą elegancko przeszła