reklama
Witam!!
Jestem nowa na forum. Jestem w pierwszej ciąży w 13 tygodniu ale termin mam ok 30 marca ciężko u mnie wyliczyć bo miesiączki były nieregularne i w ogóle trochę problemy były z zajściem. Na prenatalnych tydzień temu lekarz mówi że widzi chłopca i zawsze chcieliśmy chociaż jeszcze się nie nastawiamy bo wiadomo wcześnie to jest. Za dwa tygodnie ide do gin to może potwierdzi jeszcze raz Chłopca zobaczymy..
Też czasem mam uczucie ciągnięcia w dole, na wadze póki co nie przytyłam ale brzuch od razu się lekko odznaczal i teraz tylko rośnie
Jestem nowa na forum. Jestem w pierwszej ciąży w 13 tygodniu ale termin mam ok 30 marca ciężko u mnie wyliczyć bo miesiączki były nieregularne i w ogóle trochę problemy były z zajściem. Na prenatalnych tydzień temu lekarz mówi że widzi chłopca i zawsze chcieliśmy chociaż jeszcze się nie nastawiamy bo wiadomo wcześnie to jest. Za dwa tygodnie ide do gin to może potwierdzi jeszcze raz Chłopca zobaczymy..
Też czasem mam uczucie ciągnięcia w dole, na wadze póki co nie przytyłam ale brzuch od razu się lekko odznaczal i teraz tylko rośnie
katherinne
Fanka BB :)
A, Misia, ja nie widzę suwaczków z telefonu, więc założyłam, że mówimy o genetycznym Swoją drogą 17 tc to jeszcze marzec? Chyba się gubię w datach, koleżanka ma początek 18 tc teraz i termin na 18 lutego dlatego mi nawet przez myśl nie przeszło, że mówimy o takim stanie zaawansowania
Kleinekatia
Paulyna - nie musisz byc duza mamusia moja kolezanka byla duzą mamusia ale to dlatego ze w ciąży objadala sie słodkim. Mnie bardziej ciągnie do kwaśnego np wczoraj o 24h jadlam koreczki śledziowe Słodkie owszem ale to np 2 cukierki ptasiego mleczka i mam dosyć.
Dzoaśka - macica mnie tez bolała czesciej do ok 12tc teraz mniej.. czasem cos zakuło a ogolnie to to rozciąganie sie macicy porównalabym do bóli macicy/brzucha przed lub w pierwszych dniach okresu. Piersi tez juz mnie nie bolą moze przestaly rosnąć moglyby takie zostac.. poprostu są pełniejsze a w staniki stare sie mieszcze
W ogole ciesze sie że ominęły mnie te straszne wymioty i wstret do zapachów. Mialam i mam tylko mdłości i wtedy musze szybko cos zjesc!
Czytalam ze w ciąży pojawiaja sie skurcze miesni - polecam sok z pomidorów
Dzoaśka - macica mnie tez bolała czesciej do ok 12tc teraz mniej.. czasem cos zakuło a ogolnie to to rozciąganie sie macicy porównalabym do bóli macicy/brzucha przed lub w pierwszych dniach okresu. Piersi tez juz mnie nie bolą moze przestaly rosnąć moglyby takie zostac.. poprostu są pełniejsze a w staniki stare sie mieszcze
W ogole ciesze sie że ominęły mnie te straszne wymioty i wstret do zapachów. Mialam i mam tylko mdłości i wtedy musze szybko cos zjesc!
Czytalam ze w ciąży pojawiaja sie skurcze miesni - polecam sok z pomidorów
Dzoaśka
Ja mam termin na 27.03 [emoji16] chciałabym dziewczynkę, mój facet chłopca. Ale jeśli mały człowiek będzie chłopcem też będzie super [emoji6] Moja pierwsza ciąża i jestem pełna obaw, ale jeszcze pół roku i się wykluje [emoji12] kabaczek
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Kleinekatia
Kasia10a my tez czekamy na potwierdzenie chłopca zobaczymy
Ja wlasnie zaczęłam 17tc - termin 5 marzec
Ja wlasnie zaczęłam 17tc - termin 5 marzec
Będę robić wszystko żeby nią nie być :-) Mi smakuje wszystko, nie mam ciągot, ale staram się mieć umiar, bo wiadomo...Paulyna - nie musisz byc duza mamusia moja kolezanka byla duzą mamusia ale to dlatego ze w ciąży objadala sie słodkim. Mnie bardziej ciągnie do kwaśnego np wczoraj o 24h jadlam koreczki śledziowe Słodkie owszem ale to np 2 cukierki ptasiego mleczka i mam dosyć.
Ja się martwię tylko,bo mam przepuklinę kresy białej(gdzieś od 10 lat), konsultowana przed ciążą z ginekologiem i chirurgiem, także przeciwwskazań do ciąży nie było. Nawet sugerowali, że operacja lepiej po ciąży/ciążach. Z tyłu głowy mi siedzi jednak myśl, jak ze wzrostem brzucha, zachowa się ta przepuklina, czy będzie rosnąć, czy rozstęp mięśni się zejdzie po ciąży... Może wszystko mnie ominie i będzie dobrze, no ale to się przekonam w trakcie... narazie staram się się nie martwić na zapas, ale czasami się jednak nie da...
Kleinekatia
Paulyna - jesli konsultowalas to nawet z 2 lekarzami i to różnych dziedzin to moim zdaniem mozesz byc spokojna Nie jestes pierwszą osobą w ich karierze medycznej z takim schorzeniem. Inaczej jakbys byla pierwszym ale widocznie to sie zdarza Tez by mi to siedzialo w glowie ale pozytywnym efektem byloby to że jeszcze bardziej pilnowalabym żeby sie oszczedzac by organizm byl obciazony tylko ciąża
Tak to się zdarza i często właśnie zdarza się w trakcie ciąży (przpeuklina kresy białej czy przepuklina pępkowa) u mnie ta różnica, że już to miałam przed ciążą :-) Pozostaje mi dbać o siebie i nie zadręczać się czarnymi scenariuszami. A najgorsze co może być to czytać wujka googlePaulyna - jesli konsultowalas to nawet z 2 lekarzami i to różnych dziedzin to moim zdaniem mozesz byc spokojna Nie jestes pierwszą osobą w ich karierze medycznej z takim schorzeniem. Inaczej jakbys byla pierwszym ale widocznie to sie zdarza Tez by mi to siedzialo w glowie ale pozytywnym efektem byloby to że jeszcze bardziej pilnowalabym żeby sie oszczedzac by organizm byl obciazony tylko ciąża
reklama
Ja mam tak samoDziewczyny a ile już przytyłyście od poczatku ciąży? Czy w ciąży jest jakis moment bardzo szybkiego przyrostu wagi? Ja od poczatku ciąży przytylam prawie 3kg (skonczony 16 tc)