reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Mama_NS jak leżysz ugnij nogi w kolanach i prawa dlon (poziomo) przyłóż tuż nad wzgórkiem łonowym na srodku. Powinnas wyczuc taki podłużny balonik ( im poźniejszy tc tym balonik wiekszy mój teraz wyczuwam mniej wiecej długosci mojej całej dłoni :) ) i własnie czasem z jednej strony balonika czuc kulke :) tylko nie duś! I nie głaskaj za bardzo bo niby nie wolno nam masowac brzucha :) Najlepiej ten balonik wyczujesz rano zanim wstaniesz ale pozniej jak sie polozysz na chwile to tez :)

Dziewczyny czytalam ze dla dzieci rodzonych na wiosne nie oplaca sie kupowac wozka gondoli bo do zimy maluch w nim nie usiedzi... to jakie wózki sa dla naszych bobasów? Rozkladane spacerówki? Do ilu miesiecy dziecko jezdzi w wózku? ;)

Gondola jest najzdrowsza dla dziecka i najlepiej jakby jak najdłużej udało sie w niej jeździć. W praktyce około piątego miesiąca pojawia sie juz problem, bo dziecko chce ogladac swiat a nie niebo. Wiec gondola starcza na jakies pol roku.

Powodzenia dla wizytach dla Wszystkich[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zależy od dziecka . Moj miał 4 miesiace i na siedząco w spacerówce jeździł . Ale przy drugim dziecku mam nadzieje pojeździć długo . Oby drugie lubiło wózek :)

Zależy od dziecka . Moj miał 4 miesiace i na siedząco w spacerówce jeździł . Ale przy drugim dziecku mam nadzieje pojeździć długo . Oby drugie lubiło wózek :)

A co ortopeda na to? Przecież to jest niezdrowe dla tak małego dziecka.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Moja mała do końca 6 m w gondoli a jak w kwietniu zaczęło sie robić ciepło to pomału do spacerówki ale nadal duzo na leżąco staram sie z niw jeździć chociaz jak juz nie spała to sie domagała podnoszenia
Tym razem mam nadzieje ze pojeżdżę dłużej bo jak sie urodzi na koniec marca to maluch w kombinezonie nie problem upchnąć do gondoli a jak bedzie starsze to juz bedzie wiosna i lato to mniej ciuchów równa sie więcej miejsca i swobody dla dziecka :)
Moja urodziła sie w październiku wiec cała zimne praktycznie musiałyśmy sie upychać do tej gondoli na koniec juz było naprawdę ciezko bo kombinezon gruby ona duża śpiworek nakładka i ledwo sie mieściła

Izus to jest bardzo niezdrowe!! Masz całkowita rację:) Kręgosłup tak małego dziecka nie jest przystosowany do tak dużych obciążeń jakim jest pozycja siedząca czy nawet półsiedząca.
Dziewczyny gondola to najlepszy sposób transportu dla dzieci nie siedziacych. Spacerówka tylko dla dzieci siedzących. W grę wchodzi również chusta dla maluszków i nosidło (nie wisiadlo!) Dla dzieci siedzących czyli takich po 6 miesiącu życia.
Nie dajcie się namówić na przenoszenie dzieci do spacerówek bo rodzina tak "doradza" bo bobas nic nie widzi i na płasko mu niewygodnie.

reklama
Do góry