KattiYo
Zaangażowana w BB
Dziewczyny badania prenatalne nie są obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych. Są wskazane dla kobiet po 35 r życia i wtedy są refundowane. Bądź gdy lekarz stwierdzi że istnieje taka potrzeba żeby je zrobić z innych względów ( rodzinne obciążenia genetyczne itp.) . Ja w pierwszej ciązy nie mialam prenatalnych. Mialam dokladne usg na nirmalnej wizycie ginekologicznej i tyle. Teraz dostalam skierowanie bo mam 36 lat i tego krwiaka i badanie przeprowadzi doświadczony w tej dziedzinie lekarz z certyfikatami w poradni przyszpitalnej.
Dzisiaj mialam badania krwi na te wszystkie toxoplazmozy cytomegalie wr hiv itp itd.. I tak jak bardzo boję się kłucia to wyszla taka historia że mam pokłute dwie ręce bo trzeba bylo powtórzyć heeh Szczęscie że pielęgniarka to cudowna osoba o złotych rękach i kłuje naprawdę bezboleśnie
Dzisiaj mialam badania krwi na te wszystkie toxoplazmozy cytomegalie wr hiv itp itd.. I tak jak bardzo boję się kłucia to wyszla taka historia że mam pokłute dwie ręce bo trzeba bylo powtórzyć heeh Szczęscie że pielęgniarka to cudowna osoba o złotych rękach i kłuje naprawdę bezboleśnie