A ja nie żałuje żadnego gadżetu . Sa po to by ułatwiać życie . Jak np sterylizator , 5 min w mikrofali i wyparzone wszystkie butelki . A nie gotowanie wody w garnku , wrzucanie tam butelek i gotowanie przez ileś minut . Wyciąganie tego z wrzątku . Raz mi sie zdarzyło na wakacje zapomnieć sterylizatory to masakra ! Umeczylam sie i kupę czasu zmarnowałam ! A ze kupiłam bujaczek i matę z której moje dziecko nie korzystało ? No trudno moze drugie bedzie korzystało a jak nie to sprzedam . Laktator kupiłam przez urodzeniem małego bo chciałam mieć w razie gdybym potrzebowała . Nie potrzebowałam , sprzedałam koleżance . A ze rodzice kupują gadżetu bo chcą odpocząć ? No po to sa . Ja kupowałam , moje dziecko nie korzystało , w wieku 2 miesięcy nie spało w dzień wcale tylko w nocy i jeszcze z pobudkami na mleko co 2 godziny . Do dzisiaj moje dziecko jest z nami 24 h i nie wyobrażam sobie oddać je na wakacje do dziadków jak niektóre z was robią . Do pracy nie wróciłam , mały ma ponad 2 lata a nie zafunduje mu żłobka . Chce zeby był z mama przez najważniejsze lata . Dziadkowie nic nie pomagają . Sami wychowujemy synka i poświęcamy mu mnóstwo czasu . Wiec mamy które spodziewają sie pierwszego dziecka - kupujcie co tylko chcecie i cieszcie sie tym w drugiej ciazy juz większość sie ma i tyle nie ma co wymyślać [emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom