reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Na zaparcia dobrze jeść mnóstwo owoców, warzyw, otrębów, siemienia lnianego i duuuużo pić, unikać natomiast ryżu i czekolady. Ja chyba dziewczyny wyrabiam Waszą normę, bo z kolei latam 2-3 razy dziennie prawie od początku ciąży.

Tyle że ja wiele rzeczy nie mogę jeść, siemienia nie przełknę.
Dzisiaj glikemia masakra... Płakać mi się chce...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Hmmm... Widząc ten ogrom gadżetów dla mam i niemowląt zaczynam powoli odnosić wrażenie, że niektórzy rodzice chcieliby wychować dzieci właśnie gadżetami, a nie poświęceniem swojej uwagi. Włożyć dziecko do platformy kołyszącej, wrzucić mi szumisia, wytrzeć pupę sztuczną chusteczką podgrzaną w podgrzewaczu, włączyć pozytywkę z projektorem i mamy pół dnia dla siebie... I co późnej następuje? Milion pytań w internecie dlaczego moje dziecko płacze, ulewa, robi zieloną kupkę itd. A tymczasem wystarczyłoby często obserwować dziecko, poświęcić mu więcej uwagi, nawet trochę więcej poprzytulać i pobujać, jeśli tego potrzebuje. Naczynia w zlewie poczekają...
I żeby nie było... Nie jestem totalnie anty na różne gadżety. Wiele z nich ułatwia życie, ale żadne z nich nie zastąpi naszej uwagi.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Dobrze to ujęłaś ;)

reklama
eveee ja uważam, że tego typu gadżety są po to by ułatwiać nam życie. nie chodzi tu o brak uwagi. myślę, że każda mama musi mieć też czas dla siebie.
Racja, ale niektóre z nich są zbędne. Jak ktoś przeżył już szał zakupowo-gadżetowy przy pierwszym dziecku wie że większa połowa była nie potrzebna :)
Dla mnie hitem jest podgrzewacz do chusteczek [emoji33][emoji33][emoji33][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry