To tak jak u mnieJa pewnie też. U mnie jest to tak ranne umycie zębów przed wyjściem do pracy. Współczuję.
reklama
katherinne
Fanka BB :)
Na zaparcia dobrze jeść mnóstwo owoców, warzyw, otrębów, siemienia lnianego i duuuużo pić, unikać natomiast ryżu i czekolady. Ja chyba dziewczyny wyrabiam Waszą normę, bo z kolei latam 2-3 razy dziennie prawie od początku ciąży.
eveee
Moderatorka
Tyle że ja wiele rzeczy nie mogę jeść, siemienia nie przełknę.
Dzisiaj glikemia masakra... Płakać mi się chce...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj glikemia masakra... Płakać mi się chce...
Katharina85
Zaangażowana w BB
a patrzyłyście na tą świetną kołyskową platformę? Czy tylko ja uważam, że to super wynalazek?
eveee
Moderatorka
Jaką?a patrzyłyście na tą świetną kołyskową platformę? Czy tylko ja uważam, że to super wynalazek?
Katharina85
Zaangażowana w BB
dałam linka wcześniej ale zaginął wśród zaparcia j Link do: Automatyczna kołyska Dream Mover
1512 a co u Ciebie się działo?
Jakis tydzien temu zauważyłam niewielkie plamienie (dosłownie 3-4 kropelki krwi), pojechałam do szpitala, tam zrobili mi usg i dowiedziałam sie, ze zarodek zniknął, choć 6 dni wcześniej widziałam go na usg
Katharina85
Zaangażowana w BB
eveee ja uważam, że tego typu gadżety są po to by ułatwiać nam życie. nie chodzi tu o brak uwagi. myślę, że każda mama musi mieć też czas dla siebie.
Mama2raz
Dobrze to ujęłaśHmmm... Widząc ten ogrom gadżetów dla mam i niemowląt zaczynam powoli odnosić wrażenie, że niektórzy rodzice chcieliby wychować dzieci właśnie gadżetami, a nie poświęceniem swojej uwagi. Włożyć dziecko do platformy kołyszącej, wrzucić mi szumisia, wytrzeć pupę sztuczną chusteczką podgrzaną w podgrzewaczu, włączyć pozytywkę z projektorem i mamy pół dnia dla siebie... I co późnej następuje? Milion pytań w internecie dlaczego moje dziecko płacze, ulewa, robi zieloną kupkę itd. A tymczasem wystarczyłoby często obserwować dziecko, poświęcić mu więcej uwagi, nawet trochę więcej poprzytulać i pobujać, jeśli tego potrzebuje. Naczynia w zlewie poczekają...
I żeby nie było... Nie jestem totalnie anty na różne gadżety. Wiele z nich ułatwia życie, ale żadne z nich nie zastąpi naszej uwagi.
reklama
Mama2raz
Racja, ale niektóre z nich są zbędne. Jak ktoś przeżył już szał zakupowo-gadżetowy przy pierwszym dziecku wie że większa połowa była nie potrzebnaeveee ja uważam, że tego typu gadżety są po to by ułatwiać nam życie. nie chodzi tu o brak uwagi. myślę, że każda mama musi mieć też czas dla siebie.
Dla mnie hitem jest podgrzewacz do chusteczek [emoji33][emoji33][emoji33][emoji23][emoji23][emoji23]