lilija
Fanka BB :)
Jakie masz wytyczne?Tak, mam cukrzycę. Wczoraj dostałam wyniki...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie masz wytyczne?Tak, mam cukrzycę. Wczoraj dostałam wyniki...
Znam je już z poprzedniej ciąży.Jakie masz wytyczne?
Chude mięso czyli drób, królik tak? Smażone możesz?Znam je już z poprzedniej ciąży.
Lekka dieta, jeść co 3h, chude mięso, ryby, oliwa z oliwek lub olej lniany, pełnoziarniste pieczywo, makarony, ryż. Zero słodyczy i produktów o wysokim ig. Posiłki: śniadanie, przekąska, obiad, przekąska, kolacja 1, kolacja 2.
No i będę musiała prowadzić dzienniczek i mierzyć cukry, ale to po wizycie u diabetologa, bo musi mi wypisać receptę na paski do glukonetru.
Drób, wołowina. Smażonego nie. Pieczone, grillowane, gotowane na parze. No to jest taka po prostu zdrowa dieta, którą powinien prowadzić każdy człowiek... [emoji4]Chude mięso czyli drób, królik tak? Smażone możesz?
NajgorsZe to mierzenie cukrów pewnie, ale za to nie przygotujesz dużo. Ile.miałaś Plus w 1 ciąży?Drób, wołowina. Smażonego nie. Pieczone, grillowane, gotowane na parze. No to jest taka po prostu zdrowa dieta, którą powinien prowadzić każdy człowiek... [emoji4]
Z Lila przytylam tylko 8 kg. Zaczynalam z waga 66 kg. W 3 trumestrze zaczelam chudnac i przez to lezalam kilka dni na diabetologii. Obylo się bez insuliny, ale musiałam ostro uważać na to co jem, żeby móc zjeść więcej i nie chudnac. Lili urodzila się w 37tc z waga 3150. Ja wazylam wtedy 74 kg, a po porodzie wygladalam lepiej niż przed ciążą. No i cukrzyca ustąpiła. Lili zdrowa, dostała 9pkt.NajgorsZe to mierzenie cukrów pewnie, ale za to nie przygotujesz dużo. Ile.miałaś Plus w 1 ciąży?
Ale z receptą jest refundacja.Acha a paski do glukometru juz sobie kupilam - mozna kupic bez recepty
Tak, wiem że taniej, ale jak wizyta u diabetologa daleko a robienie pomiarów takie wazne to mysle ze warto kupic na poczatku bez recepty A swoją drogą w pierwszej ciąży nie musialam chodzic do diabetologa.. A teraz wymyślają. Najgorsze u nas że ze zlym wynikiem kierują do szpitala. Minimum 4 dni poza domem. Jak juz się ma jednego bąbla w domu ktorym trzeba się zająć to trochę kiepsko..Ale z receptą jest refundacja.