Ola_fasola
Moderatorka
No właśnie dziewczyny jak to jest z tym zwolnieniem przed koncem 3 miesiaca, mogą zwolnić ? bo teoretycznie kobieta jest chroniona od pierwszego tygodnia ciąży ? jak to jest ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeśli zostałabys teraz zwolniona a jesteś w ciąży to muszą Cie przywrócić do pracy po pokazaniu zaświadczenia.Służę wiedząO lekach mogę dużo mówić (1 stopień) i o sepsie ( 2 stopień) bo akurat miałam takie tematy prac inż- mgr. Na szczęście nie były to prace teoretyczne, więc jak będę umiała to pomogę.
Szkoda tylko, że nie znam się na kosmetykach aż tak... zastanawiam się czy mogę wkrapiać kw.hialuronowy i kolagen w normalne kremy... żeby skórę przygotować.
Zaczęłam się stresować, że mnie zwolnią zanim dostarczę zaświadczenie (czyli przed 3 msc). Nie mam żadnych przesłanek, ale strach gdzieś głęboko jest.
Nie mogą zwolnić od początku ciążyNo właśnie dziewczyny jak to jest z tym zwolnieniem przed koncem 3 miesiaca, mogą zwolnić ? bo teoretycznie kobieta jest chroniona od pierwszego tygodnia ciąży ? jak to jest ?
szczerze mówiąc to jeszcze u lekarza nie byłam a na pierwszą wizytę mogłam się zapisać dopiero na 12 sierpnia więc ciężko mi powiedzieć, muszę prywatnie iść do lekarza. Ale wiesz wydaje mi się, że ten pierwszy trymestr jest bardzo ważny i należy na siebie uważać. Nie chodzi tutaj o to abyś leżała cały urlop ale np nie skacz na bungeeDziewczyny przepraszam ze zmienie temat ale czy jak czekalyscie ( od pozytywnej bety do 1-wszego usg z widocznym serduszkiem ) to lekarz kazal wam sie oszczedzac,lezec itp? Mi nic takiego nie powiedzial ( wiadomo ze nie bede uprawiac crossfitu [emoji23] bo raczej naleze do tapczanowców [emoji3]) al obecnie mam urlop i moge sobie na to pozwolic ale jednoczesnie nie chcialabym tez przelezec calego urlopu [emoji17]
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
szczerze mówiąc to jeszcze u lekarza nie byłam a na pierwszą wizytę mogłam się zapisać dopiero na 12 sierpnia więc ciężko mi powiedzieć, muszę prywatnie iść do lekarza. Ale wiesz wydaje mi się, że ten pierwszy trymestr jest bardzo ważny i należy na siebie uważać. Nie chodzi tutaj o to abyś leżała cały urlop ale np nie skacz na bungee
Dziewczyny przepraszam ze zmienie temat ale czy jak czekalyscie ( od pozytywnej bety do 1-wszego usg z widocznym serduszkiem ) to lekarz kazal wam sie oszczedzac,lezec itp? Mi nic takiego nie powiedzial ( wiadomo ze nie bede uprawiac crossfitu [emoji23] bo raczej naleze do tapczanowców [emoji3]) al obecnie mam urlop i moge sobie na to pozwolic ale jednoczesnie nie chcialabym tez przelezec calego urlopu [emoji17]
Konno też nie jeździj. Ja właśnie zrezygnowałam z treningu siłowego na rzecz rowera i pilatesu i spacerów. Pójde na wizyte i wtedy spytam czy moge do starych treningow wrócić.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze nie robiłam, może w piątek podjadę bądź w czwartek i zrobię betę.A Wy kobietki po jakim czasie robiłyście bete? Zastanawiam się czy to nie bedzie za wczesnie ...
Ja właśnie dzisiaj dzwoniłam do ginaLaseczki w którym tygodniu planujecie pierwszą wizytę u lekarza?