reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
mama_NS weź nospę i magnez - to zapobiega skurczom. Magnez suplementuj regularnie, nospę doraźnie. Co to jest "tabletka na podtrzymanie czy coś"? Duphaston? Zwolnienie koniecznie bierz i dużo odpoczywaj.
Magnez tez przepisał i wlasnie te tabletki co napisalas,a nie moglam sobie przypomniec nazwy. Jutro rano ide do szefa na rozmowę, bo nie wie o mojej ciąży i jade do gine (otwarte ma od8:30) po zwolnienie...

f2w33e3kf50gsgs9.png

Magnez tez przepisał i wlasnie te tabletki co napisalas,a nie moglam sobie przypomniec nazwy. Jutro rano ide do szefa na rozmowę, bo nie wie o mojej ciąży i jade do gine (otwarte ma od8:30) po zwolnienie...

f2w33e3kf50gsgs9.png

To progesteron syntetyczny, nic strasznego :) Bardzo popularny lek. On uzupełnia niedobory progesteronu. Zlecił Ci jego badanie czy na wszelki wypadek zapisał? I co to są "objawy poronne" wg tego lekarza? Może chodzi o wpis "poronienie zagrażające"? A w pracy nie musisz mówić o ciąży jeszcze jak nie chcesz, powiedz bez szczegółów, że problemu kobiece, daj zwolnienie i tyle. Jak szef facet to nie będzie o macicę dopytywał ;)

Aaaale tu dużo postów :))

Dziewczyny a was boli jeszcze brzuch jak na miesiączkę ? Ja dzis znowu odczuwam, dobrze ze jutro wizyta.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, mnie trochę pobolewa jak na miesiączkę :) cieszę się że sobie wszystko wyjasniliscie z mężem :)

Asica oby cię.jaknajszybciej puścili do domu ale pod warunkiem że będą pewni ze z wami wszystko ok..

DZięki dZiewczyny raz jesZcze!

Wszystkozajete no właśnie niby wiem że lekkie plamienie to może być oznaka np podraznionej szyjki macicy , ale stres zawsze jest. Ogólnie w.panikę nie wpadam ale niepokój jest i biegam co chwila patrzeć na podpaske.
U nas jest szpital typowo położniczy gdzie robią usg na konsultacji bez problemu także na szczęście jest gdzie się udać
.
Natusia dam znać na pewno :-*

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Lilija wiem co czujesz,pewnie tak jak mi każą Ci polecić troszkę. Ale na pewno wszystko będzie dobrze!!!

f2w33e3kf50gsgs9.png
Koniecznie na idź na zwolnienie Kochana, dzidzia najważniejsza. Kurcze jakiś mało delikatny ten Twój lekarz... dawaj znać jak jutro wizyta, trzymamy kciuki, musi być dobrze :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

To progesteron syntetyczny, nic strasznego :) Bardzo popularny lek. On uzupełnia niedobory progesteronu. Zlecił Ci jego badanie czy na wszelki wypadek zapisał? I co to są "objawy poronne" wg tego lekarza? Może chodzi o wpis "poronienie zagrażające"? A w pracy nie musisz mówić o ciąży jeszcze jak nie chcesz, powiedz bez szczegółów, że problemu kobiece, daj zwolnienie i tyle. Jak szef facet to nie będzie o macicę dopytywał ;)
Dał skierowanie na różne badania, których nie mialam dzisiaj przy sobie. Ale juz w lozku leze i prawie spie wiec nie wiem dokladnie co to za badania. Jutro napisze. Boje sie, bo mowione bylo, że nie bede mogła miec dzieci najprawdopodobniej,a później, ze jesli tak to problem z zajściem,a w sumie staramy sie od slubu(8w3d) a jestem w 6w4d i teraz mam nadzieję donosic szczesliwie dzidzie.

f2w33e3kf50gsgs9.png

Wszystkozajete, tez biorę wspolzycie pod uwagę bo szyjka macicy w ciąży jest mocno ukrwiona i łatwo o jakieś "zadrapanie",
W poprzedniej ciąży byłam 3 razy na ip i wszystkie około północy, zawsze robili mi usg albo ktg , bez problemu później dawali kartę konsultacyjna i do domu

Wszystkozajete, tez biorę wspolzycie pod uwagę bo szyjka macicy w ciąży jest mocno ukrwiona i łatwo o jakieś "zadrapanie",
W poprzedniej ciąży byłam 3 razy na ip i wszystkie około północy, zawsze robili mi usg albo ktg , bez problemu później dawali kartę konsultacyjna i do domu

Jak masz pewność to można jechać, jasne :) Chyba, że się unormowała sytuacja. A w poprzedniej ciąży też na tak wczesnym etapie byłaś? Widać co szpital to obyczaj. U mnie IP = przyjęcie do szpitala.

No wlasnie boli jakbym miala dostać okres,albo jakbym miala biegunke....do tego plecy strasznie i po dzisiejszej wizycie, która również byla moja pierwsza (usg potwierdzilo 30.03.17 6w4d, serduszko pieknie bije) jestem trochę zalamana....stwierdzono objawy poronne i dostałam tabletke na podtrzymania czy cos...zwolnienie chcial przepisac,ale przez problemy w pracy nie zabralam,ale wracam po nie jutro bo boli mega kregoslup i nie chce zawinic...

f2w33e3kf50gsgs9.png
Jakie objawy poronne stwierdzono? Te bóle?

Kurka rurka, ciezko za wami nadążyć[emoji14]zobaczcie co znalazłam w necie... Korzysta któraś z was z tego kalkulatora?

reklama
Jak masz pewność to można jechać, jasne :) Chyba, że się unormowała sytuacja. A w poprzedniej ciąży też na tak wczesnym etapie byłaś? Widać co szpital to obyczaj. U mnie IP = przyjęcie do szpitala.
Byłam w 22 tygodniu bo ruchów nie czułam 2 dni, a już od 3 tygodni były. Pojechałam najpierw do bliższego szpitala A tam recepcjonistka zadzwoniła z łaską do lekarki dyzurujacej która stwierdziła że muszę się położyć na oddział to wtedy moooooooze jutro mi zrobią usg . I w ogóle uznała że nawiedzona jestem, że w 22 tygodniu już czuję ruchy bo wg niej to niemożliwe. OMG!
Pojechałam do innego miasta. Tam od razu bez problemu, bez konieczności zostania.

Do góry