reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja już po wizycie. Dzidzia ładnie rośnie serduszko bije. Ma 2.66cm. Termin z USG na 3marca z om na 6 marca. Z tego wszystkiego zapomnialam się zapytać czy można myć te nieszczęsne okna. Może któraś z dziewczyn które w tym tygodniu mają wizytę się zapyta swojego gina.
Super! [emoji4][emoji4][emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam alles mama i są świetnie i ładnie wyglądają. Ja mam bardzo duże piersi bo dużo tkanki tłuszczowej ale mleka ps dostatkiem więc myślę że rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy.
Tez uważam że rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy. Bratowa ma tak małe ( miseczka A) i karmiła 1,5 roku. Mały się świetnie rozwijał i przybierał na wadze elegancko.

Ja już po wizycie. Dzidzia ładnie rośnie serduszko bije. Ma 2.66cm. Termin z USG na 3marca z om na 6 marca. Z tego wszystkiego zapomnialam się zapytać czy można myć te nieszczęsne okna. Może któraś z dziewczyn które w tym tygodniu mają wizytę się zapyta swojego gina.
Super wiadomość :-) który tydzień u Ciebie?

Chyba się troszkę zagopolowałaś moniakari uważając że dzieci na mm są lepsze, zdrowsze i mądrzejsze.... piszesz że nie chcesz nikogo obrazić ale to zrobiłaś wobec każdej mamy która kp. Nikt cię nie potępia i nie osądza za twoją decyzję a ty za to bardzo wszystkie dzieci kp.
Co do zdrowia to są mity, fakt że dzieci kp przechodzą choroby o wiele lepiej ale nie uchroni ich to od wszystkich chorób świata. To chyba logiczne.
Piszesz ze próbowalas jeden dzień..... mleko nie bierze się od tak jak tylko dziecko wyskoczy z mamy. Dziecko mleko musi zamówić ssaniem. U niektórych kobiet to jest jeden dzień a u innych nawet 5 dni aby był nawał(nie mylić z brakiem mleka bo ono jest ale nie ma go w nadmiarze od razu i dziecku leci ale baaardzo wolno po kropelce). Chciałabym nadmienić że w 1 dobie ilość mleka na jedno karmienie to jest wielkość wiśni.....

Ale dziewczyny! !! Mleko matki nie jest szczepionką na wszelkie choroby tego świata, bo na choroby mają wplyw setki przeróżnych czynników. Mleko matki może pomóc w zapobieganiu tych chorób, ale to nie znaczy, że jest lekiem. Na pewno jest lepsze chociażby dlatego, że gdy np. my mamy infekcję, to można karmić piersią i dziecko dostaje przeciwciała. Wiadomo przy antybiotykach nie powinno się kp. [emoji4]

Dziewczyny dajcie spokój z ta walka KP kontra MM. Nikt zwolenniczek karmienia piersią nie zmusza do butli, więc i MoniaKarim może mieć swoje zdanie, nawet jeśli jej uprzedzenia nie są podyktowane w 100% wiedzą. Są takie które nie chcą karmić wcale, ale i takie które do 4 roku życia dziecko na cycku trzymają i też są przekonane o słuszności swojego postępowania. Tak samo jak walka SN kontra CC. Możemy się różnić, byle z klasą, świata na swoje poglądy i tak nie nawrócimy, więc poprzestańmy na kulturalnym ich wyrażaniu.

Dziewczyny dajcie spokój z ta walka KP kontra MM. Nikt zwolenniczek karmienia piersią nie zmusza do butli, więc i MoniaKarim może mieć swoje zdanie, nawet jeśli jej uprzedzenia nie są podyktowane w 100% wiedzą. Są takie które nie chcą karmić wcale, ale i takie które do 4 roku życia dziecko na cycku trzymają i też są przekonane o słuszności swojego postępowania. Tak samo jak walka SN kontra CC. Możemy się różnić, byle z klasą, świata na swoje poglądy i tak nie nawrócimy, więc poprzestańmy na kulturalnym ich wyrażaniu.
Ale tu nikt nie walczy... [emoji4] MoniaKarim w brzydki sposób wyraziła swoje zdanie. Chciałabym, żeby odniosła się też do moich pytań odnośnie jej postu. [emoji4]

Ooo ja już się boję dyskusji o szczepieniu dzieci :p ale dobrze że na tym forum możemy poznać rożne opinie, i każda z nas z tej wiedzy i rad wyniesie coś dla siebie :) przecież tylko wyrażamy swoje zdanie, bez narzucania go :) i zgadzam sie z wszystkozajete - wymiana opinii byle z szacunkiem :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystko zajete dokładnie! Tylko zważ jakim town ona pisze o matkach kp. Tutaj żadna z nas nie obraziła mamy karmiącej mm, nie mówiła że są gorsze itd. Za to moniakari wyraziła to jednoznacznie szydzac z tych mam kp. Ja się poczułam urażona i tak dużo mam mm pisze że są tak szykanowane przez mamy kp a to jest nieprawda bo każda mama kp wie jak często wszyscy czepiają się że ona kp , że"cyca" wywala itd.
Tak jak piszesz, pewne rzeczy trzeba pisać z głową ....

Do góry