reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Jestem duża babka bo ważę 90 kg przy wzroście 170 cm mój rozmiar miseczki to 80 I a nawet w ciąży 80J nie karmilam córki długo bo byłam na lekach. Ale miałam tyle pokarmu że piątkę dzieci bym wykarmila tryskalo wszędzie więc nie ma reguły

Dziewczyny, a jak ze stanikami w laktacji? Teraz przy moim 75H /G jestem skazana na kilka sklepów z bielizną w tym rozmiarze...u nas w pracy jedna dziewczyna jeszcze karmi i szczerze- ten stanik laktacyjny tak trzyma piersi, że wyglądają jakby się o pasek do spodni chciały zaprzeć ;) kiedyś myślałam że laktacyjnych staników powinien być wybór, ale patrząc na tą koleżankę (bardzo zadbana babka) zastanawiam się czy nie miała wyboru bo takie staniki są czy tak jest wygodniej? Ejjj ja mam dziś 10000pytań, może pójdę juz spać hmmm? :D

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a jak ze stanikami w laktacji? Teraz przy moim 75H /G jestem skazana na kilka sklepów z bielizną w tym rozmiarze...u nas w pracy jedna dziewczyna jeszcze karmi i szczerze- ten stanik laktacyjny tak trzyma piersi, że wyglądają jakby się o pasek do spodni chciały zaprzeć ;) kiedyś myślałam że laktacyjnych staników powinien być wybór, ale patrząc na tą koleżankę (bardzo zadbana babka) zastanawiam się czy nie miała wyboru bo takie staniki są czy tak jest wygodniej? Ejjj ja mam dziś 10000pytań, może pójdę juz spać hmmm? :D

Teraz jest trochę tych sklepów ze stanikami, stacjonarnych i online. Ja miałam ze 3 staniki tzw. wyjściowe i reszta do domu, jak to Ty okreslasz paski od spodni. [emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Z tym pokarmem to gowno prawda ze każda kobieta ma i ma wartościowy ! Moja mama mnie nie karmiła , mojego brata pod presja społeczeństwa postanowiła karmić. Karmiła 6 tygodni mówiąc lekarzom ze ma mało wartościowy pokarm i brat sie nie najadą . Wszyscy gadali ze nie ma czegoś takiego, ze zawsze ma kobieta dobry pokarm . W wieku 6 tygodni trafiła moja mama do szpitala . Brat był skrajnie odwodniony , waga z urodzeniowej 3900 spadła do 2900 !!! A najgorsze było to za mój brat dostał czarne jajka , lekarze podejrzewali ciężka chorobę genetyczna . 3 miesiące mama czekała na wyniki badań . Okazało sie za czarne genitalia od skrajnego odwodnienia ! Mama miała kategoryczny zakaz karmienia piersią , lekarze psy na niej wieszaj dalszego tak karmiła. Wiec powtórzę jeszcze raz karmienie piersią to nie takie dobre jak je malują :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam jeden ale bez rewelacji więc kupiłam z tej firmy co zawsze noszę tylko rozmiar większy i je nosiłam non stop bo jak zdjęłam to mleko ciurkiem cieklo

Pamietam jak odwiedzałam z moją Mamą (jak pisałam wykarmiła armię na swym cycku) bliską koleżankę z innego miasta i jej wtedy 3mc syna (obecnie 5lat). Mikołaj non stop siedział przy cycku, ssał po 2-3h, odstawienie a on po 20min kwili, że jeść. Teściowa koleżanki- jak już dasz sztuczne mleko będzie po dziecku, więc koleżanka snuła się jak cień po domu (zero przespanych nocy) i wiecznie tylko cycek...Ma rodzicielka wzięła Mikołaja na ręce, i kazała mężowi koleżanki zapie%#+ać po mleko do apteki. Jak go nakarmili Mikołaj przespał spokojnie pierwsze parę godzin od narodzin...może zabrakło doradztwa, opieki laktacyjnej? Może stres i zmęczenie zrobiły swoje :) jedyne co- dziś Mikołaj jest najwyższy w przedszkolu, nie choruje etc ;) z drugiej strony mleko z piersi to wygoda, ekonomia ;) ...a ja jeszcze patrzę na tą koleżankę z cyckami na pasku, i jej sexy chudy tyłek po porodzie, (przed była taka konkretno- normalna) i hmmm ;) wiecie, fajnie ją wyciągnęło to dzieciątko (ale jestem pustak, wieeeeem ) ;)

Z tym pokarmem to gowno prawda ze każda kobieta ma i ma wartościowy ! Moja mama mnie nie karmiła , mojego brata pod presja społeczeństwa postanowiła karmić. Karmiła 6 tygodni mówiąc lekarzom ze ma mało wartościowy pokarm i brat sie nie najadą . Wszyscy gadali ze nie ma czegoś takiego, ze zawsze ma kobieta dobry pokarm . W wieku 6 tygodni trafiła moja mama do szpitala . Brat był skrajnie odwodniony , waga z urodzeniowej 3900 spadła do 2900 !!! A najgorsze było to za mój brat dostał czarne jajka , lekarze podejrzewali ciężka chorobę genetyczna . 3 miesiące mama czekała na wyniki badań . Okazało sie za czarne genitalia od skrajnego odwodnienia ! Mama miała kategoryczny zakaz karmienia piersią , lekarze psy na niej wieszaj dalszego tak karmiła. Wiec powtórzę jeszcze raz karmienie piersią to nie takie dobre jak je malują :)

A co było przyczyną rzekomo złego pokarmu?
A Ty? Karmiłaś piersią?

Glukoza,morfologia,vdrl,hbs,toxo G,toxo M, auty HCV,rub g,rub m i mocz niestety wyniki mam kiepskie bo dzisiaj sprawdzałam na stronie i pali się prawie wszystko na czerwono we wtorek lekarz to coś więcej będę wiedzieć

Ojej daj znać koniecznie jak ze zdrowiem, i mam nadzieję, ze te wyniki to nie będzie nic złego :) trzymam kciuki!
Ja mam zleconą morfologię, mocz, glukozę, TSH, p-ciała anty Rh, toxo (nie wiem jakie? To jakaś różnica te M i G?), HIV i HBS... :)

mogę polecić staniki Alles Mama, chyba najładniejsze dla karmiących jakie widziałam i super jakość, no i "trzymają" ale rozmiarówka zaniżona miałam C a dla mnie to było raczej B

reklama

Aaa i jeszcze jedno: dlaczego mama czekała czekała aż dziecko się skrajnie odwodni? Znaki odwodnienia widać wcześniej... W te czarne genitalia nie wierzę, ale nieważne. [emoji12]

Do góry