eveee
Moderatorka
Czasem dzieci mają nad wyraz dużą potrzebę bliskości z mamą. W pewnych sytuacjach lepiej dać dziecku butlę dla spokoju psychicznego matki, a co za tym idzie dziecka. Nie za wszelką cenę... [emoji4]Pamietam jak odwiedzałam z moją Mamą (jak pisałam wykarmiła armię na swym cycku) bliską koleżankę z innego miasta i jej wtedy 3mc syna (obecnie 5lat). Mikołaj non stop siedział przy cycku, ssał po 2-3h, odstawienie a on po 20min kwili, że jeść. Teściowa koleżanki- jak już dasz sztuczne mleko będzie po dziecku, więc koleżanka snuła się jak cień po domu (zero przespanych nocy) i wiecznie tylko cycek...Ma rodzicielka wzięła Mikołaja na ręce, i kazała mężowi koleżanki zapie%#+ać po mleko do apteki. Jak go nakarmili Mikołaj przespał spokojnie pierwsze parę godzin od narodzin...może zabrakło doradztwa, opieki laktacyjnej? Może stres i zmęczenie zrobiły swojejedyne co- dziś Mikołaj jest najwyższy w przedszkolu, nie choruje etc
z drugiej strony mleko z piersi to wygoda, ekonomia
...a ja jeszcze patrzę na tą koleżankę z cyckami na pasku, i jej sexy chudy tyłek po porodzie, (przed była taka konkretno- normalna) i hmmm
wiecie, fajnie ją wyciągnęło to dzieciątko (ale jestem pustak, wieeeeem )
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
A co spadku wagi, też mam taką nadzieję przy karmieniu piersią. [emoji4][emoji4]
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka