reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Pamietam jak odwiedzałam z moją Mamą (jak pisałam wykarmiła armię na swym cycku) bliską koleżankę z innego miasta i jej wtedy 3mc syna (obecnie 5lat). Mikołaj non stop siedział przy cycku, ssał po 2-3h, odstawienie a on po 20min kwili, że jeść. Teściowa koleżanki- jak już dasz sztuczne mleko będzie po dziecku, więc koleżanka snuła się jak cień po domu (zero przespanych nocy) i wiecznie tylko cycek...Ma rodzicielka wzięła Mikołaja na ręce, i kazała mężowi koleżanki zapie%#+ać po mleko do apteki. Jak go nakarmili Mikołaj przespał spokojnie pierwsze parę godzin od narodzin...może zabrakło doradztwa, opieki laktacyjnej? Może stres i zmęczenie zrobiły swoje :) jedyne co- dziś Mikołaj jest najwyższy w przedszkolu, nie choruje etc ;) z drugiej strony mleko z piersi to wygoda, ekonomia ;) ...a ja jeszcze patrzę na tą koleżankę z cyckami na pasku, i jej sexy chudy tyłek po porodzie, (przed była taka konkretno- normalna) i hmmm ;) wiecie, fajnie ją wyciągnęło to dzieciątko (ale jestem pustak, wieeeeem ) ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Czasem dzieci mają nad wyraz dużą potrzebę bliskości z mamą. W pewnych sytuacjach lepiej dać dziecku butlę dla spokoju psychicznego matki, a co za tym idzie dziecka. Nie za wszelką cenę... [emoji4]
A co spadku wagi, też mam taką nadzieję przy karmieniu piersią. [emoji4][emoji4]
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja już po wizycie. Dzidzia ładnie rośnie serduszko bije. Ma 2.66cm. Termin z USG na 3marca z om na 6 marca. Z tego wszystkiego zapomnialam się zapytać czy można myć te nieszczęsne okna. Może któraś z dziewczyn które w tym tygodniu mają wizytę się zapyta swojego gina.

Evee moniakari nie karmiła ani jednego dnia i kolejne dziecko od razu potraktuje butla bo uważa że dzieci na mm są mądrzejsze, zdrowsze i lepsze.

Ja mam alles mama i są świetnie i ładnie wyglądają. Ja mam bardzo duże piersi bo dużo tkanki tłuszczowej ale mleka ps dostatkiem więc myślę że rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy.

Mi położne przy żółtaczce Lili jeszcze bardziej kazały często karmić, bo właśnie wtedy bilirubina spadała i obyło się bez lamp. [emoji4] Tyle ze moja Lila to mega śpioch i ciężko było ją dobudzić na karmienie... [emoji23]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Rany jak to? mi zabierali i nie mogłam karmić. Dziwne to że jedne tak drugie tak mówią

Ja już po wizycie. Dzidzia ładnie rośnie serduszko bije. Ma 2.66cm. Termin z USG na 3marca z om na 6 marca. Z tego wszystkiego zapomnialam się zapytać czy można myć te nieszczęsne okna. Może któraś z dziewczyn które w tym tygodniu mają wizytę się zapyta swojego gina.
Super gratuluję udanej wizyty

Moniakari dodam jeszcze tylko ze masz ZEROWE pojęcie o kp, piszesz o tym tak pretensjonalnym tonem, nawet bym powiedziała że szyderczym i jeszcze piszesz takie "pierdoły" (za przeproszeniem ) że myślę że w imieniu innych dziewczyn proszę nie wypowiadaj się już na temat na który nie masz ŻADNEGO pojęcia bo jeszcze któraś przeczyta to co napisałaś i weźmie to za radę! A za czasów twojej mamy to dzieci się nie karmiło na żądanie tylko co 3 h w dzień i oszukiwano w nocy herbata!

reklama
Do góry