reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
A ktoś z was robi nifty lub pappa przed 35 rż?

Ja pewnie zrobię. Przekonuje mnie to, że badane jest dna, czyli czarno na białym, a nie jak w przypadku pappa określane tylko ryzyko wystąpienia wad na podstawie kilku wskaźników. Jeśli pappa wyjdzie słabo to potem trzeba robić inwazyjne badania, a to dużo niebezpieczniejsze.

A ja dzisiejszy dzień przywitalam wymiotami:-( a to jest coś czego najbardziej się boję po pierwszej ciąży...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dzięki ale to wiem ale między 12 a 13 tygodniem powinnam mieć prenatalne a ponieważ mam 31 lat to muszę płacić. Ale gadałam z koleżanką i załatwi mi u mnie w mieście też prywatnie więc nie jest źle
a dlaczego mając 31 lat musisz robić? ja tez mam tyle lat i lekarz mi nie kazał, miedzy 11 a 13 tygodniem usg prenatalne czyli przezierność karkowa......
gdyby coś było niepokojącego na badaniu między 11 a 13 tc to zrobiłabym prenatalne z krwi.

a dlaczego mając 31 lat musisz robić? ja tez mam tyle lat i lekarz mi nie kazał, miedzy 11 a 13 tygodniem usg prenatalne czyli przezierność karkowa......
gdyby coś było niepokojącego na badaniu między 11 a 13 tc to zrobiłabym prenatalne z krwi.
Powiedział że lepiej żebym zrobiła jestem po dwoch poronieniach przez 9 lat lykalam hormony (duże dawki)mam dzidzie w dziwnym miejscu i jest ciężki dostęp przez zwykle usg

Córkę też miałam w dziwnym miejscu miała mieć roszczep podniebienia i na porodowke miałam jechać od 20 tyg bo była bardzo nisko

reklama
Ja już po spacerku z małą właśnie kończę sprzątać bo dzisiaj miałam pomocnika siostry 13 letniego syna i bardzo mi dużo pomógł ja w przyszłym tygodniu badania będę robić

Do góry