reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczynki trzymam kciuki za wizyty. Ja z pytaniem do was czy wszystkie robicie usg prenatalne? Mi lekarz kazał się zapisać ale muszę jechać do innego miasta oczywiście prywatnie

reklama
Ja czekam na usg na którym zobaczę serduszko, a o prenatalnym jeszcze z lekarzem nie rozmawiałem...
Mona myślę że Ci się mogła woda zatrzymać w organizmie dlatego waga stoi ale może Ci się np skład procentowy tkanki tłuszczowej do mięśniowej zmienił...napewno będzie ok :-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Jaki jest koszt nifty ? Bo słyszałam ze cos koło 3 tys ? Jeśli chodzi o prenatalne to myśle ze każdy musi je zrobić . Trzeba sprawdzić czy dziecko nie ma poważnych wad , nie chodzi tylko o to ze możesz usunąć ale możesz tez bardzo duzo chorób i wad wyleczyć w brzuchu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki jest koszt nifty ? Bo słyszałam ze cos koło 3 tys ? Jeśli chodzi o prenatalne to myśle ze każdy musi je zrobić . Trzeba sprawdzić czy dziecko nie ma poważnych wad , nie chodzi tylko o to ze możesz usunąć ale możesz tez bardzo duzo chorób i wad wyleczyć w brzuchu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Coś około 2.5 tys niestety :/ zależy chyba jeszcze gdzie. myślałam o pappa ale czytałam że jednak wyniki są często niedokladne, i że np wychodzi często wysokie ryzyko, dziewczyny umierają że strachu, muszą robić inwazyjne badania i okazuje się że jest ok

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A co to jest nifta?? :O
Takie badanie prenatalne, z krwii matki, bada prawdopodobieństwo niektórych chorób genetycznych (w tym zespół downa), ma ponad 99% skuteczność. Tylko jest pierunsko drogie na razie. :/ Ja o nim w ogóle usłyszałam bo koleżanka robiła i polecala, ale generalnie chyba ciągle jest mało popularny

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No i mnie czeka dzisiaj wizyta. To już druga, ale na pierwszej nie było jeszcze serduszka. Też zaczyna mnie stresik łapać, a wizyta dopiero na 17:30! :sorry:

trzymam kciuki za wizytę!
W którym tygodniu zazwyczaj okazywało się,że nic z tego nie będzie? Bakteria może wynikać ze złego oddania moczu, miałam tak w pierwszej ciąży, powtórzyłam zgodnie ze wskazówkami lekarza i było ok

nadia433 , gratulacje! To ciesz się z hybryd jeszcze 2 tygodnie :p ... moje prenatalne mam zrobić około 15 sierpnia
Zuzia92 , mnie wczoraj kuło po lewej stronie, czasami tak jest.

Monia8173 i jak wizyta?
Margo1705, ciąże bliźniacze zawsze wzbudzają duże emocje i zainteresowanie. Na grupie ciążowej z synkiem tez mamy mamę bliźniaczek :) W domu miała już starszą córkę, a teraz ma trzy cudowne dziewuchy ^^.
W prawdzie nie jestem i nie byłam w bliźniaczej, ale jestem z bliźniaków- mam brata bliźniaka :)

Asica66 usg prenatalne pomiędzy 11 a 14 tygodniem jest jednym z 3 które lekarz ma obowiązek Tobie zrobić. Oczywiście mówię o NFZ. Nie mylmy prenatalnego zwykłego gdzie mierzy się przezierność karkowa itp. z prenatalnym , które jest płatne PAPP A. W tych ostatnich masz je za darmo po ukończeniu 35 roku życia.

Koszt NIFTy to powyżej 2 tysięcy złotych

Zwykłe badanie prenatalne czyli to 1 z 3 w trakcie ciąży daje 70% prawdopodobieństwa wykrycia choroby, PAPP A około 90%. NIFTY nie wiem, ale domyślam się,że najwyższe

reklama
Do góry