reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Moje wrazenia z porodu:
- skurcze 1 fazy to rzeczywiscie bardzo silne bole jak miesiaczkowe /lub ledzwiowe tez w rytmach
- skurcze 2 fazy to nic innego jak to samo uczucie jak bola Cie jelita i masz takie skurcze gdy biegasz z biegunka tylko te sa silniejsze
- przy wypieraniu dziecka w ogole nie czulam jakbym robila to pochwa a bardziej "dupka" powaznie....
- naciecie krocza troszke czuc ale to pikus w porownaniu ze skurczami potem boli i jest opuchniete a by w wc zeobic kupke lepiej miec czopki glicerynowe ;)

reklama
Czesc dziewczyny :) nie nadrobie stron ale wpadlam sie przywitac w trakcie karmienia nocnego ;)
Mam obsrupane sutki - podobno to przejdzie. I zaczyna sie nawal mleka/siary boli cycek pod pacha - wlasnie testuje pozycje spod pachy moze pomoze...

Nadal wygladam jak zombi po tych 5 nieprzespanych nocach ale maz duuuuuzo pomaga jest najkochanszy :)

Dzis pierwsza noc w domu wkoncu budzi mnie tylko 1 dziecko a nie 5 :szok:

Tez mam brzuszek nie podoba mi sie jest miekki.... a za kazdym razem jak karmie czuje skurcze macicy obkurcza sie moze brzuszek szybko zniknie? ;)
U nas 4 doba idzie i jeśli chodzi o sutki to dzielą mnie godziny od jednoczesnego karmienia i płaczu, niesamowity ból ;(
Druga nocka w domu wygląda juz lepiej bo pierwsza i mnie i męża trochę Załamała, synek uwielbia spać przy cycku.

A mi sie śniło dziś ze urodziłam i karmiłam małego piersia i strasznie mnie to bolało, nie czytałam forum do spania :p

Moj sie wieczorem tak wierci, szczególnie głowa ze mam wrażenie ze chce wyjść. Skurczy nie mam ale boli to az podskakuje jak sie tak cisnie na krocze i ciezko mi zasnąć...

Dzis mam wizyte na 12 :D zobaczymy co sie tam dzieje.

Dzień dobry :)

Zazdroszczę już tym co po porodzie <3

U mnie ciężka noc... męczyły mnie mdłości 3 dzień i uczucie, jak na dwójkę :( do tego migrena dzień drugi... ech, ta końcówka w ogóle łaskawa dla mnie nie jest. Zjadłam już śniadanie, piję herbatkę i liczę, że może jakoś się polepszy...

Druga nocka w domu wygląda juz lepiej bo pierwsza i mnie i męża trochę Załamała, synek uwielbia spać przy cycku.
Próbowałaś karmienia na leżąco? U nas było tak najwygodniej na początek przystawic maluszka. A w nocy jest to idealne rozwiązanie, bo można też równocześnie drzemać ;)

Mi też się co noc poród sni. A czy Wy wiecie, że ta szczepionka co szczepią na wzwB w szpitalach jest to koreańska szczepionka gdzie w większości krajów jest już dawno wycofana? Jest płatna alternatywa.
Kleinekatia jak bolą Cię brodawki to bepanthen a jak całe piersi to może to nawał? Zimne liście kapusty przykładaj.
Mama_90 Mi też mała tak napięra na krocze jakby miała zaraz wyjść ale to tylko złudne wrażenie. Powodzenia na wizycie.
Babymamusia oj są matki pijace i palące w ciąży. A najgorsza jest obojętność ludzka. Moja kuzynka paliła w dwóch ciazach, z papierosem w ustach nachylala się nad dziećmi. Jak jej zwróciłam uwagę to wielki foch bo przecież nikt wcześniej nic jej nie mówił a lekarz powiedział, że lepsze palenie niż gwałtowne odstawienie a pozatym przecież pali pod klatką a ludzie nic nie mówią. Chore poprostu.
Paulyna oj to rzeczywiście masz nieciekawie. Oby reszta dnia była lepsza.

Hej hej:) co do palenia ja jestem przeciwniczka chociaż mój mąż pali:/
Nie wiem jak Ci Babymamusia mogą pachnieć :D nienawidzę tego smrodu.
A w ciąży to już tego kompletnie nie rozumiem, ale uwagi bym nie zwróciła.

Mama powodzenia na wizycie daj znac po.

Dzień dobry. [emoji1]
jejku.. ja mam tak wrażliwe cycki że jakiekolwiek dotknięcie! ustami jest okropne dla mnie. [emoji57] nie wiem jak ja to wytrzymam..
Tak tak i ta kapusta na cycuszki podobno działa najlepiej [emoji108]
Jeżeli czujecie potrzebę zostswienia "w spokoju" cycuszka to możecie kupić z avent takie gumowe nakładki... ale ostrzegam że moja siorka przez to że za dużo ich używała to straciła pokarm.. podobno one są w sytuacji awaryjnej a nie do codziennego użytkowania. Nie wiem jaki to ma wpływ na ssanie dziecka i laktacje ale jak już coś to użyć tego jak już piers naprawdę potrzebuje odpoczynku i bardzo boli. Na pewno znajdziecie jakieś opinie jak zapytanie wujka Google. [emoji6]

U mnie dalej to samo.. skurcze wieczorem nie do wytrzymania.. ale przy staniu bardziej niż przy lezeniu.. dziś 4dzien jak je mam.. [emoji57] dzisiaj planuje moja piłkę używać. I nie wiem czy się zmusić do bycia w pozycji gdzie mam te skurcze czy ich unikać.. wiem że to nie porodowe bo tamtych nie da się zatrzymać.. ale sama nie wiem hmm ?

Miłego dnia [emoji1][emoji1]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry. [emoji1]
jejku.. ja mam tak wrażliwe cycki że jakiekolwiek dotknięcie! ustami jest okropne dla mnie. [emoji57] nie wiem jak ja to wytrzymam..
Tak tak i ta kapusta na cycuszki podobno działa najlepiej [emoji108]
Jeżeli czujecie potrzebę zostswienia "w spokoju" cycuszka to możecie kupić z avent takie gumowe nakładki... ale ostrzegam że moja siorka przez to że za dużo ich używała to straciła pokarm.. podobno one są w sytuacji awaryjnej a nie do codziennego użytkowania. Nie wiem jaki to ma wpływ na ssanie dziecka i laktacje ale jak już coś to użyć tego jak już piers naprawdę potrzebuje odpoczynku i bardzo boli. Na pewno znajdziecie jakieś opinie jak zapytanie wujka Google. [emoji6]

U mnie dalej to samo.. skurcze wieczorem nie do wytrzymania.. ale przy staniu bardziej niż przy lezeniu.. dziś 4dzien jak je mam.. [emoji57] dzisiaj planuje moja piłkę używać. I nie wiem czy się zmusić do bycia w pozycji gdzie mam te skurcze czy ich unikać.. wiem że to nie porodowe bo tamtych nie da się zatrzymać.. ale sama nie wiem hmm ?

Miłego dnia [emoji1][emoji1]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Uzywalam tych nakladek na samym poczatku i sie sprawdzaly. Potrzeba co prawda troche czasu zeby to ogarnac, szczegolnie jak jest duzo pokarmu, ale ogolnie pomagaly i bolalo mniej. Z tego co pamietam dostepne sa rozne rozmiary :)

Do góry