reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja tez pewnie spokojna bo mam termin wyznaczony i nie oczekuje tak.
Babymamusia ja bym odpuściła jednak na Twoim miejscu.

reklama
Ewciiik szpital nie tak daleko, no ale biorąc pod uwagę korki na mieście to podróż tak do 15 minut może zająć. Moja mama pracuje w mieście gdzie mieszkam, do 16 jest w pogotowiu, jakby cos się działo to wyjdzie z pracy, no to już będzie ze 20-30 minut od niej do mnie. A w drugiej połowie dnia to ewentualnie ciocia mojego M :p mieszka na drugim końcu miasta.

Ja to sobie tak wyobrażam, że sama wsiadam w auto albo zamawiam taxi, jadę sobie do szpitala, szybciutko załatwiam sprawę, a później rozsyłam wszystkim zdjęcia z podpisem "Patrzcie co mam" :-D:D tak sobie wymarzyłam ;) :D

Babymamusia daj sobie spokój bo Cię złapie akurat i będzie problem :) 2 tygodnie temu to wiesz :p

Ja powinnam dziś do college jechać i się zastanawiam bo bez tego auta trochę lipa eh [emoji57]

Nawet mój teraz mówi że nie powinnam bo jakby się coś stało to jest 1.1h jazdy zeby on mnie zabral do szpitala.. A tu jeszcze w tamtą stronę musze się pociągiem 30min tłuc i że też te skurcze.. sama nie wiem czy powinnam zostać czy jechać hmm.. niby 2tyg temu nie było tak źle jak pojechałam. A dziś chyba ostatnie zajęcia z tego co się orientuję. Hmm..

Zazdroszczę Ewciiik spokoju.. ja wcześniej też się nie martwilam. Nie wiem co mi się stało. To przez brak zajęcia heh [emoji23] naprawdę..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
tez chodze na zajecia 3x w tygodniu po 6 godzin siedzenia, tluke sie tam autobusem z mlodym w wozku. Ale szpital mam zaraz obok uczelni, duzo blizej niz z domu. Zabieram ze soba tylko karte ciazy w razie czego.
Zapytalam ostatnio lekarza czy powinnam odpuscic, to powiedziala ze najwyzej odejda mi wody na uczelni, bedzie troche wstydu ale mam sie nie przejomwac :D ;)

Takze jutro wstaje o 6 i ruszam.
Caly czas sobie mysle ze mam jeszcze duuuzo czasu, az w koncu mnie zlapie... gdzies tam w miedzyczasie wyskocze na porodowke. :D

Ostatnia edycja:
Dobre jesteście :D moja koleżanka tez miała zaplanowane tak, ze sobie sama pojedzie. Urodziła 21 lutego, ale nie wiem jak z tymi jej planami:) jak sie dowiem to Wam napisze

No niestety dziewczyny jeszcze nie urodziłam...i przed chwilka wróciłam do domu...jak o 8 zadzwoniłam do położnych to stwierdziły ze takie skurcze mogę mieć i 20 godz ale jak chce to mam przyjść to sprawdza No i rzeczywiście pierwsze ktg pokazało skurcze nawet wcześniej i cisnienie skoczyło potem położna sprawdziła szyjkę i okazało sie ze czuje nisko główkę ale rozwarcie tylko na jeden palec, potem jeszcze raz ktg i juz skurczy nie było jedynie mały zrobił sie bardziej aktywny...wiec kazali iść do domu i jakby cis sie działo to dzwonić i przychodzić...ale malutki juz niedługo będzie bo tych skurczy dostałam po nocnej pomocy meza On musiał sie potem udać do pracy bo tej co z nim pracuje nie pasuje dziś przyjść ale młody przychodzi jakoś ok 17 wiec mój wróci wcześniej i od razu powiem mu żeby sobie na jutro wolne z szefem załatwił bo albo mnie wieczorem złapie albo w nocy albo rano...gdybym miała ta duża piłkę to pewnie juz bym urodziła bo ona pomaga w szybkim odejściu wód i rozwarciu...ale ważne ze coś sie ruszyło...

Właśnie dostałam prezent od E:
1488373741-aaaaaa.jpeg

Ania w Argosie jest promocja za 5£ piłkę kupisz. U nas nie było już tych na promocji i tą kupił za 7.99 [emoji108] więc polecam jest z ręczna pompka od razu.

Jak mówiłam już kiedyś później można taką piłkę wykorzystać żeby maluszka kłaść i to wpływa dobrze na kręgosłup u dziecka, moj maly chrzesniak od razu usypial hehe i od razu stawal się grzeczniutki.. no II później można ćwiczyć na niej żeby wrócić do formy.[emoji1]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A my po kontroli noworodkowej. Wszystko dobrze, umówione kontrolne USG głowy oraz USG bioderek.
Co najważniejsze, maluszek urósł 2cm i waży już 3.5kg
Cieszę się jak wariatka z tej wagi, bo długo nam nie chciała rosnąć.
Super dzielny maluszek[emoji108] ciesze się że się cieszysz [emoji173]

reklama
Jak mój maz wróci wcześniej to go wysle do Argosa aby kupił...skurcze narazie przeszły przeszło godzinę spałam ale czuć ze mały sie rozpycha w miednicy...niech sie rozpycha może rozwarcie będzie większe i w końcu mi wody odejdą...

Do góry