reklama
wszystkozajete
Moderatorka
Babymamusia masz 3 tyg do terminu - nie wywołuj skurczy jeszcze
Ewciiik chusta najlepiej. Nosidło praktycznie żadne się nie nadaje od samego początku. Marsupi jest spoko, ale z tego co pamiętam też nie od zera.
Ewciiik chusta najlepiej. Nosidło praktycznie żadne się nie nadaje od samego początku. Marsupi jest spoko, ale z tego co pamiętam też nie od zera.
babymamusia
Fanka BB :)
Wszystkozajete - Jakie 3 tyg ? 8 dni.
Ja mam womar chociaż ma różne opinie. Tak czy siak ma mi pomóc przetransportować maluszka przez jakies 5h. Kilka razy nie.. Wszystko ma swooje dobre i złe strony i samo to że sieę żyje też szkodzi.[emoji16] Nie mam zamiaru używać na codzień.. moim zdaniem te chusty i nosidla to porażka w ogóle. [emoji22] ale kto co lubi. Jest tyle na rynku że na pewno coś znajdziesz [emoji108]
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam womar chociaż ma różne opinie. Tak czy siak ma mi pomóc przetransportować maluszka przez jakies 5h. Kilka razy nie.. Wszystko ma swooje dobre i złe strony i samo to że sieę żyje też szkodzi.[emoji16] Nie mam zamiaru używać na codzień.. moim zdaniem te chusty i nosidla to porażka w ogóle. [emoji22] ale kto co lubi. Jest tyle na rynku że na pewno coś znajdziesz [emoji108]
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
babymamusia
To jest wygodniejsze jak masz np. Zmienić się z kimś i dać maluszka na ręce nie musisz wiązać od nowa tylko jak plecak pyk i jest. Jakieś te zatrzaski są że dziecko nie wypadnie. Dla mnie wszystko co oczekuję.Ja byłam zdecydowana na chustę jednak obawiam sie tego motania, ze bedzie sporo wiązania i nie udzwigne. A do nosidła pyk i jest.
Jakby się tak zagłębić jak dziecko jest ułożone na rękach to też nie jest to zawsze najzdrowsze. W chuscie też to dziecko wg mnie układa się jak chce i jest ta chusta gibka. A nosidlo ustawia dziecko w nie najlepszej często pozycji. Na wszystko wady można znaleźć. Dla mnie nie ma dobrego wyboru [emoji1] wszystko jest takie oo.. ja bym wybrała chuste jakbym miała patrzeć na opinie ogólne i żeby to wyglądało ładnie i "fashion" i najzdrowiej (wg ogolu) [emoji6] ale jeżeli chodzi o takie wewnętrzne bezpieczeństwo do tego do czego mi naprawdę potrzeba za niedługo to nosidlo wybrałam.
Ale jak sobie pomyślę jak to dziecko się tam gniecie w brzuszku jeszcze ja się ruszam i go tu tykne czy tam to wydaje mi się że gorzej być nie może hehehe [emoji23]
Jolka112
chustę jak się raz zawiąże to można dziecko normalnie z niej wyciągać i później wkładać, nie trzeba od nowa motać. Ja zamówię elastyczną bo wygląda ok, te tkane mi się nie podobają.
Mnie do chusty przekonuje najbardziej to, że działa ponoć zbawiennie na kolki i w ogóle ukojenie płaczącego maluszka.
Mnie do chusty przekonuje najbardziej to, że działa ponoć zbawiennie na kolki i w ogóle ukojenie płaczącego maluszka.
reklama
Jolka112
Jola to ja tego nie wiedziałam, ze raz wiąże i mogę kilka razy a to spoko to nie ma o czym gadać. Przekonałam mnie. A gdzie kupowałas?
Spokojnie Jolu, bedzie dobrze. Na która masz? Dobrze ze kontrolują sytuacje.
Co z Iskierka?
Tutaj jest instrukcja wiązania itp https://erp.lennylamb.com/files/StretchyWrap-ChustaElastyczna2.pdf
tam tez jest sklep z chustami. Jeszcze nie zamówiłam. Zastanawiam się czy zamówić stąd czy zaoszczędzić trochę kasy i zamówić tańszą z allegro.
Dobrze, że dr trzyma rękę na pulsie ale i tak się stresuję bo nie wiem jak dzidziuś się czuje no i poród to już kwestia kilku dni także stres jest tym większy. Usg mam jutro o 15