reklama
Ania020317
Fanka BB :)
Nie, spokojnie, nie czuje sie urażona, dobrze ze chcesz mnie ostrzec i żebym uważała. Powiem wam, ze wczoraj po tej rozmowie to nie byłam w stanie stwierdzić czy coś sie zmieni,ale o dziwo chyba do niego dotarło i może nawet zrozumiał,to sie okaże,bo przecież jak raz był normalny to nie znaczy,ze znowu mu coś do głowy nie strzeli...miałam zamiar z nim właśnie porozmawiać o jakieś terapi itp, ale ta rozmowę zostawiam na poniedziałek, bo oboje mamy wolne i to jest czas kiedy mam wizyty u lekarza.Zastrzyki brała koleżanka, była zachwycona, nie miała okresów i było super. Teraz chce dziecko, pół roku temu odstawiła zastrzyki i.nadal jej organizm nie chce dojść do siebie,.teraz okres ma co tydZień-dwa.
Ania, czytam o tym, jakie masz problemy z mężem i bardzo mnie to zaniepokoiło. Musisz do tego podejść poważnie, bo to pachnie jakimś zaburzeniem. Warto porozmawiać z jakimś psychoterapeutą albo seksuologiem, może to się da leczyć, nie wiem. Ale na chwilę obecną to jest maltretowanie psychiczne o podłożu seksualnym. To nie jest normalne, żeby mężczyzna tak nie kontrolował swojej chuci, zwłaszcza gdy ma zostać ojcem. Może się na mnie obrazisz za to, co powiem, ale jak czegoś z tym nie zrobicie, ja bym na Twoim miejscu miała później baczne oko na jego kontakty z dzieckiem, bo bym się bała, co się w jego głowie zrodzi. Uznałam, że nawet, jeśli poczujesz się urażona tym, co mówię, bo na pewno kochasz tego człowieka, lepiej ostrzec, niż milczeć. Przyjrzyj się temu uważnie i najlepiej porozmawiaj ze specjalistą, bo to naprawdę bardzo niepokojące.
Nawet małżonek stwierdził skruchę i przeprosił mnie za swoje zachowanie,dodał ze rozumie itp. Ja zobaczę, jak to sie dalej potoczy.
Ania020317
Właśnie podczas tej rozmowy nie omieszkalam sie mu powiedzieć o własnych potrzebach, a moja uległość powiedziała stop, jestem akurat w trakcie wdrażania tego co juz dawno powinnam zrobić. Zobaczymy jak on to przyjmie, zreszta zapowiedział,ze zrobi wszystko abym była szczęśliwa,No to będzie miał pole do popisu, ja juz byłam zmęczona tym ciągłym uleganiem itp. Jakiś czas temu powiedziałam stop,pora zadbać o siebie,wiec dopiero sie teraz zaczną zmiany.Ja mam tak jak Ewciiik i chyba podziękuję za kolejną ciążę na jakieś 4-5 lat Zawsze chciałam mieć trójkę ale teraz w sumie myśląc egoistycznie wolałabym zadbać o siebie, o swoje ciało i o poprawę własnej samooceny. Z drugiej strony nie chciałabym żeby córka była jedynaczką. Zobaczymy.
Co do antykoncepcji to u nas było tak jak u katherine. Stosunek przerywany. M nigdy się nie zapomniał. Przez tyle lat nie wpadliśmy także sposób działa. Poza tym polecam metodę objawowo-termiczną Rotzera + testy owulacyjne. Co prawda trzeba poświęcić kilka cykli na nauczenie się obserwacji i interpretacji ale ja to stosowałam i nawet lubiłam. Tak pokrótce to zawsze o tej samej porze rano, przed wstaniem z łóżka mierzy się temperaturę najlepiej z pochwy lub pupki, do tego dochodzą obserwacje śluzu i szyjki macicy Testy owu stosowałam jak już chciałam bardzo być w ciąży i wstrzelić się na milion % w owulacje, a cykle miałam bardzo nieregularne więc często było ciężko.
Ania trochę Cię już tu poznałyśmy i w sumie nie dziwię się Twojej mamie, że tak się o Ciebie bała i była przeciwna temu związkowi i wyjazdowi...wpadłaś po same uszy. Jesteś bardzo uległa i wręcz zaprogramowana na bycie w roli poddanej i ciągłe cierpienie, a jednocześnie tkwienie w obecnym stanie rzeczy..chyba tez masz jakieś pragnienia? Skoro on może wymagać spełnienia swoich to Ty też możesz o swoich mówić. Nie możesz być taka nieporadna. Ma inna mentalność-ok i co z tego, dlaczego Ty masz się temu podporządkować, a on Twoją ma gdzieś...oboje jesteście ludźmi.
babymamusia
Ja bylam jedyna dziewczyna na magazynie w pracy (i zawsze dbalam o wyglad zewnetrzny) u mnie każdy w pracy zakłady robił ze juz nie będę tak wyglądać itp że teraz będę mamuśka.. I to wszystko przy mnie.. mówili że kulka jestem, paczek za mną wolali [emoji23]Musze sie Wam poskarżyć. Wyobraźcie sobie ze napisał do mnie znajomy, ze mnie widział i ładnie mnie rozbiło. Ja mu na to, ze w sumie w ciąży jestem wiec trudno zeby nie, ale tak sie wkurw... nie rozumiem czegoś takiego:/
Oczywiście ja im mówiłam że mam depresję przez nich i się smiałam.. to mnie na osobnosci zaczepiali i mówili że tak naprawdę to bardzo ładnie wyglądam a oni się tylko drocza.
Nie ma co się przejmować [emoji106][emoji106][emoji108][emoji108][emoji108]iii tak będziemy seksi mamuśki poo!! A tym zazdrosnikom oczy spuchnal wtedy [emoji1][emoji16][emoji16][emoji16]
Ania020317
Mnie tu żaden znajomy nie zobaczy, bo każdy został w pl,tu zdobywam nowych znajomych i o dziwo nie spotkałam sie z zła ocena na temat mojego wyglądu, a tym bardziej ze jednak urosłam trochę...nawet rodzina, ciotka czy wujek podczas rozmowy na skype stwierdzili ze pięknie wyglądam itp.Musze sie Wam poskarżyć. Wyobraźcie sobie ze napisał do mnie znajomy, ze mnie widział i ładnie mnie rozbiło. Ja mu na to, ze w sumie w ciąży jestem wiec trudno zeby nie, ale tak sie wkurw... nie rozumiem czegoś takiego:/
A ty słowami znajomego sie nie przejmuj,głupi skoro tak uważa, my z brzuszkami wyglądamy z dni na dzień coraz piękniej,inaczej być nie może.
A jeśli o antykoncepcję chodzi to ja postawiłam na początek na gumki a tabletki mam jedne i sprawdzone które brałam podczas osłony jajnika i po usunięciulewej strony i skutków ubocznych żadnych nie miałam nie tyłam hormony w normie były a nie cały rok po odstawieniu zaszłam w ciąże,tylko ze jak tak daleko będzie i będę chcieć zacząć je stosować to wierw udaje sie prywatnie to gin aby sprawdzić czy dalej mogę takie używać.
Jolka112
www.ovufriend.pl , niby strona dla staraczek ale dla odkładających też bardzo przydatna.
Ewciiik facet to facet, nie dziwi mnie to Weź olej go. Mi wczoraj stara znajoma powiedziała - wow ale jesteś ogromna No sorry, w 9 miesiącu mogę być Ona jest ogromna na codzień
Ewciiik facet to facet, nie dziwi mnie to Weź olej go. Mi wczoraj stara znajoma powiedziała - wow ale jesteś ogromna No sorry, w 9 miesiącu mogę być Ona jest ogromna na codzień
aga6
mi tesciowa prawi takie komplementy.. "ale ty gruba sie zrobilas" to jedyny komentarz odnosnie ciazy.. takze milutko :d ani razu "jak sie czujesz"...www.ovufriend.pl , niby strona dla staraczek ale dla odkładających też bardzo przydatna.
reklama
ewciiik
Hahaha Jolka rozwalilas mnie ja tego nie rozumiem bo ja bym miała twarz zamknięta bo po co takie głupoty gadać? Ech za to mój mąż powiedział żebym sie nie przejmowała i ze mi paczka kupi. Głupi chłop i ze po rozpakowaniu, napakuje mięśni. Oby!!