reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Kleinekatia to zalezy od szpitala. U mnie paznokcie nie muszą być czyste. Najlepiej zadzwonić na izbę tam gdzie chcesz rodzić i dopytać. Większość szpitali już od tego odchodzi, bo raczej Cię pod aparaturę monitorująca podłączają niż patrzą na sine paznokcie jak te kilkanaście lat temu.

reklama
Od wczoraj mnie nie było a tyle tu nowinek:)
U nas jeśli chodzi o seks to jest to dość drażliwy temat już z przed ciąży, nie będę wchodzić w szczegóły. Jeśli chodzi o ciążę to na poczatku było ciężko, teraz juz się przyzwyczaił do mojej awersji do seksu, wiec nie dziwi się jak proponuje inny sposób zaspokojenia jego libido.
Albo pol zartem pol serio mowi żebym spac szla bo sie pobawic nie moze :D Staram się zmuszać juz do seksu, żeby trochę przyspieszyć poród, a podobno to tez najlepszy masaż szyjki, ale póki co 2 razy w ostatnich 2 tygodniach mi się udało i zero przyjemności.
Jeśli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne to nigdzie się nie wybieram. Może zbyt optymistycznie do tego podchodze, ale wydaje mi się, ze z dzieckiem tez dam radę, mąż na godzinę zostanie sam z synkiem i tyle :) A włosów farbowac nie mogę :(

Mi u stop ostatnio pierworodny pomalował, wyszło mu na prawdę super i mam nadzieje ze wytrzymają do porodu :p U rak tez sobie hybrydy pewnie zrobie bo cały czas je nosze. Ze szpitala chyba mnie nie wyrzuca za to :p

Ja pracowalam do konca stycznia i dobrze bo od lutego forma wyraznie spadla i juz nie dalabym rady.

U nas co do seksu nie ma problemu, teraz jakos rzadziej bo wiadomo ze sie gorzej czuje. Oczywiscie moj maz ma dosyc duzy poped i nawet przes sen gada o seksie, ale jest to chyba tak oczywiste ze nie mam ochoty bo np się zle czuje, ze nic nie gada o seksie a np ja widze lub czuje ze jest w gotowosci. Wiec dla mnie taki egoizm jest niezrozumialy. Gdyby jemu cos dolegalo ja tak samo bym nie naciskala na seks jest to raczej oczywiste dla mnie. Nie jestesmy wkoncu zwierzetami...

Do mojego chyba dziś dotarło to co mówiłam, wiec mam z głowy i mogę w końcu sobie odpocząć od wszystkiego. Ja tylko regulacja brwi i paznokcie gdybym sie orientowała tu odnośnie kosmetyczek która jest dobra to bym wcześniej o tym pomyślałam ale wole na spokojnie sprawdzić kosmetyczkę niż potem znowu mieć problemy z skóra. Mój wiadomo bierze wolne ale na dwie godziny będzie musiał iść sprawdzić czy nie trzeba czegoś zamówić do sklepu przeliczyć kasę czy sie zgadza, bo maja problem z jedna osoba która podbiera im kasę i oszukuje na zamówieniach...a bierze tez wolne aby trochę od sklepu odpocząć...i chce być przy małym od pierwszego dnia. Ja dziś w przychodni bo leki mi sie skończyły ale nie mogę do poniedziałku bez przeciwbólowych zostać. No to dostałam od położnej namiary na przychodnie która cię przyjmie tego samego dnia i jest od 8-20 czynna No to lekarz tez kazał dać próbkę moczu do badań i znowu czerwona jak wcześniej okazało sie ze infekcja wogole nie spada itp to dostałam drugi antybiotyk na 5 dni i przeciwbólowe i w poniedziałek mam dać znowu mocz do kontroli...dobrze ze mam usg i konsultanta w poniedziałek to nie ma tak zle.
A jeśli chodzi o te SPA to sama chętnie bym
W takiej atmosferze rodziła, tylko ze mnie tu jeszcze nikt nie pytał jaki rodzaj porodu itp a juz 38 tydz leci i do 2 marca juz nie daleko. Jestem dziś tak zmęczona ze idę juz spać i raczej nawet bomba atomowa nie będzie mnie w stanie ruszyć...

Babymamusia - kurka nawet łóżko jak w domu! :) na Polnej w Poznaniu tez sa spoko sale porodowe ale lozko jest typowo porodowe (podobno najnowoczesniejsze z mozliwoscia regulacji roznych czesci), jest przygaszone swiatlo, jest fotel dla meza z podnozkiem, jest klima i mozliwosc przyniesienia ze sobą odtwarzacza muzyki :) no i jest lazienka (wc i pryszic).

Dziewczyny.. A co po ciąży ?

Czy myślałyscie o następnym potomstwie za rok dwa pięć?
Czy macie już (2 3 5) i na tym koniec?
Może jedno wam wystarczy? I ciazowanie was zrazilo do większej ilości potomstwa?
Czy może o to bardzo się staralyscie i już myślicie że więcej nie możecie i co ma być to będzie?

Pytam pod kierunkiem antykoncepcji po ciąży...

Dzisiaj miałam rozmowę z siostrą.. moja siostra miała dużo poronien i ciąż pozamacicznych ale w końcu jej się udalo i ma jednego upragnionego synka.

Ja bym chciała min 2 ale muszę odpoczac i chce przerwy z rok.. Mi siostra odradza antykoncepcje (ze wzgledu na to co ja spotkalo, ja nigdy jej nie stosowałam wcześniej). Mówi że to tylko odwlekanie w czasie a jak chce mieć jeszcze jedno to co za różnica kiedy i nie jest powiedziane że szybko znowu w ciążę zajdę. Może akurat rok minąć. Jakie macie doświadczenia? Macie zamiar może też stosować antykoncepcje?

Z tego co z nią ustaliłam na koniec może to rzeczywiście zostawie losowi.. A o antykoncepcje postaram się po drugim dziecku (wtedy już spirala a nie tabletki i w razie "w" nie bede przejmować się konsekwencjami że np nie mogę mieć więcej dzieci przez to za 10lat). Co o tym myślicie?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Babymamusia ny chcemy jakos po roku zaczac starania o następne dziecko. Od razu mowilismy ze chcemy dziecko zaraz po slubie(slub 11.06i zaszlam w pierwszym cyklu po slubie bo owu mialam odrazu przed ślubem chyba jakos 9.6wiec wtedy nie bylo szans[emoji12]). Jestemy ze soba ponad 9lat to najwyzsza pora:p wiec mam nadzieje ze druga ciaza tez szybko bedzie i wszystko ok to bedziemy miec 27-28lat i 2dzieciakow mam nadzieję. Zobaczymy jak sie uda bo to roznir moze byc ze wszystkim.
Chce miec 4 ale zobaczymy jak bedzie.
Antykoncepcje zazywalam duzo lat i odstawilam w lutym 2016zeby organizm sie oczyscil.gin mowil niby ze nie trzeba ale ja chcialam do slubu nie zazywac i tak zrobilam.
Co w miedzyczasie...hm...nie wiem...moze nic nie bd brala..sie okaze jak pojde na wizyte z gin i bede po pologu

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Nam położna mówi ze w połogu tj w 21 dniu po porodzie juz jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże i właśnie bardzo łatwo zajść w ciąże zaraz po połogu dlatego poleca antykoncepcję, ja może na początek typowo gumki bo tabletek nie chce brać bo nie każde mozna podczas karmienia ale tez planuje drugiego potomka ale minimum za dwa trzy lata. Ale zobaczymy co będzie. Ta ciąża juz strasznie mnie meczy... końcówka jest najgorsza...po prostu powoli nie daje rady juz...ale dla takiego cudu jakie mam w sobie to warto każdy ból i zmęczenie przejść.

Do góry