Dziewczyny.. A co po ciąży ?
Czy myślałyscie o następnym potomstwie za rok dwa pięć?
Czy macie już (2 3 5) i na tym koniec?
Może jedno wam wystarczy? I ciazowanie was zrazilo do większej ilości potomstwa?
Czy może o to bardzo się staralyscie i już myślicie że więcej nie możecie i co ma być to będzie?
Pytam pod kierunkiem antykoncepcji po ciąży...
Dzisiaj miałam rozmowę z siostrą.. moja siostra miała dużo poronien i ciąż pozamacicznych ale w końcu jej się udalo i ma jednego upragnionego synka.
Ja bym chciała min 2 ale muszę odpoczac i chce przerwy z rok.. Mi siostra odradza antykoncepcje (ze wzgledu na to co ja spotkalo, ja nigdy jej nie stosowałam wcześniej). Mówi że to tylko odwlekanie w czasie a jak chce mieć jeszcze jedno to co za różnica kiedy i nie jest powiedziane że szybko znowu w ciążę zajdę. Może akurat rok minąć. Jakie macie doświadczenia? Macie zamiar może też stosować antykoncepcje?
Z tego co z nią ustaliłam na koniec może to rzeczywiście zostawie losowi.. A o antykoncepcje postaram się po drugim dziecku (wtedy już spirala a nie tabletki i w razie "w" nie bede przejmować się konsekwencjami że np nie mogę mieć więcej dzieci przez to za 10lat). Co o tym myślicie?
Napisane na SM-G925F w aplikacji
Forum BabyBoom