reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja teraz ciagle cos slodkiego musze zjesc a najlepsze ze Potem mi Nie dobrze, dlatego staram sie w małych ilościach...skolei bardzo lubię żelki te haribo i maoam staram sie je szczególnie w niewielkich ilościach po potem czuje sie taka ociężała...

reklama
Hej :)

Do mnie prawie ostatnie paczki poprzychodziły w tym tygodniu z pokrowcami, koszulami do porodu, z apteką, czekam na ostatnią w przyszłym tygodniu.
Wygraliśmy z mężem też Szumisia :D bardzo się cieszymy za zdjęcie brzuszka, które zrobiliśmy także też czekamy na nagrodę naszą <3

Dzisiaj byłam z koleżanką na kawie i ciastku, przez cukrzyce unikam takich rzeczy raz na tydzień powiedzmy, że sobie pozwalam. Ledwie wróciłam do domu, normalnie armagedon w wc :p Tak, jak po kilka dni nic, to dzisiaj chyba wszystko poszło, ale bałam się, że to jelitówka...

W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, w czwartek natomiast u diabetologa. Chyba opanowałam te cukry w miarę poranne, myślę i mam ogromną nadzieję, że jednak insuliny nie będzie.
W poniedziałek kończymy też szkołę rodzenia już, fajnie było :)

W środę przyjeżdżają moi rodzice do nas i w czwartek wrócę z nimi do rodzinnego domku :) Zostanę na tydzień, szybciej czas mi zleci do porodu :D

Ja przy swojej dwójce używałam Katarka i jest genialny. U mnie to must have przy małych dzieciach.
Aniu popieram wszystko zajęte. Dobrze mowi;-)
ja tez katarka zamówiłam do noska, bo polecany :)

Oj mnie też ciągnie w tej ciąży do słodyczy. Nie ma dnia, żebym nie zjadła czegoś słodkiego. Starałam się zastępować słodycze owocami, ale efekt był taki że jadłam jedno i drugie. Teraz właśnie pożeram bombonierke a zaraz idę robić naleśniki z serem polane sosem truskawkowym.
mnie też mega ciągnie do słodkiego, ale przez cukrzycę niestety... miewam przez to strazne humory i napady złości :(

mnie najpierw ograniczył refluks w jedzeniu wielu rzeczy, a potem te cukry...
no, ale na zdrowie mi to wychodzi i schudłam :p więc jakieś plusy można znaleźć
refluks tez czasem mam :o paskudztwo.. ale po prostu pojedzeniu klade sie w pół siadzie :p

no ja mam refluks po wszystkim i budzi mnie w nocy ;) a po posiłku nie kładę się nigdy, dużo się ruszam, po obiedzie spacer z psem ;) po kolacji jakieś ćwiczenia na piłce

Hej Dziołchy :*

Któraś już spakowana do szpitala?
Co bierzecie na wyjście ze szpitala dla Maluszków? Chciałam już ogarnąć torbę do szpitala ale jestem zielona w kwestii ubierania dziecka...co z czym, ile warstw...?

Help :)

reklama
Ja tak powoli pakuje kosmetyki spakowane zostaly tylko ubranka. Musze wyprac jeszcze i wyprasowac, ja na wyjscie na pewno body krotkie na to pajac i kombinezonik cieplejszy. A tak to ubierac bede albo body krotkie i pajac albo dlugie body i polsiochy. Pamietam jak z pierwszym lezalam w szpitalu to on nawet w samym krotkim body lezal bo bylo strasznie goraco. A ja mam pytanie moze ktoras sie zna na zylakach. Nigdy nie mialam a dzis patrze ze na udzie jak dluzej postoje to 0,5cm zyly mi zaczyna wystawac jak usiade to sie chowa jak wstane to chwile poczekam i zaczyna wystawac i byc cieple w tym miejscu. Tak sie zylaki robia? Czy moze cos mi sie tam zatyka?

Do góry