reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja się depilowalam przed porodem ale stwierdziła położna, że coś tam już się pokazało (aha...) i poprawiła sama.
Ubrana szłam w dresowe rybaczki i bluzkę luźna, wody odeszły mi przy badaniu i w sumie tylko bluzka ucierpiała ale moja mama w tym samym dniu wzięła ja do prania i wszystko zeszło ładnie.

Skurcze przepowiadajace mijają po wzięciu nospy albo cieplej kąpieli. Te prawdziwe nie. To jest ból jak przy miesiaczce połączony z twardnieniem brzucha. No i czas pomiędzy nimi się zmniejsza i zaczynają pojawiać się regularnie. I przybierają na sile z reguły

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam w nocy taki dosyć mocny ból miesiączkowy i czułam jak mi Mała główką na szyjkę napiera...trochę się bałam ale może po prostu zaczyna ćwiczyć przed porodem już? I Ona i macica.

reklama
Ja miałam w nocy taki dosyć mocny ból miesiączkowy i czułam jak mi Mała główką na szyjkę napiera...trochę się bałam ale może po prostu zaczyna ćwiczyć przed porodem już? I Ona i macica.
Dzięki :p skurcze macicy to chyba norma w zaawansowanej ciąży? przygotowanie do porodu...tak coś czytałam ale może i to było niezbyt mądre :p Zastanawiałam się po prostu co to jest

dziewczyny powiedzcie do kiedy kwas foliowy sie bierze???
Położna ze względu na wyższe bmi zaleciła kwas foliowy na receptę No i biorę wczoraj maz dzwonił aby powtórzyć receptę bo mi sie skończył a dziś dzwonią z przychodni ze mój lekarz rodzinny stwierdził ze kwas sie bierze przez pierwsze 12 tyg i nie przepisze mi...dobrze ze biorę dodatkowe witani gdzie mam wit D magznez kwasy omega itp bo tam tez mam kwas foliowy

Tylko do tej pory jakoś nic nie mówił nawet położna słowem sie nie odezwała jedynie pytała czy biorę...najlepsze jest to ze ja właśnie zaczęłam od 12 tyg brać w 6 tyg poszłam do rodzinnego bo wtedy sobie uświadomiłam ze mogę być w ciąży on to potwierdził i dał nr do położnej abym sie zapisała No i tez tak było tak samo pierwsze usg miałam w 12 tyg robione i później dopiero położna dała mi kwas foliowy...ja nawet nie wiedziałam ze bierze sie tylko do 12 tyg

anik. Ja tez na lewatywę nie narzekam. Tak demonizowana jest a to w sumie nic kompletnie ani nieprzyjemnego ani skomplikowanego. Chwilka i juz po sprawie ;-) podobnie z wyciąganiem cewnika.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dokładnie. Lewatywa to nie zło ;) u mnie gorzej z cewnikiem, miałam raz i po wyjęciu piekło strasznie :(
No dobrze wziąć jakaś nospe czy magnez wtedy. Jak przejdzie to dobrze [emoji4]

Kupiłam dzisiaj trochę rzeczy dla Tosi. I sobie koszule do porodu. Ten sen mnie jakoś zmotywował [emoji23]

Dziewczyny jaki polecacie laktator?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie po szkole rodzenia:) było bardzo fajnie. Wykład z fizjoterapeutka o rozwoju niemowlęcia, czyli co powinien taki maluch ogarniać w którym miesiącu. Ogólnie bardzo fajnia kobieta widać, ze kocha to co robi:)

reklama
Jolka to dobrze że przeszło ale Ty chyba miałaś jakieś problemy przed ślubem i byłaś w szpitalu? W tak8ch wypadkach trzeba podwójnie uważać i być czujnym.

Ania ja kwas foliowy bralam do 12tc. Teraz tylko magnez i Wit D.

Anik pochwal się łowami. Ja mam z medeli elektryczny i jestem zadowolona. Przy dwójce używałam.

Mój M właśnie dzwonił że co coś tchnelo i pojechał wózki ogladac

Do góry