reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Czyli sa juz marcowe mamy :)
Duzo zdrowka dla nich i bobaskow :)

Czyli jednak nie zawsze porod sn to masakra... dobrze slyszec :)

Dziewczyny te co rodzily... a depilujecie sie same na porod? Czy to musi byc na zero czy maly skrawek mozna zostawic?

Czy lepiej poprosic o lewatywe przed porodem?

W czym pojedziecie do szpitala? Ja myslalam o dresie bo nie wiem jak to bedzie a nie chcialabym brudzic wodami plodowymi jedynych jeansow w ktore wchodze...
teraz nie mają obowiązku golić w szpitalu, ale można o to poprosić, tak samo z lewatywą :) ja zobaczę, jak u mnie wyjdzie, może samemu się uda w domu zrobić lewatywę, jeśli nie na pewno poproszę w szpital. Jeśli będzie już konkretne rozwarcie, to lewatywy nie zrobią, bo nie zdążą :D , ale mówiła żeby się nie przejmować ogólnie tym, że przy porodzie coś wysoczy dodatkowo... są przyzwyczajeni do tego widoku, taka natura, że się nie da zahamować zwieracza ;)

co do szpitala to nie myślałam pewnie w co wlezę heheh :D

teraz nie mają obowiązku golić w szpitalu, ale można o to poprosić, tak samo z lewatywą :) ja zobaczę, jak u mnie wyjdzie, może samemu się uda w domu zrobić lewatywę, jeśli nie na pewno poproszę w szpital. Jeśli będzie już konkretne rozwarcie, to lewatywy nie zrobią, bo nie zdążą :D , ale mówiła żeby się nie przejmować ogólnie tym, że przy porodzie coś wysoczy dodatkowo... są przyzwyczajeni do tego widoku, taka natura, że się nie da zahamować zwieracza ;)

co do szpitala to nie myślałam pewnie w co wlezę heheh :D
mi polozna powiedziala ze takie rzeczy to dla nich chleb powszedni :p

i ze jak odejda wody to na spokoj sie wykapac, zjesc cos i przyjechac jak skurcze beda co 3 do 5 min bo tak to moga nas odeslac :p
ze to tak szybko jak na filmach to sie nie dzieje :p

Mi w szkole rodzenia też tak mówili. Kąpiel 40min (nie przejdzie bo nie mam wanny ;)) Nospe wziąć i jak skurcze nie przejdą to wtedy można myśleć o wyjściu do szpitala ;)

Czyli sa juz marcowe mamy :)
Duzo zdrowka dla nich i bobaskow :)

Czyli jednak nie zawsze porod sn to masakra... dobrze slyszec :)

Dziewczyny te co rodzily... a depilujecie sie same na porod? Czy to musi byc na zero czy maly skrawek mozna zostawic?

Czy lepiej poprosic o lewatywe przed porodem?

W czym pojedziecie do szpitala? Ja myslalam o dresie bo nie wiem jak to bedzie a nie chcialabym brudzic wodami plodowymi jedynych jeansow w ktore wchodze...

Ja się depilowalam przed porodem ale stwierdziła położna, że coś tam już się pokazało (aha...) i poprawiła sama.
Ubrana szłam w dresowe rybaczki i bluzkę luźna, wody odeszły mi przy badaniu i w sumie tylko bluzka ucierpiała ale moja mama w tym samym dniu wzięła ja do prania i wszystko zeszło ładnie.

Dziewczyny mam do was pytanie po czym poznam ze to juz sie...czy zawsze wcześniej wody płodowe odchodzą i czop czy nie koniecznie...czym różnią sie skurcze przepowiadające poród od normalnych skurczu
Skurcze przepowiadajace mijają po wzięciu nospy albo cieplej kąpieli. Te prawdziwe nie. To jest ból jak przy miesiaczce połączony z twardnieniem brzucha. No i czas pomiędzy nimi się zmniejsza i zaczynają pojawiać się regularnie. I przybierają na sile z reguły

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się depilowalam przed porodem ale stwierdziła położna, że coś tam już się pokazało (aha...) i poprawiła sama.
Ubrana szłam w dresowe rybaczki i bluzkę luźna, wody odeszły mi przy badaniu i w sumie tylko bluzka ucierpiała ale moja mama w tym samym dniu wzięła ja do prania i wszystko zeszło ładnie.

Skurcze przepowiadajace mijają po wzięciu nospy albo cieplej kąpieli. Te prawdziwe nie. To jest ból jak przy miesiaczce połączony z twardnieniem brzucha. No i czas pomiędzy nimi się zmniejsza i zaczynają pojawiać się regularnie. I przybierają na sile z reguły

Dzięki wielkie, czyli jeszcze to nie przepowiadające bo to dalekie są do tych podobnych przy miesiączce No i brzuch nie twardnieje...ale juz będę wiedzieć na co zwracać uwagę...i tu No-spy w aptekach nie ma jedynie dają paracetamol i nic poza tym...

Dzięki wielkie, czyli jeszcze to nie przepowiadające bo to dalekie są do tych podobnych przy miesiączce No i brzuch nie twardnieje...ale juz będę wiedzieć na co zwracać uwagę...i tu No-spy w aptekach nie ma jedynie dają paracetamol i nic poza tym...
To może niech ktoś z Polski Ci wyśle? Jest taka możliwość? Warto mieć jednak coś rozkurczowego bo czasami trzeba wziąć. Albo może w aptece coś rozkurczowego być dostała?

reklama
Do góry