reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Niedawno pojawialy sie tu pierwsze marcowe mamy a dzis juz torby pakujemy!!! Aaaaa jak ten czas leci masakra! :oo2:
Ciekawe ktora pierwsza zostanie mamą :)

Jest już pierwsza marcowa mama, Kalolek urodziła Borysa 1.01. Chociaż dawno się tu na ogólnym nie udzielała (głównie fb) była jedną z pierwszych mam na wątku.

Justyna5789 ja się małego dziecka spodziewam - kupuje głownie 56, mam kilka 50 i 62 jeśli coś fajnego w promocji wpadnie. Na inne rozmiary przyjdzie czas. To zależy od tego jak długiego malucha się spodziewasz ;) Nie mam żadnych bluzeczek ani nic wydzwonionego, tylko pajace, body i do nich pół śpiochy/spodenki.

reklama
Jest już pierwsza marcowa mama, Kalolek urodziła Borysa 1.01. Chociaż dawno się tu na ogólnym nie udzielała (głównie fb) była jedną z pierwszych mam na wątku.

Justyna5789 ja się małego dziecka spodziewam - kupuje głownie 56, mam kilka 50 i 62 jeśli coś fajnego w promocji wpadnie. Na inne rozmiary przyjdzie czas. To zależy od tego jak długiego malucha się spodziewasz ;) Nie mam żadnych bluzeczek ani nic wydzwonionego, tylko pajace, body i do nich pół śpiochy/spodenki.
Jak się mama i dzidziuś czują ?
A Wam mówią orientacyjnie długość dzidziusia? Mi ginekolog powiedziała ze nie da się teraz juz tego określić i wiem tylko ze tydzień temu ważył 1530

Jak się mama i dzidziuś czują ?
A Wam mówią orientacyjnie długość dzidziusia? Mi ginekolog powiedziała ze nie da się teraz juz tego określić i wiem tylko ze tydzień temu ważył 1530

Coraz lepiej. Mały już oddycha sam, ponad 2kg ważył przy porodzie. Kalolek też dochodzi do siebie po cc. Długości dziecka się już w sumie od połowy ciąży nie określa, bo jest za duży żeby go usg w jednym położeniu głowicy złapało ;)

Ja mam termin na 2 marca i mam nadzieje ze maluszek poczeka tym bardziej ze 24 mam kolejna wizytę u konsultanta bo będę mieć pismo od endokrynologa na temat mikrogruczolaka i wtedy zaczniemy rozmawiać o rodzaju porodu..juz teraz w poniedziałek sie pytał jaki bym wolała No to z mężem stwierdziliśmy ze lepiej sn chyba ze okulista powie ze może mi sie dużo wzrok pogorszyć albo go stracić jak będzie ryzyko to cc...wiec będą jeszcze konsultować to z okulista...a jaki mały jest duży nie wiem jedynie ma prawie 2 kg i mam prawie 3 kg wód płodowych...a mama mi mówi ze właśnie w te ostatnie dwa miesiące mały szybko przybiera na wadze...ale maluszek jest bardzo ruchliwy i to nawet w ciągu dnia dosyć...dziś mam dzień piżamowy bo tak zmęczona jestem po nocy ze dziś nie robię nic...może dzisiejsza nic będzie lepsza..

Czyli sa juz marcowe mamy :)
Duzo zdrowka dla nich i bobaskow :)

Czyli jednak nie zawsze porod sn to masakra... dobrze slyszec :)

Dziewczyny te co rodzily... a depilujecie sie same na porod? Czy to musi byc na zero czy maly skrawek mozna zostawic?

Czy lepiej poprosic o lewatywe przed porodem?

W czym pojedziecie do szpitala? Ja myslalam o dresie bo nie wiem jak to bedzie a nie chcialabym brudzic wodami plodowymi jedynych jeansow w ktore wchodze...

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie po czym poznam ze to juz sie...czy zawsze wcześniej wody płodowe odchodzą i czop czy nie koniecznie...czym różnią sie skurcze przepowiadające poród od normalnych skurczu

Do góry