reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Niedawno pojawialy sie tu pierwsze marcowe mamy a dzis juz torby pakujemy!!! Aaaaa jak ten czas leci masakra! :oo2:
Ciekawe ktora pierwsza zostanie mamą :)

Jest już pierwsza marcowa mama, Kalolek urodziła Borysa 1.01. Chociaż dawno się tu na ogólnym nie udzielała (głównie fb) była jedną z pierwszych mam na wątku.

Justyna5789 ja się małego dziecka spodziewam - kupuje głownie 56, mam kilka 50 i 62 jeśli coś fajnego w promocji wpadnie. Na inne rozmiary przyjdzie czas. To zależy od tego jak długiego malucha się spodziewasz ;) Nie mam żadnych bluzeczek ani nic wydzwonionego, tylko pajace, body i do nich pół śpiochy/spodenki.

reklama
Jest już pierwsza marcowa mama, Kalolek urodziła Borysa 1.01. Chociaż dawno się tu na ogólnym nie udzielała (głównie fb) była jedną z pierwszych mam na wątku.

Justyna5789 ja się małego dziecka spodziewam - kupuje głownie 56, mam kilka 50 i 62 jeśli coś fajnego w promocji wpadnie. Na inne rozmiary przyjdzie czas. To zależy od tego jak długiego malucha się spodziewasz ;) Nie mam żadnych bluzeczek ani nic wydzwonionego, tylko pajace, body i do nich pół śpiochy/spodenki.
Jak się mama i dzidziuś czują ?
A Wam mówią orientacyjnie długość dzidziusia? Mi ginekolog powiedziała ze nie da się teraz juz tego określić i wiem tylko ze tydzień temu ważył 1530

Jak się mama i dzidziuś czują ?
A Wam mówią orientacyjnie długość dzidziusia? Mi ginekolog powiedziała ze nie da się teraz juz tego określić i wiem tylko ze tydzień temu ważył 1530

Coraz lepiej. Mały już oddycha sam, ponad 2kg ważył przy porodzie. Kalolek też dochodzi do siebie po cc. Długości dziecka się już w sumie od połowy ciąży nie określa, bo jest za duży żeby go usg w jednym położeniu głowicy złapało ;)

Ja mam termin na 2 marca i mam nadzieje ze maluszek poczeka tym bardziej ze 24 mam kolejna wizytę u konsultanta bo będę mieć pismo od endokrynologa na temat mikrogruczolaka i wtedy zaczniemy rozmawiać o rodzaju porodu..juz teraz w poniedziałek sie pytał jaki bym wolała No to z mężem stwierdziliśmy ze lepiej sn chyba ze okulista powie ze może mi sie dużo wzrok pogorszyć albo go stracić jak będzie ryzyko to cc...wiec będą jeszcze konsultować to z okulista...a jaki mały jest duży nie wiem jedynie ma prawie 2 kg i mam prawie 3 kg wód płodowych...a mama mi mówi ze właśnie w te ostatnie dwa miesiące mały szybko przybiera na wadze...ale maluszek jest bardzo ruchliwy i to nawet w ciągu dnia dosyć...dziś mam dzień piżamowy bo tak zmęczona jestem po nocy ze dziś nie robię nic...może dzisiejsza nic będzie lepsza..

Czyli sa juz marcowe mamy :)
Duzo zdrowka dla nich i bobaskow :)

Czyli jednak nie zawsze porod sn to masakra... dobrze slyszec :)

Dziewczyny te co rodzily... a depilujecie sie same na porod? Czy to musi byc na zero czy maly skrawek mozna zostawic?

Czy lepiej poprosic o lewatywe przed porodem?

W czym pojedziecie do szpitala? Ja myslalam o dresie bo nie wiem jak to bedzie a nie chcialabym brudzic wodami plodowymi jedynych jeansow w ktore wchodze...

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie po czym poznam ze to juz sie...czy zawsze wcześniej wody płodowe odchodzą i czop czy nie koniecznie...czym różnią sie skurcze przepowiadające poród od normalnych skurczu

Do góry