reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja tez sie dokładnie dopytam jak będę na wizycie przedporodowej co dokładnie mam wziąć.
Zreszta ja będę tylko 4 km od mojego miejsca zamieszkania to tez nie ma problemu z dowiezieniem czegoś :p

reklama
U Nas nie ma listy co trzeba zabrać do szpitala ale z doświadczenia wiem że nic w tym szpitalu nie dają więc trzeba mieć dosłownie wszystko. Ubranka, pieluchy, kocyk, środki higieniczne, sztućce, kubek, dla siebie koszule, podkłady, wkładki itp. Dosłownie wszystko. Dla dziecka mam torbe już dwójce służyła. Dziecięca, specjalnie na ten cel kupiona. Dla siebie muszę jakąś Kupić. Mój szpital jest oddalony o około 30 km od mojego miejsca zamieszkania.
Ja też mam kłopoty ze snem. Śpię niespokojnie, długo nie mogę zasnąć. Śpi mi się poród albo jakieś problemy z ciąża. Ja lykam 3 magnezy dziennie i nic to nie pomaga w lepszym spaniu.
Co do cc a wady wzroku to mnie okulista powiedział, że jeśli siatkówka jest słaba i duże ryzyko odklejenia to wówczas są wskazania do cc. Ja będę mieć gg z tego powodu. Mam dużą wadę bo -6,25 i 6,5, astygmatyzm Ale to nie jest wskazanie do cc tylko ta słaba siatkówka.
Ja dzisiaj zamówiłam kocyk. Pierwsza rzecz dla Małej.
Nie wiecie może gdzie kupie płyn do prania dzidziuś? Dawniej kupowałam w Auchan i Tesco a teraz nie ma.

U Nas nie ma listy co trzeba zabrać do szpitala ale z doświadczenia wiem że nic w tym szpitalu nie dają więc trzeba mieć dosłownie wszystko. Ubranka, pieluchy, kocyk, środki higieniczne, sztućce, kubek, dla siebie koszule, podkłady, wkładki itp. Dosłownie wszystko. Dla dziecka mam torbe już dwójce służyła. Dziecięca, specjalnie na ten cel kupiona. Dla siebie muszę jakąś Kupić. Mój szpital jest oddalony o około 30 km od mojego miejsca zamieszkania.
Ja też mam kłopoty ze snem. Śpię niespokojnie, długo nie mogę zasnąć. Śpi mi się poród albo jakieś problemy z ciąża. Ja lykam 3 magnezy dziennie i nic to nie pomaga w lepszym spaniu.
Ja dzisiaj zamówiłam kocyk. Pierwsza rzecz dla Małej.
Nie wiecie może gdzie kupie płyn do prania dzidziuś? Dawniej kupowałam w Auchan i Tesco a teraz nie ma.
Nie wiem czy w sklepach stacjonarnych jest ale na pewno internetowo na smyk.com można :)

Niedawno pojawialy sie tu pierwsze marcowe mamy a dzis juz torby pakujemy!!! Aaaaa jak ten czas leci masakra! :oo2:
Ciekawe ktora pierwsza zostanie mamą :)

...mnie sie jakos niedobrze robi na mysl o pakowaniu torby ale chyba zrobie to w styczniu by w lutym nie miec przez to stresowych mdłosci ;)

Ps. Mi kuzynka mowila ze ona pierze w plynie bialy jelen wszystko dla maluszkow i jest ok.

Niedawno pojawialy sie tu pierwsze marcowe mamy a dzis juz torby pakujemy!!! Aaaaa jak ten czas leci masakra! :oo2:
Ciekawe ktora pierwsza zostanie mamą :)

...mnie sie jakos niedobrze robi na mysl o pakowaniu torby ale chyba zrobie to w styczniu by w lutym nie miec przez to stresowych mdłosci ;)

Ps. Mi kuzynka mowila ze ona pierze w plynie bialy jelen wszystko dla maluszkow i jest ok.
Ja bym chciała tak w 38/39 tygodniu byle nie po terminie ;) Mam wrażenie, że później jest już takie kontrolowanie każdej minuty i szukanie nadchodzącego porodu;) I nie wiem dlaczego ale jak z moim M. rozmawiałam to oboje doszliśmy do wniosku że zakładamy, że poród zacznie się w nocy ;)

Dziewczyny a dużo macie ubranek/ kompletów. W sensie nie body/śpiochy/ pajace tylko jakieś dresiki i bluzy? Bo na smyk.com jest -20zł za zakupy przy 150 i się zastanawiam czy zaszaleć czy sobie odpuścić? I na jakie rozmiary kupujecie ciuszki?

Ostatnia edycja:
Kolezanka z pracy mowila mi zebym nie sluchala zadnych opowiesci jaki to ktora ciezki porod miala że jak w szpitalu tego sluchala to wychodzila z sali (byla na patologii) bo to poteguje strach... rzeczywiscie jak slucham na youtube ze to podobny bol jakby ktos nozem cos wykrawal to strasznie sie boje tylko nie ma wyjacia... ale moze to nieliczne przypadki bo tyle kobiet rodzi a tylko o takich hardcorowych w necie najwiecej info... kazdy reaguje inaczej na bol... musimy dac rade ;)

A te przepowiadajace skurcze stawianie sie macicy mam od dawna a mowia se po tym mozna poznac poczatek porodu ... wiec licze ze te porodowe skurcze beda inne ze zabolą troszke i je rozpoznam ;)

reklama
Ja mam dość dużo spodni i trochę bluzeczek. Jak będę prasować to bardziej będę w stanie to zliczyć ;)
Mam najmniejsze na 54 ale to chyba jedno body i pózniej na 56 i 62/64.
Czekam teraz na usg jak z moja mała bo ostatnio bardzo malutka była.

Do góry