reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Az 164. Mam sąsiadkę mojego wzrostu i tez w ciąży jest gdzieś w 30 tygodniu i ma Ok 12 kg. Wiec niby nie przeżywam, ale jak widze 4,5 kg na plusie...:/

Mam tyle samo wzrostu i też dyszka na plusie. Podobno poza brzuchem nie widać, chociaż ja na udach też zauważam ;) Ale myślę, że po porodzie zostanie do zrzucenia 3-5kg.

reklama
na zdjęciu tak mocno nie widać, ale czułam to bardzo :D
06145779.jpg

Az 164. Mam sąsiadkę mojego wzrostu i tez w ciąży jest gdzieś w 30 tygodniu i ma Ok 12 kg. Wiec niby nie przeżywam, ale jak widze 4,5 kg na plusie...:/

Mam tyle samo wzrostu :p Ale nie wiem czemu tak jest !! Jem co chcę, tyle, że w ogóle nie miałam w ciąży jakiegoś szczególnego aptetytu, raczej tak jak zawsze albo nawet słabiej. Dopiero teraz mnie nachodzą ataki zachcianek. Ja przez całą ciąże chodzę na spacery 3x w tyg po 1-2 h. Może to pomaga...

Mam tyle samo wzrostu :p Ale nie wiem czemu tak jest !! Jem co chcę, tyle, że w ogóle nie miałam w ciąży jakiegoś szczególnego aptetytu, raczej tak jak zawsze albo nawet słabiej. Dopiero teraz mnie nachodzą ataki zachcianek. Ja przez całą ciąże chodzę na spacery 3x w tyg po 1-2 h. Może to pomaga...

Ja całą ciąże jestem w miarę aktywna, spacery z psem, basen, joga, pilates dla ciężarówek a i tak kg lecą. I też nie mam apetytu większego niż przed ciążą.

Hej. Byłam na nieszczęsnej wadze jest prawie 10 kg, a tak sie bałam :)
Ja tez nie wiem od czego to zależy, ale widocznie tak musi być.
Paulyna widać :D walczy!

Hej. Byłam na nieszczęsnej wadze jest prawie 10 kg, a tak sie bałam :)
Ja tez nie wiem od czego to zależy, ale widocznie tak musi być.
Paulyna widać :D walczy!
ja tam u gin dopiero sie zwaze :d teraz wole miec czyste sumienie i sie nie zamartwiac :p

ma ktos juz torbe spakowana? ja chyba w lrzyszlym tyg zaczne to ogarniac:p

Zwazylam się i 61 ;( czyli +11 od mojej wagi oczywiście bo jakby liczyć od tego co schudlam to tragedia. U mnie niby tez brzuch tylko, twarz delikatnie ale podobno na plus i ja delikatnie w tylku i boczkach widzę;(

Kochana mi mąż tez mówi ze tylko brzuch i piersi, ale ja widze na biodrach i udach jak nic! Trzeba z tym jakoś żyć :p a torbę do szpitala to jeszcze mam czas:)

Aniu nie przejmuj się! Wiem ze to prosto powiedzieć ale naprawdę nie warto. Pomysł sobie ze może ona nie ma swojego życia i dlatego tak do Ciebie idzie! Może nie chce robić po złości a chce się poczuć potrzebna i ważna dla kogoś a nie potrafi tego inaczej pokazać ze chce pomóc?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ma ktos juz torbe spakowana? ja chyba w lrzyszlym tyg zaczne to ogarniac:p

Ja noszę się powoli z zamiarem ogarniania torby ale najpierw muszę sprawić sobie nową i pojemna, która wszystko pomieści. Muszę tylko jeszcze zrealizować ostatnie zamówienia z apteki w przyszłym tygodniu zrobić pranie i prasowanie z mężem i zacząć pakować. Tym bardziej że po ostatnich wydarzeniach muszę być przygotowana na wszystko. A jak będę mieć spakowana torbę będę spokojniejsza.

Zazdroszczę tym przyszłym mamom które mogą korzystać z zimowej pogody i uroków spacerowania. Ja niestety jestem uziemiona i muszę się na maksa oszczędzać po ostatnim pobycie w szpitalu. Niby lekarz powiedział że mogę max. 30 min spaceru ale to było takie wymuszone więc wolę nie ryzykować. Zdarzyło się że na chwilę dosłownie 10 min wyszłam przed dom i niestety samopoczucie nie było najlepsze. Więc teraz całkiem odpuszczam [emoji52]

Tutaj wrzucam link do artykułu na temat kremów i maści pod pieluszke gdyby któraś była zainteresowana:
Link do: Jak wybrać krem pod pieluchę? | farmamama

Zapomniałam dodać że ostatnio pojawiły się u mnie problemy z cerą ale myślę że na tym etapie ciąży to normalne. Na policzkach pojawiły mi się czerwone plamki jakby wysypka jakaś i na brodzie masa wyprysków. No i oczywiście bardzo przesuszona skóra na całym ciele do takiego stopnia że mam skórę w dotyku miejscami jak u staruszki. Nawet żadne balsamy nie pomagają. Pewnie ma to związek z moja anemia no i ograniczeniem w przyjmowaniu płynów. Dodam że po moim ostatnim pobycie w szpitalu z racji wielowodzia dostałam zalecenie bezwzględnego przestrzegania przyjmowania max. 1,5l dziennie nie więcej aby sprawdzić czy wód nadal przybywa. A mnie tak suszy... [emoji19] no ale jak trzeba to trzeba.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry