reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

aaa jeszcze jedno. płynu do płukania uzywacie czy sam proszek?
ja w samym proszku będę brać, zrezygnowałam z płynu, chciałam dokupić
a prać będę białe pewnie w 40-50, a kolory raczej 30 , bo różnie na metkach mają, potem i tak żelazkiem jeszcze :)

Co do kopniaków u nas też boleśniejsze, dzidzia większa to i więcej poweru ma :D wczoraj chyba poprzecznie się ułożyła i to dopiero bolało, jak się po bokach zaczęła wypychać ! Dzisiaj już normalnie z przodu kopie i wypycha się

reklama
ja szukam właśnie ładnej koszuli do szpitala. Większość to takie worki w słoniki czy inne zwierzęta, a ja bym chciała jakąś "elegancką"
Nie wiem, jak Twoje fundusze, ale jest coś takiego Link do: Pięknie urodzeni, czyli sukienki porodowe granatOVO - Mamy Gadżety
Nasz młody czasem ma dni lenia, a czasem jak zacznie ćwiczyć, to brzuch się rusza na prawo i lewo, robią się jakieś górki i dołki. Ostatnio jak jechałam autobusem i machnął jakimś sierpowym, to aż podskoczyłam na siedzeniu, a pani obok spojrzała się na mnie dość podejrzliwie :D
Z kolei któregoś ranka jak zaczął się kręcić w brzuchu, to jak już wstałam z łóżka miałam wrażenie jakby mnie ktoś porządnie skopał, bo tak byłam obolała.
Ale co by nie wyprawiał, to i tak mi się to podoba. Zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu, a maluszek wali z całej siły w mamę ;)

Kleinekatia ja jedynie podtrzymywam brzuch, ale nie wiele to dało. Ja po jednym dniu (...) ja szukam właśnie ładnej koszuli do szpitala. Większość to takie worki w słoniki czy inne zwierzęta, a ja bym chciała jakąś "elegancką".
To pocieszylas mnie... ja nadal biore 3x dziennie Aspargin moze on zaopiekuje sie moja szyjka podczas kaszlu ;)

Ja kupilam latem sukienke maxi na allegro, po praniu skurczyla sie do poł łydki wiec obcielam za kolano i obszyłam no a teraz dorobilam 3 rozowe kokardki ;) nie jest elegancka ale lepsza niz te "worki" ;)

Apricot pokazala linka do fajnych koszul ale ja w takie inwestowac nie bede bo w szpitalu tak przebiore sie w szpitalna ktora potem bedzie do kosza a po porodzie tez daja szpitalne. Potrzebowalam tylko koszule by z izby przyjec dojsc na oddzial potem bede korzystac z tych co bez żalu mozna wyrzucic ;)

Ja mam problem z waga od początku ciąży +4 i od jakiegoś 1,5 m waga stoi w miejscu. Na przed ostatniej wizycie miałam 71.8 a teraz 72.2 kolejna wizyta 20-tego a mi waga ciagle pokazuje 72-72.5 brzuch chyba rośnie bo mi mówia ze coraz większy nosze przed sobą No ale martwię sie bo jakby inaczej ! Chociaz moze taka moja uroda z córka przytyłam tylko 9 kg a to było lato sezon na lody grille itd ale przyznam ze wilczego apetytu nie mam jem 5 posiłków owoce jogurt czasami sobie dogodne czymś słodkim albo niezdrowym ale bez zachcianek.

Justyna bo to masz co nosic. Ciekawe jak u nnie waga osatnio bylo 1188 a następna wizyta 19.01
A wyprawkę zamawiaj przez neta.ja dzisiaj zamawiam lozeczko tylko nusiny zdecydowac ktore.niby badziej na jedno jestesmy ale trzyma nas to ze jest z plyty meblowej a tamto drugie z drewa sosnowego.

U nas przeorowadzka trwa od srody. Konca nie widac[emoji23] aktualnie leze boboli mbie jakby prawy jajnik wiec P bedzie sam rozpakowywal bo wyjscia nie ma. Chcialabym zeby bylo juz mniej wiecej normalnie a nie tgle.pudel jeszcze.dzisiaj chce rozlozyc stol w kuchni zeby mozna bylo sb przy nim usiasc i czekamt na lodowke bo ma dzisiaj dotrzec...jakos jej nie widac. Tv brak ale P wyszukal cos przez neta i na 7dni wykupilismy za 7,59[emoji12] musimy isc zalatwic z nasza przeniesienie albo rezygnacja i jakas nowa bo net tez nie nasz tylko od tesciow zabrany.

Ja kupuję materac lateksowy,a kolezanka gryka-kokos juz kupiła i kazdy bierze co chce. Na piankowym tez duzo dzieci dalej spi i spac bedzie.

Plyn do plukania mam i jak dzidzia nie bd miala reakcji alergicznej to pewnie bd caky czas uzywac a jak bedzie to nie.

Dzidzia sie rusza dosc podobnie cały czas ale czuje bardziej ruchy jej a nie same kopniaki juz.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ja mam problem z waga od początku ciąży +4 i od jakiegoś 1,5 m waga stoi w miejscu. Na przed ostatniej wizycie miałam 71.8 a teraz 72.2 kolejna wizyta 20-tego a mi waga ciagle pokazuje 72-72.5 brzuch chyba rośnie bo mi mówia ze coraz większy nosze przed sobą No ale martwię sie bo jakby inaczej ! Chociaz moze taka moja uroda z córka przytyłam tylko 9 kg a to było lato sezon na lody grille itd ale przyznam ze wilczego apetytu nie mam jem 5 posiłków owoce jogurt czasami sobie dogodne czymś słodkim albo niezdrowym ale bez zachcianek.

Kulka nie przejmuj się, ja też mam 4,5 kg na + od początku ciąży, a skończyłam już 30 tydzień.
Brzuch już mam duży, moim zdaniem, choć reszta twierdzi, że nie bardzo. Ale spoko jeszcze doładujemy przecież 2 miesiące to sporo czasu :) Ja np codziennie zajadam słodkie, teraz dopiero mnie zachcianki nachodzą...

Jak dzidzia ma prawidłowe wymiary i wody są w porządku to nie ma się co martwić !

Kulka nie przejmuj się, ja też mam 4,5 kg na + od początku ciąży, a skończyłam już 30 tydzień.
Brzuch już mam duży, moim zdaniem, choć reszta twierdzi, że nie bardzo. Ale spoko jeszcze doładujemy przecież 2 miesiące to sporo czasu :) Ja np codziennie zajadam słodkie, teraz dopiero mnie zachcianki nachodzą...

Jak dzidzia ma prawidłowe wymiary i wody są w porządku to nie ma się co martwić !
mnie tez teraz nachodzi.. dwie czekolady bym na raz zjadla :d
i na plusie mam +3 :p

reklama
Do góry