reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

aaa jeszcze jedno. płynu do płukania uzywacie czy sam proszek?
ja w samym proszku będę brać, zrezygnowałam z płynu, chciałam dokupić
a prać będę białe pewnie w 40-50, a kolory raczej 30 , bo różnie na metkach mają, potem i tak żelazkiem jeszcze :)

Co do kopniaków u nas też boleśniejsze, dzidzia większa to i więcej poweru ma :D wczoraj chyba poprzecznie się ułożyła i to dopiero bolało, jak się po bokach zaczęła wypychać ! Dzisiaj już normalnie z przodu kopie i wypycha się

reklama
ja szukam właśnie ładnej koszuli do szpitala. Większość to takie worki w słoniki czy inne zwierzęta, a ja bym chciała jakąś "elegancką"
Nie wiem, jak Twoje fundusze, ale jest coś takiego Link do: Pięknie urodzeni, czyli sukienki porodowe granatOVO - Mamy Gadżety
Nasz młody czasem ma dni lenia, a czasem jak zacznie ćwiczyć, to brzuch się rusza na prawo i lewo, robią się jakieś górki i dołki. Ostatnio jak jechałam autobusem i machnął jakimś sierpowym, to aż podskoczyłam na siedzeniu, a pani obok spojrzała się na mnie dość podejrzliwie :D
Z kolei któregoś ranka jak zaczął się kręcić w brzuchu, to jak już wstałam z łóżka miałam wrażenie jakby mnie ktoś porządnie skopał, bo tak byłam obolała.
Ale co by nie wyprawiał, to i tak mi się to podoba. Zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu, a maluszek wali z całej siły w mamę ;)

Kleinekatia ja jedynie podtrzymywam brzuch, ale nie wiele to dało. Ja po jednym dniu (...) ja szukam właśnie ładnej koszuli do szpitala. Większość to takie worki w słoniki czy inne zwierzęta, a ja bym chciała jakąś "elegancką".
To pocieszylas mnie... ja nadal biore 3x dziennie Aspargin moze on zaopiekuje sie moja szyjka podczas kaszlu ;)

Ja kupilam latem sukienke maxi na allegro, po praniu skurczyla sie do poł łydki wiec obcielam za kolano i obszyłam no a teraz dorobilam 3 rozowe kokardki ;) nie jest elegancka ale lepsza niz te "worki" ;)

Apricot pokazala linka do fajnych koszul ale ja w takie inwestowac nie bede bo w szpitalu tak przebiore sie w szpitalna ktora potem bedzie do kosza a po porodzie tez daja szpitalne. Potrzebowalam tylko koszule by z izby przyjec dojsc na oddzial potem bede korzystac z tych co bez żalu mozna wyrzucic ;)

Ja mam problem z waga od początku ciąży +4 i od jakiegoś 1,5 m waga stoi w miejscu. Na przed ostatniej wizycie miałam 71.8 a teraz 72.2 kolejna wizyta 20-tego a mi waga ciagle pokazuje 72-72.5 brzuch chyba rośnie bo mi mówia ze coraz większy nosze przed sobą No ale martwię sie bo jakby inaczej ! Chociaz moze taka moja uroda z córka przytyłam tylko 9 kg a to było lato sezon na lody grille itd ale przyznam ze wilczego apetytu nie mam jem 5 posiłków owoce jogurt czasami sobie dogodne czymś słodkim albo niezdrowym ale bez zachcianek.

Justyna bo to masz co nosic. Ciekawe jak u nnie waga osatnio bylo 1188 a następna wizyta 19.01
A wyprawkę zamawiaj przez neta.ja dzisiaj zamawiam lozeczko tylko nusiny zdecydowac ktore.niby badziej na jedno jestesmy ale trzyma nas to ze jest z plyty meblowej a tamto drugie z drewa sosnowego.

U nas przeorowadzka trwa od srody. Konca nie widac[emoji23] aktualnie leze boboli mbie jakby prawy jajnik wiec P bedzie sam rozpakowywal bo wyjscia nie ma. Chcialabym zeby bylo juz mniej wiecej normalnie a nie tgle.pudel jeszcze.dzisiaj chce rozlozyc stol w kuchni zeby mozna bylo sb przy nim usiasc i czekamt na lodowke bo ma dzisiaj dotrzec...jakos jej nie widac. Tv brak ale P wyszukal cos przez neta i na 7dni wykupilismy za 7,59[emoji12] musimy isc zalatwic z nasza przeniesienie albo rezygnacja i jakas nowa bo net tez nie nasz tylko od tesciow zabrany.

Ja kupuję materac lateksowy,a kolezanka gryka-kokos juz kupiła i kazdy bierze co chce. Na piankowym tez duzo dzieci dalej spi i spac bedzie.

Plyn do plukania mam i jak dzidzia nie bd miala reakcji alergicznej to pewnie bd caky czas uzywac a jak bedzie to nie.

Dzidzia sie rusza dosc podobnie cały czas ale czuje bardziej ruchy jej a nie same kopniaki juz.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ja mam problem z waga od początku ciąży +4 i od jakiegoś 1,5 m waga stoi w miejscu. Na przed ostatniej wizycie miałam 71.8 a teraz 72.2 kolejna wizyta 20-tego a mi waga ciagle pokazuje 72-72.5 brzuch chyba rośnie bo mi mówia ze coraz większy nosze przed sobą No ale martwię sie bo jakby inaczej ! Chociaz moze taka moja uroda z córka przytyłam tylko 9 kg a to było lato sezon na lody grille itd ale przyznam ze wilczego apetytu nie mam jem 5 posiłków owoce jogurt czasami sobie dogodne czymś słodkim albo niezdrowym ale bez zachcianek.

Kulka nie przejmuj się, ja też mam 4,5 kg na + od początku ciąży, a skończyłam już 30 tydzień.
Brzuch już mam duży, moim zdaniem, choć reszta twierdzi, że nie bardzo. Ale spoko jeszcze doładujemy przecież 2 miesiące to sporo czasu :) Ja np codziennie zajadam słodkie, teraz dopiero mnie zachcianki nachodzą...

Jak dzidzia ma prawidłowe wymiary i wody są w porządku to nie ma się co martwić !

Kulka nie przejmuj się, ja też mam 4,5 kg na + od początku ciąży, a skończyłam już 30 tydzień.
Brzuch już mam duży, moim zdaniem, choć reszta twierdzi, że nie bardzo. Ale spoko jeszcze doładujemy przecież 2 miesiące to sporo czasu :) Ja np codziennie zajadam słodkie, teraz dopiero mnie zachcianki nachodzą...

Jak dzidzia ma prawidłowe wymiary i wody są w porządku to nie ma się co martwić !
mnie tez teraz nachodzi.. dwie czekolady bym na raz zjadla :d
i na plusie mam +3 :p

reklama
Do góry