reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Anemia to norma. Moja gin mówi, że jak któraś ciężarna nie ma słabszej morfologii to wtedy trzeba się zacząć martwić. Podobnież po 30tc parametry zaczynają powoli się podnosić. Na słabe wyniki polecam herbatkę z pokrzywy oraz sok z kiszonych buraków. W kilka tygodni poprawiłam sobie wyniki. Branie żelaza nie zawsze pomaga, jego wchłanianie trzeba często wspomagać wit. c.
Mój ginekolog też mi mówił o wpływie ciąży na morfologię i moja hemoglobina zawsze była poniżej normy aż do dzisiaj kiedy lekarz naprawdę się zmartwił moimi wynikami. Można pić herbatę z pokrzywy w ciąży?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój ginekolog też mi mówił o wpływie ciąży na morfologię i moja hemoglobina zawsze była poniżej normy aż do dzisiaj kiedy lekarz naprawdę się zmartwił moimi wynikami. Można pić herbatę z pokrzywy w ciąży?

Ja piję jedną lub dwie dziennie i wyniki mi się poprawiły

Ja już po dzisiejszej wizycie i jestem załamana
Lekarz jak zobaczył mój brzuch to stwierdził że jest trochę za duży jak na 24 tydz. Po zrobieniu usg okazało się że mam za dużo wód płodowych. Do tego mam złą morfologię bo mam anemię i zbyt duży przyrost wagi.
Co do wagi to ja już nie mam siły jem naprawdę mało i czasem myślę że może za mało a okazuje się że ważę za dużo. Mam już doła z tego powodu
Jak przeglądam w necie przykładowe jadlospisy i jadlabym tyle co w nich piszą to ważyłabym jeszcze raz tyle co teraz.
Co do wód plodowych to jeśli będą rosły i będzie ich za dużo to grozi mi przedwczesny poród

Kama a jaki masz przyrost wagi od początku? Pewnie za duży bo tych wód jest za dużo. W morfologii mi też wychodzi prawie wszystko z dopiskami, że poziom jest za wysoki albo za niski, nie przejmuj się. Anemię ma pewnie co 3 ciężarna, to typowe. Jedz jajka, szpinak. A cukier badałaś? Za duży przyrost może się wiązać z cukrzycą ciążową. A jak dziecko? Są jakieś zastrzeżenia?

Magdaryska mnie już od dawna nie bolą, na szczęście. Bo bolałby przeokropnie. Za to swędzą jak cholera. Może kup jakiś większy stanik, który nie będzie uciskał, albo sportowy.

Niestety większy stanik nie pomaga... już próbowałam. Tak samo z wkładkami laktacyjnymi. No nic te 3 miesiące jeszcze jakoś wytrzymam...

Kama a jaki masz przyrost wagi od początku? Pewnie za duży bo tych wód jest za dużo. W morfologii mi też wychodzi prawie wszystko z dopiskami, że poziom jest za wysoki albo za niski, nie przejmuj się. Anemię ma pewnie co 3 ciężarna, to typowe. Jedz jajka, szpinak. A cukier badałaś? Za duży przyrost może się wiązać z cukrzycą ciążową. A jak dziecko? Są jakieś zastrzeżenia?
zelazo najlepiej przyswaja sie z miesa. najlepiej karkowke jakas jesc czy burgery wolowe. z warzyw niewiele daje

Ja już po dzisiejszej wizycie i jestem załamana
Lekarz jak zobaczył mój brzuch to stwierdził że jest trochę za duży jak na 24 tydz. Po zrobieniu usg okazało się że mam za dużo wód płodowych. Do tego mam złą morfologię bo mam anemię i zbyt duży przyrost wagi.
Co do wagi to ja już nie mam siły jem naprawdę mało i czasem myślę że może za mało a okazuje się że ważę za dużo. Mam już doła z tego powodu
Jak przeglądam w necie przykładowe jadlospisy i jadlabym tyle co w nich piszą to ważyłabym jeszcze raz tyle co teraz.
Co do wód plodowych to jeśli będą rosły i będzie ich za dużo to grozi mi przedwczesny poród

oj ja też mam lekką anemię, teraz będę powtarzać wyniki... z wagą się nie martw aż tak , moja też rośnie, a jem malutko... ale chociaż zaczęłam się załatwiać, bo 1,5 miesiąca miałam takie zaparcia, że płakać mi się chciało :(
z tymi wodami płodowymi to się nie znam, a jest jakiś sposób żeby się unormowały?

Waga początkowa 55 a w tej chwili 64. Cukier mam w normie.

Co do wód plodowych to trzeba je teraz często kontrolować. Mam wizytę wyznaczoną na za 2 tygodnie i jeśli nic się nie zmieni to mam zgłosić się na dodatkowe badania u lekarza który specjalizuje się w wielowodziu. No i mam się oszczędzać, oszczędzać i jeszcze raz oszczędzać.

Mi położna kazała jedynie dokupić dodatkowe witaminy oprócz kwasu foliowego to biorę a w tam mam wszystko UK wąsy omega3 i magnez bo magnezu normalnie to nie kupię bo w tu w aptece nie dadzą bez recepty...a najlepsze ze tu jedynie położna mnie do gin skieruje jak coś sie będzie działo a to nie wiem kiedy będzie...bo tu maja całkiem inna opiekę zobaczymy co powie jutro

reklama
Do góry